torsdag 21 april 2016

När man varje dag går en inre fight

Här hittade ni mig mest hela dan igår, i mysfåtöljen
Nej minsann det blev inte många knop gjorda och jag hade en av mina väldans sällsynta "tyck-synd-om-mig-själv-dagar"

Jag har ju annars en förmåga att kunna kicka mig själv i arslet och alltid försöka vända det mörka till det ljusa, men när man både har den " vanliga" värken och sen plussa på en tandvärk som pulserar så det dånar i öronen då blir man liksom dränerad på ork och lust.

Jag brukar likna de här få tillfällena vid de där dementorerna, ni vet de i Harry Potter, de som suger ut all lycka och glädje ur en och man blir fullständigt tom på energi.

Annars får jag ofta frågan hur jag orkar, hur jag kan vara så positiv och glad när jag 24/7 har en överjävlig värk.

Mitt svar brukar vara -Vad har jag för val?
Eller rättare sagt jag har egentligen två val att välja mellan

Jag kan gräva ner mig i självömkan och bitterhet, vara arg, ledsen och passiv men vem förlorar mest på det egentligen?
Ingen människa orkar umgås med en sådan person i längden och allra minst en själv, jag bestämde mig i ett tidigt skede av min sjukdom att den aldrig skulle få sätta klorna i min livsglädje.

Så jag försöker, även om det många dagar är en inre fight, en kamp att flytta fokuset från smärta och negativa känslor till att se det positiva, att le åt sig själv och världen och njuta av allt det vackra i min omgivning.

Men jag gör det, jag är skyldig mig själv det, att inte fastna i ett ältande, utan göra det bästa av nuet, se det ljusa i stället för det mörka, inte se tillbaka och inte blicka framåt utan leva här och nu och låta det vara så.....

Så jag få ha mina så kallade "tyck-synd-om-mig-dagar" för till 99 % är jag mästarnas mästare i duellen jag går varje dag och jag kan ju inte vinna varje dag.......


 

Den fina koppen hittade jag på ÖoB för 20 kronor, fynd....
Ljusstakar från Georg Jensen


Ta hand om er vänner och glöm inte att vara snäll mot dig själv!

Kramisar
T

17 kommentarer :

 1. Men åh. Hoppas du är bättre idag, för du kan ju inte sitta där och ruttna bort i mysfåtöljen :-). Jag tänker på dig och hoppas vi ses snart igen.

  Puss och kram!

  SvaraRadera
 2. Jag tror de där "tycka-synd-om-mig-själv"-dagarna är oerhört viktiga för att orka hålla humöret uppe den större delen av tillvaron. Så du gör helt rätt. Ta en dag eller två och var arg, ledsen och kanske lite bitter så kan du komma igen med full kraft igen sen.
  Ta hand om dig!
  Kram Helén

  SvaraRadera
 3. Hej vännen, din smärta kan jag aldrig förstå, men jag har min egen i kroppen så jag förstår känslan och tankarna väldigt väl, man måste få ha dagar när man tycker synd om sig själv, för att orka vara glad alla andra dagar hur ont man än har det, och jag håller fullt med dig när det kommer till "hur man orkar" man har ju liksom inget annat val för precis som du skriver "vem orkar med umgås med en sådan person" och hur ont man än har så är det ju det här livet vi har och varför inte försöka göra det bästa av den ändå. Hoppas du har fått hjälp när det gäller tanden och att du mår bättre i kropp och sinne idag. Kramar i massor Eva

  SvaraRadera
 4. En annan gnäller när man har huvudvärk ibland. Så jag tycker att du har all rätt till dina tyck synd om mig själv dagar. Hoppas du mår lite bättre.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 5. En annan gnäller när man har huvudvärk ibland. Så jag tycker att du har all rätt till dina tyck synd om mig själv dagar. Hoppas du mår lite bättre.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 6. Friend, see light in the darkness is fantastic .
  I always say that no hard evil forever,have a nice day,
  Patricia

  SvaraRadera
 7. Du är så stark Tina, självklart måste även du ha dagar då du tycker synd om dig själv. Hoppas det känns bättre snart. Att du dessutom måste få tandvärk är väl överjävligt, den kunde jag själv ta så slapp du den. Jag beundrar dig och din kämpaglöd och glädje. Varm kram vackra du! /Annika

  SvaraRadera
 8. Stackars dig. Otroligt starkt att du orkar med varje dag, och dessutom vara så vacker och iordninggjord jämt. Stor kram till dig Inger

  SvaraRadera
 9. Du är en djupt imponerande och inspirerande tjej, och att ibland tappa fotfästet och känna sig liten och nedslagen, det är helt OK!! Att kämpa som du gör varje dag är en kamp som ingen borde behöva göra.
  Stor stor KRAM

  SvaraRadera
 10. Tack för din inspiration, att se med glädje på livet och att inte låta sig fastna i det onda är inte det lättaste, men du gör det! Du ger massor av dig själv här på bloggen, tittar in flera ggr i veckan för att se vad du hittat på. En hel dag fylld med kramar till dig!

  SvaraRadera
 11. Att inte fastna i självömkan är stort när man har ont. Tycker du är fantastisk och du ger enorm inspiration både med mode, inredning och mat. Samt att du delger att du har smärta och inte alltid mår bra gör att du bidrar till att visa att allt inte bara är bra. Vilket jag tror är viktigt när man bestämmer sig för att vara skribent. Älskar din blogg och tittar in i stort sett varje dag, om jag har möjlighet.
  Stor varm kram till dig från mig
  Maria

  SvaraRadera
 12. Jag säger bara Heja dig...älskar din positiva anda. Kram Anette

  SvaraRadera
 13. Ibland måste man tappa det och få ha tycka synd om sig själv dagar.. din positiva inställning gör garanterat att du kan fightas med din ständiga värk... du är stark du <3
  Ta hand om dig
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 14. Men åååhh, vännen! Klart du måste få deppa ihop ibland. Kan tänka mig att det känns bättre sen! Skickar massor av varma kramar!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 15. Vilken krigare du är! Hoppas att tandvärken ger med sig eller kan åtgärdas, så att åtminstone något lättar. Kramen om varm och stor.
  http://happyvardag.se/2016/04/21/en-paminnelse-fran-cyberrymden/

  SvaraRadera
 16. Vet hur det känns att ha värk. Fast min är nog inte så kraftig som din. Jag har värk i mina händer. Men med åren har jag lärt mig leva med smärtan och har även lärt mig använda mina händer på ett annat sätt. Inte belasta min tumme tex. Jag beundrar din optimism. Den tar jag med mig och försöker anamma den i mig själv. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 17. Finaste du, du är grym på alla sätt och vis... skickar många "ta-bort-värken" tankar till dig min fina. Kram Mia

  SvaraRadera