onsdag 17 januari 2018

Tårtan som bara försvann i ett nafs, Mandeltårta med ett krispigt chokladtäcke

Vaknade med ett leende på läpparna och kände mig pigg
Kan kanske bero på att Mr C bara sådär kom hem med världens finaste present igår och att jag ska göra något riktigt roligt idag.
En härlig onsdag med andra ord....

Och i helgen bakade jag den här tårtan till killarnas stora glädje.

Jisses säger jag bara, den försvann i ett nafs och det var en stor besvikelse när den var slut, så jag antar att jag ska se det som ett väldans gott betyg.

Kan säga att jag hade svårt att inte ta en en liten bit, för doften av både kakan och chokladkrämen var helt fantastiskt......men lite väl mycket socker och mjöl för min lilla mage, så det var bara att
se men inte röra......

Hur som haver......vill du bli poppis hemma, så baka tårtan och kanske till och med njut av en bit själv.....


TIPS

Jag använde mandelmjöl till själva kakan, har du inte det hemma kan du skålla och mala sötmandel själv, går precis lika bra...

Jag använde Marabous mandel & krisp, men du kan såklart byta ut den chokladen mot någon annan Marabouchoklad.

Sött och salt tycker jag personligen är en oslagbar kombo, men är du inte förtjust i det, skippa flingsaltet på tårtan.

Jag serverade tårtan med lättvispad grädde

.............................................................................................................................................................

MANDELTÅRTA MED ETT KRISPIGT CHOKLADTÄCKE
Ingredienser
100 g mandelmjöl
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl

Chokladtäcke
200 g Marabous mandel & krisp
7 msk vispgrädde
1 msk smör

Så här gör jag 
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret
Vispa ägg och socker pösigt i cirka 4 minuter
Blanda ner mandelmjöl och vetemjöl i äggsmeten
Häll i det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Smörj en rund form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25 min. Kakan ska vara lätt gyllenbrun.
Låt svalna. 

Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. 
Rör ner grädden och häll till sist i smöret. 
Se till att allt blandas väl.
Bred chokladsmeten över kakan och ställ den i kylskåpet för att svalna.

Strössla flingsalt över tårtan strax innan servering

Serveras med lättvispad grädde

NJUUUUUT!

................................................................................................................................................................ 





Nu jobb och sen en liten fotografering.

Ha en mjuk och omfamnade dag vänner!

Kramisar
T

5 kommentarer :

  1. Du är enastående i köket och jag fattar inte hur du kan hålla fingrarna borta från att ta en liten bit av allt gott du gör.
    Ha en fin dag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Jisses....här sitter jag och slickar mig runt munnen. Så här efter en torftig lunch hade kg kunnat sluka den med hull o hår. Bilderna. var supersnygga!!
    Kram Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Kajsa. Själv vet jag inte hur den smakar men enligt killarna var den magisk. Dessutom var den plättlätt att baka. ha en fin dag. Kram Tina

      Radera
  3. Wao vilken tårta. Jag hade så gärna smakat på den.

    Vackra fina bilder.
    Kram Kamilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack snälla Kamilla. Ha en härlig dag. Kram TIna

      Radera