måndag 30 april 2018

Balkongfix och blomlådor till pangpris.....

Alltså vilken dag vi fick igår
Strålande sol och perfekt värme för mig, gissa om jag njöt...

Jag hann också med en rallykörning till Jysk.
Såg nämligen att de där blomlådorna jag spanat in, nu var ytterligare nedsatta, 275 kronor styck får väl ändå anses som dagens fynd, jag är supernöjd med dem.

Så jag tog tag i balkongen, fixade till där, nu är den långt ifrån färdig, men ändå på god väg och det känns som jag verkligen börjar få till den.

Bistrostol från Fermob hittar du HÄR

Pläd gammal, liknande från Ellos hittar du HÄR


Inser att jag måste klicka hem fler Bergs Potter-krukor, vill ju ha de mest överallt ute.


Och dra mig baklänges......har du sett....

Jag, människan med noll gröna fingrar har lyckats övervintra ett fikonträd, alltså det är bud på att köpa en triss, för det här är bara ren tur och det ligger ingen som helst skicklighet bakom.

Men du förstår att jag är glad..... ska nu försöka ge det så mycket omvårdnad och kärlek som jag bara kan, så att det fortsätter trivas hos oss.

Och för den uppmärksamma så visst är det så, att det är en aningens riskabelt utan något skydd på balkongräcket.

Vi grunnar fortfarande på hur vi ska ha det där uppe, senaste idén är att låta en smed fixa till räcket så det blir som originalet, så som det såg ut en gång i tiden på 40-talet, vad tror du om det?

Liknande korg från Indiska hittar du HÄRHÄR och i vitt HÄR


Solcellslamporna har fått vatten inuti, men de lyser fortfarande och visst är det en smula läckertJag köpte två blomlådor och satte jämte varandra, denna från Jysk hittar du HÄR

Om du hellre vill investera i "originalet" hittar du det HÄR

Liknande jutematta hittar du hos Ellos HÄR


Jamen det händer lite i alla fall och i trädgården slet Mr C med långa, tunga stålhistorier som ska vara runt vår uteplats som vi nu gör större.

Tror det kommer bli så himla bra, ska ta några bilder idag så ni får se vad vi egentligen håller på med...

Ha nu en magisk Valborg och hoppas ni får lite sol på näsan vänner!

Kramisar
T

8 kommentarer :

 1. Det ser strålande fint ut där på balkongen. Härligt att kunna ha blommorna ute. Jag har också vatten i mina lampor. Fast dom lyser och jag har försökt att hälla ut men det går inte så bra. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Himla läckra blomlådor, hmmmmm ja, ja får se om jag lyckas få med maken till Karlskrona ;-)
  Vi har renoverat alla våra original smidesräcken runt hela huset, i år ska de målas :o Men det blir så fint! Vi har valt att hålla så mycket 40-tal kvar i vårt hus som det bara går. Det ska ju vara praktiskt också :-)

  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Hur vackert som helst på din balkong. Såg att dom hade 50% på mycket här med på Jysk.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Det är så roligt att fixa i ordning ute, och grattis till att ditt fikonträd överlevt vintern. Jag saknar mitt oerhört mycket och får nog införskaffa ett nytt snart. Det är ju bara det här med balkong under tak när man inte är hemma så mycket sommartid... Vattningshjälp är ett måste...
  De blomlådorna var ju riktigt snygga, gillar att växterna kommer upp en bit från marken.
  Ingen sol här tyvärr, mest mulet.
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde ju helt bort att skriva hur fint det blev på din balkong:). Och de där ursnygga krukorna Bergs potter får gärna flytta in hos mig bums:).

   Radera
 5. Så snyggt, önskar att jag också hade en balkong och fixa lika fin som din :) Grattis till att fikonträdet överlevde. Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Jättefint och vilka otroligt fina bilder ni tar, du och din man! Kram Tina

  SvaraRadera
 7. Härligt med våren...och den har kommit längre hos er (ganska naturligt eftersom du bor längre söder över )...men snart är vi ikapp !, hihi...igår hade vi sol och fint men idag har vi ett stilla regn som faller här....men då blir det grönt när solen tittar fram sen ;))
  Önskar dig en fortsatt fin vecka !
  Kramis

  SvaraRadera