onsdag 14 mars 2018

Tips på påskgodis, Coco-bitar med kokos och kolakräm low carb

Mitt-i-veckan-pepp??
Onsdag är ju mys och liksom nedförsbacke i full fart mot helgen, så japp jag är allt lite lill-lördag-taggad....

Förmodligen kommer jag med all sannolikhet mumsa i mig ett antal för många av de här godsakerna också, Coco-bitar.

Nämen de är så goda så jag vet inte vad.

Kommer du ihåg den där chokladen Coco som Marabou hade, eller kanske har fortfarande???

I alla fall, då när jag smaskade i mig socker så var det en absolut favorit och nu har jag lyckats att få till något liknande, med betydligt mindre socker då...

Till och med Filip som alltid är en aningens skeptisk till "mina" bakverk, alltså de utan vanligt socker, tog både, en och två bitar.

Mitt tips till påskgodiset....Coco-bitar á la Home2tiny.......


TIPS

Fibersirap vit och fibersirap gold köper jag hos Bodystore

Jag använder alltid termometer när jag gör kola, betydligt lättare att ha koll på när den är färdig

Låt kolan stå ute i rumstemperatur och svalna innan du rullar till smeten till bitar
...............................................................................................................................................................

COCO-BITAR LOW CARB
Ingredienser ca 15 st
3/4 dl vispgrädde
1/2 dl fibersirap vit
1/4 dl fibersirap gold
2 tsk Ica sötströ
50 g smör
1/2 tsk vaniljextrakt (kan uteslutas)

2 1/2 dl kokosflingor
100 g mörk choklad

Så här gör jag
Lägg alla ingredienserna utom kokosflingor och mörk choklad i en tjockbottnad kastrull
Låt koka upp och låt sedan kolakrämen sjuda på medellåg värme i ca 25-30 minuter.
Använd gärna en termometer då är det betydligt lättare att veta när kolakrämen är klar. Temperaturen ska visa ca 113 grader när kolakrämen är klar.

Ta bort kastrullen från plattan och häll i kokosflingorna i kolakrämen och rör om.

Låt svalna i rumstemperatur

Ta upp små klickar och rulla till små bars

Smält chokladen i mikron eller över vattenbad

Doppa Coco-bitarna i den mörka chokladen och strössla lite kokosflingor över.

Sätt in och förvara Coco-bitarna i kylen 

NJUUUUUT!!!!! 
.....................................................................................................................................................
 


Nu jobb och sen ska jag fortsätta att leta recept till påsk!

Ha en mysig dag vänner!

Kramisar
T

6 kommentarer :

  1. Godis är gott :-)
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Hej raring <3
    Tack för tipset, dessa skall jag testa. Känner mig riktigt pepp på att botanisera mig fram och hitta godsaker som inte känns "farliga" för kroppen och utan vitt socker.
    Du är ju verkligen expert på området :) Sen ska det vara relativt enkelt och inte en massa olika moment, för jag är lite bekväm av mig.
    Ha en fin dag hjärtat, på alla sätt och vis önskar jag dig det <3
    Många kramar Anna

    SvaraRadera
  3. Det där låter ju super! Ska testa till helgen. Och dina fina bilder gör ju att man blir ännu mer sugen. Jag har dock aldrig testat fibersirap mm.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carina. Fibersirap använder jag som sötningsmedel när jag bakar då och då, riktigt bra. Hoppas du kommer tycka om bitarna lika mycket som jag gör. Ja här är de tyvärr redan slut, he, he.... Kram Tina

      Radera
  4. Jag älskar coco. Den finns fortfarande och nu i chokladkaka också. Den är dock väldigt sött. Jag ska testa din variant till helgen. Tack för tipset.

    SvaraRadera
  5. Hej Liselotte. Oj finns den chokladen fortfarande, där ser man en favorit som inte går ur tiden alltså.... Hoppas att du kommer att gilla bitarna lika mycket som jag. Tyvärr är de redan slut hos mig så jag får också göra nya till helgen. Stor varm kram. Tina

    SvaraRadera