måndag 26 mars 2018

Denna tårtan måste du baka till påsk. Påsktårta med vit choklad och saffranstryffel

Påskvecka vänner!
Vilket innebär lite ledighet, en hel del mat och förmodligen äggstra mycket sötsaker......

13 400 ton, japp du läste rätt 13 400 ton godis smäller vi svenskar i oss under påskveckan och 4 000 ton ägg,
rätt imponerande siffror måste jag säga...

Som ni vet vid det här laget är vi inga godisråttor i den här familjen, men fikanördar det kan vi skriva under på att vi är.

Lär bli en och annan kaffekopp med någon godsak till.

I helgen som gick mumsade killarna i sig den här påsktårtan som jag provbakade och eftersom de gav den tummen upp måste jag såklart dela med mig av receptet...

Eller vad sägs om en extra krämig och god kladdkakebotten med en saffran och vitchokladtryffel på, låter inte helt fel eller hur????

Absolut att du måste baka och bjuda på den här i påsk.......


TIPS

Tycker du inte om saffran, uteslut kryddan och gör endast den vita chokladtryffeln

Jag grovhackar mörk choklad och rör ner i kladdkakan, då får man en viss crunch i kakan, går såklart att utesluta

.................................................................................................................................................

PÅSKTÅRTA MED VIT CHOKLAD OCH SAFFRANSTRYFFEL
Ingredienser
Kladdkaka
100 g smält smör
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
50 g grovhackad mörk choklad 

Vit choklad och saffranstryffel 
2 dl vispgrädde
1/2 g saffran
400 g vit choklad 


Dekoration
50 g vit choklad
Smarties

SÅ HÄR GÖR JAG
Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda socker, mjöl, kakao, vaniljsocker, salt i en bunke
Häll i det smälta smöret och rör om
Tillsätt ett ägg i taget och rör om
Häll ner den grovhackade chokladen i smeten
Smöra en form och "bröa" med kakao
Häll smeten i formen
Grädda kakan i cirka 15-20 minuter, den ska vara kladdig
Låt kladdkakan svalna

Vit choklad och saffranstryffel
Koka upp saffran med grädden. 
Hacka den vita chokladen och låt den smälta i grädden. 
Häll smeten över kakan. 
Låt stelna i kylskåp.

Vitt chokladägg
Smält 50 g vit choklad och pensla en äggform (den jag använde hittar du i det HÄR inlägget)
Sätt in i kylen och låt chokladen stelna
Pensla på vit choklad och upprepa tills du fått ett tjockare ägg.

Placera chokladägget på tårtan och fyll det med Smarties

Servera påsktårtan med lättvispad grädde

NJUUUUUUT!!!! 

......................................................................................................................................................... 
 


Nu jobb sen ska jag ta igen lite sömn.....

Ha en härlig start på påskveckan vänner!

Kramisar
T

2 kommentarer :

  1. Vilken vacker påskatårta.
    Ha en fin måndag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Vacker tårta! Blir jättesugen när jag ser den :-)
    Tack för tips.

    SvaraRadera