måndag 29 januari 2018

Husmanskost i vegetarisk tappning......Kålpudding

Jag blir alldeles vimmelkantig av lycka
 För igår var ni så många som kikade in och det värmer otroligt i det här hjärtat.

-Hej på er nya som gamla vänner, ni är så varmt välkomna ska ni veta och jag blir så fantastiskt glad att just du kikar in.

Så nu kickar vi igång den här veckan med ett glädjeskutt och bjuder på riktig husmanskost i vegetarisk och lchf-tappning.

 Kålpudding..

Jag kan riktigt frossa i kålpudding, tycker det är vansinnigt gott och det är ju faktiskt inte svårt alls att laga, speciellt inte när man gör som jag.....vegetariskt

Eftersom jag ha grädde i kålpuddingen skippar vi såsen och Mr C vill gärna ha rostad blomkål och broccoli till istället för potatis.


Själv äter jag en rejäl portion kålpuddingen med picklad rödlök (du hittar receptet HÄR) det räcker för mig, annars blir det för mycket kål på kål om jag säger så.......

Så prova vetja tror inte du kommer att bli besviken...



TIPS

Jag blandar ihop både kål och quornfärs, vill du hellre lägga i traditionella lager går det precis lika bra

Jag använder balsamvinäger i såsen för jag vill ha lite syra i, gillar du inte det, skippa det bara.

Börja med 1 msk honung och smaka av hur "söt" du vill ha kålen.

Håll koll på ugnen så att kålpuddingen inte bränns

..................................................................................................................................................

VEGETARISK KÅLPUDDING
Ingredienser
Ett mindre vitkålshuvud
Cirka 1- 2 msk honung
1 msk grönsaksbuljong
Salt och peppar 

300 g quornfärs
3 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
2 msk grönsaksbuljong

Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader

Strimla vitkålen fint
Stek kålen i en rejäl klick smör tills den blir glansig
Häll på honungen och 1 msk grönsaksbuljong och stek kålen en stund till
Salta och peppra. Smaka av om mer sötning eller kryddning behövs

Tina quornfärsen

Häll quornfärsen på kålen i stekpannan och stek i någon minut.

Häll upp i en ugnsfast form

Vispa ihop vispgrädde med balsamvinäger och grönsaksbuljong.

Häll över kål och quornblandningen

Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter

Serveras med lingon, picklad lök, rostade grönsaker eller eventuellt potatis och sås

NJUUUUUT!

....................................................................................................................................................




Nu ska jag planera veckan som innehåller en hel del spännande.

Ha den bästa starten på veckan vänner!

Kramisar
T

6 kommentarer :

  1. Kålpudding är mums och det här var ett nytt recept för mig.
    Ha en fin måndag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Låter gott men blev nog lite fel när du skrev att du äter den med picklad rödkål för att det inte ska bli så mycket kål ;), rödlök menar du nog, iallafall går länken till rödlök.
    Kram Monika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Monika.... Visst ska det vara picklad rödlök och ingenting annat, hade nog för mycket kål på hjärnan, ha, ha. Har rättat till det och tack för att du sa till det uppskattas. Ha nu en fin dag. Kram Tina

      Radera
  3. Åh tack för tips och recept! Vi äter rätt mycket veg hemma.
    Måndag- torsdag varje vecka, så det är toppen med nya rätter!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  4. Har nog aldrig smakat kålpudding.
    Ha en toppen vecka!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  5. wow!!!i really want eat it so much i like your good idea.

    หนังดราม่า

    SvaraRadera