fredag 2 mars 2018

Lakrits och jordgubbsfluff (lchf)...en kombo som är synnerligen goda vänner med varandra

Har fredagsmyset börjat än?
Vi ska precis börja och jag kan knappt hejda mig när jag tänker på vad som ska serveras.....

Men innan jag hugger in på kvällens godsaker så ska jag dela med mig en riktigt plättlätt och super-duper-god dessert.

Jag bjöd tjejerna på den här fluffen när de var här för några veckor sedan och japp den blev väldans uppskattad.

Jag menar lakrits och jordgubb....en kombo som är synnerligen goda vänner med varandra...
Eller hur?


TIPS

Det här är en mättande dessert så ett tips är att inte göra portionerna allt för stor

Fluffet kan du göra innan, men lägg ihop desserten strax innan den ska serveras om du vill behålla "crunchet" i nötterna
...............................................................................................................................................

LAKRITS OCH JORDGUBBSFLUFF MED SALTSÖTA NÖTTER
Ingredienser 4-6 mindre port
Lakritsfluff 
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
Ca 1 msk lakritspulver 

Jordgubbsfluff
Ca 2 dl färska jordgubbar
1 1/2 dl vispgrädde
1 - 2 tsk honung (eller annat sötningsmedel) 

Sötsalta nötter
100 g blandade nötter och mandel
1 tsk honung
En nypa fint salt 

Så här gör jag 
Lakritsfluff
Hacka chokladen
Värm upp vispgrädden i en kastrull OBS! får inte börja koka.
Rör ner chokladen och lakritspulver i vispgrädden och rör tills chokladen smält.
Häll upp i en skål 
Ställ i kylskåpet i ca 5 timmar.
När blandningen är riktigt kall, (skulle blandningen blivit något för hård häll ner lite iskall vispgrädde) vispa den till ett härligt fluff. 

Jordgubbsfluff 
Mixa jordgubbarna med honung (eller annat sötningsmedel)
Vispa grädden tillsammans med vaniljextrakt och jordgubbssmeten hårt 

Sötsalta nötter 
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda nötter och mandel med honung och salt i en bunke och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Rosta dem i ugnen cirka 8 minuter. Låt svalna och hacka dem lite grovt

Spritsa lakritsfluffet i glas eller skålar
Strössla med lite sötsalta nötter
Spritsa jordgubbsfluffet över de saltsöta nötterna
Dekorera med sötsalta nötter och lite riven mörk choklad

NJUUUUUT!
...........................................................................................................................................................

 Nä hörrni nu kan jag inte hålla mig längre, dags att mumsa i mig en hel massa gott.

Ha en skön kväll vänner!

Kramisar
T

2 kommentarer :

  1. Hej kära Tina! Du sprider så mycket glädje med dina vackra bilder.
    Hoppas verkligen det deppiga snart vänder hos dig.

    Styrkekramar Anna

    SvaraRadera
  2. Mumsfilibabba! Så fint att servera i glas på fot. Kraaam Pia

    SvaraRadera