onsdag 14 februari 2018

Bakad med kärlek. Alla hjärtans dags-tårta med mintchokladfluff och hallon

Idag surrar det av kärlek i luften...
Jag tycker i och för sig man ska sprida så mycket kärlek man bara kan varje dag i veckan, men visst att fira lite extra är såklart alltid rätt...

Så förutom att le mot alla, även p-lisorna..., dela ut varma kramar, ge söta komplimanger och skicka slängpussar så är väl att baka något riktigt smarrigt till den du älskar något som hör dagen till.

Jag menar att bjuda på en förföriskt god tårta som det gnistrar kärlek om och som lägger sig som bomull kring hjärtat är väl ändå att visa sin sanna kärlek...

För vem kan motstå det här....

Ljuvliga chokladbottnar med knaprig choklad, len mintchokladfluff,  sammetslen vispgrädde och söta hallon, en kombination som är oemotståndlig och smått sensuell.

Men framför allt

Bakad med kärlek.........


TIPS

Håll lite koll på kakan i ugnen. Den ska inte vara kladdig men låt den inte stå för länge i ugnen, då blir den torr och trist.

Helt ok att göra tårtan dagen innan, då blir den nästan bara mer saftigare. Dekorera dock inte den med något (som det här jordgubbsströsslet) som kan smälta i kylen...

Jag använde en hjärtformad form, men det går såklart lika bra med en vanlig rund eller avlång form

....................................................................................................................................................

ALLA HJÄRTANS DAG-TÅRTA MED MINTCHOKLADFLUFF OCH HALLON
Ingredienser
Tårta
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl hett vatten 
100 g mörk hackad choklad

Mintchokladfluff
125 g After eight (ca 11-14 st plattor)
2 dl vispgrädde
 
Dekoration
Ca 3 dl vispgrädde 
Färska hallon
Jordgubbsströssel
 
Så här gör jag
 
Mintchokladfluff
Hacka after eighten
Värm upp vispgrädden i en kastrull OBS! får inte börja koka.
Rör ner chokladen i vispgrädden och rör tills chokladen smält.
Häll upp i en skål 
Ställ i kylskåpet i ca 5 timmar.
När blandningen är riktigt kall, (skulle blandningen blivit något för hård häll ner lite vispgrädde) vispa den till ett härligt fluff.
 
Tårtbottnar
Sätt ugnen på 175 grader varmluft (har du vanlig ugn 200 grader)
 
Smörj och bröa (jag använder mandelmjöl) en form (jag använde en hjärtformad)
 
Vispa ägg och socker poröst
 
Blanda samman de båda mjölsorterna, bakpulver, vaniljsocker, kakao.
 
Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt vattnet.
 
Rör ner den mörka chokladen
 
Häll smeten i formen
 
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter 

När tårtan svalnat

Dela den på mitten
 
Lägg samman bottnarna med mintchokladfluffet emellan.
 
Vispa grädden
 
Bred ett lager med grädden runt om och på själva tårtan
 
Dekorera med hallonen och jordgubbsströsslet
 
NJUUUUUT!

...........................................................................................................................................................
 



Vi får se hur vi firar kvällen, har inte riktigt bestämt ännu, vi är ju mitt upp i en renovering så.....

Önskar er alla en dag fylld med extra mycket värme och kärlek!

Kramisar
T

6 kommentarer :

  1. Gott och vackert som vanligt dina bakverk. Önskar dig med en fin och bra alla hjärtans dag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Mums så god den såg ut. Här blir det konsert med hjärtat ikväll, vi ska iväg och lyssna på Toto som samboliten gillar skarpt :) Tack för kramen, den värmer och önskar dig en underbar hjärtansdag. Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Åååååå vilken tårta vännen <3
    Tack för dina fina ord <3 min mail är anna@wahlstam.se eller anna.wahlstam@gmail.com
    Hoppas du får en riktigt fin och härlig Alla <3 Dag!
    Skickar över en hel drös med kärlek & kramar till dig <3

    SvaraRadera
  4. Stor KRAM på Alla Hjärtans dag!
    Underbar tårta <3 Gjorde goda chokladbrownies igår som smakade mumma med jordgubbar till, som en bakelse för dagen;)

    Adela <3

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig tårta.
    Sparat receptet för framtiden.
    Kram Titti

    SvaraRadera
  6. Så fin tårta. Hoppas ni hade en härlig hjärtedag. Kram Pernilla

    SvaraRadera