lördag 7 april 2018

Min favoriträtt chèvre chaud och en hejsan-svejsan-dukning

En av mina absoluta favoriträtter... 
....fick stå för gårdagens middag, Chèvre Chaud, eller egentligen en variant på den eftersom vi oftast skippar brödet.

Men innan jag kommer till receptet så låt oss kika på min hejsan-svejsan-dukning.

Jag är ju inte den tillrättalagda typen när det gäller just dukning.
Tycker snarare om när det är lite slarvigt och inte så himla perfekt, huvudsaken är att det känns mysigt och välkomnande när man sätter sig till bords.

Min första tanke var att ha en duk, men så kom jag på varför inte ta linneservetterna och ha de som bordstablett, blev ju hur bra som helst.

Och glöm det där med strykning, dels är det urk-trist och sen skippar vi det där med det perfekta...eller hur.....

Hade hittat ljus som matchade perfekt till servetterna (de ser gråa ut men går ut det grönblåa hållet), jag som alltid bara ha haft typ vita och svarta ljus har nu alltmer börjat snegla på färgade ljus....

Blommor är enligt mig ett måste på ett dukat bord. Här tog jag några hyacinter som började se en smula ledsna ut, knipsade av och satte i mindre vaser.


Flasköppnare och saltkar på ett fat är dekorativt.

Funderar på att köpa ett saltkar till fast ha peppar i, du hittar det HÄR

Ljusstakarna är från Design House Stockholm och är i 3-set. Har bara hittat de HÄR i en grön färg, snyggt det också..

Liknande linneservetter hittar du HÄR

Inlägget innehåller affiliatelänkar



Tallrikarna är en gåva som jag skulle vilja ha fler av, måste försöka nosa upp flera.


Och så fick apis vara med på ett hörn, en söt liten kompis, du hittar honom HÄR


Och receptet då på Chèvre Chaud à la home2tiny

Det här är en rätt som även är super att ha till förrätt, det hade vi på nyårsafton och den blev väldans uppskattad av gästerna.

Jag kommer inte uppge några mått eftersom jag gör den här rätten alltid på en höft, men såklart lite mindre när den serveras som förrätt och betydligt mer när den bjuds till huvudrätt.

Here we go

CHÈVRE CHAUD À LA HOME2TINY

Ruccolasallad
Babyspenat
Kokta rödbetor (jag använde både gula och röda betor)
Picklad rödlök (recept på det hittar du HÄR)
Valnötter och Pekannötter
Jordgubbar
Chèvre

Vinägrett
1 tsk Dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 1/2 msk rödvinsvinäger
3 msk rapsolja
Svartpeppar

Alla ingredienserna vispas ihop


Så här gör jag
Koka rödbetorna
Lägg upp sallad på tallriken
Skär rödbetorna i mindre bitar och lägg på salladen
Skär jordgubbarna i skivor och lägg på salladen
Lägg på den picklade rödlöken
Stek Chèvren så den smälter och får lite färg
Ringla över vinägretten på salladen(jag tar ganska mycket eftersom jag älskar det)
Strössla över nötterna
Lägg på Chèvre
Ringla eventuellt över fikonbalsamico

NJUUUUUT!


Nu ska jag sätta fart för vi ska minsann ut på ett litet äventyr

Ha en superhärlig dag vänner!

Kramisar
T

3 kommentarer :

  1. Mumsfilibabba, säger jag bara.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott! Älskar rödbetor och chevre, men det var länge sedan jag gjorde det nu. Tack för ditt recept.
    Jättefin dukning, hoppas du hittar fler av tallrikarna.
    Ha en fortsatt skön helg
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Det ser jättegott ut. Jag älskar också rödbetor.

    SvaraRadera