onsdag 10 januari 2018

Synnerligt svårt att bara ta en....Dadelbolle med nutellagömma

Vaknade sådär mitt-i-veckan-glad
Kan kanske bero på att mamsen var här igår och vi hade det så himla mysigt och skrattade så tårarna rann.

Alltså vår humor, när sen Mr C kom hem och vi skulle återberätta allt det roliga tittade han mest på oss som om vi kom från yttre rymden typ och skakade mest på huvudet.....

Hur som haver så fikade vi också...såklart.... och bland annat mumsade vi på de här goda dadelbollarna med nutellagömma.

Gudars så goda de är, kombon av chokladboll och  nutella är syndigt god och det är synnerligt svårt att bara ta en....
och just det....
inte en gnutta socker eller vetemjöl....


TIPS

Jag gnuggar hasselnötterna i en kökshandduk då går skalet oftast lätt av

Det kommer att bli nutella över, förvara den i kylen och använd i andra bakverk eller till en nutellamousse som du hittar recept på HÄR

.....................................................................................................................................................

DADELBOLLAR MED NUTELLAGÖMMA
Ingredienser ca 18 st
150 g dadlar, urkärnade
1-2 msk kokosolja (ej smält)
2 dl mandelmjöl
2 msk kakao
1 msk kallt starkt kaffe

Nutella
200 g hasselnötter
1 msk honung
2 msk kakao
2 msk kokosfett 
1 tsk vaniljextrakt
Sesamfrön att rulla bollarna i 
 
Så här gör jag
 
Nutella
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg hasselnötterna på en plåt 
Rosta nötterna i ca 10 - 15 minuter håll koll så att de inte bränns
Låt nötterna svalna
Gnugga av skalet på hasselnötterna
Mixa nötterna i en matberedaren tills de blir en massa (tar några minuter)
Tillsätt kakao, honung, kokosfett och vaniljextrakt
Mixa ihop
Skulle nutellan bli för hård och torr tillsätt mer kokosfett.

Dadelbollarna
Mixa alla ingredienserna till en smet och sätt in i kylen cirka 1/2-timme
 
Klicka ut 18 små rundlar av nutellan på ett fat och sätt in i frysen cirka 1/2-timme
 
Ta en klick dadelsmet och platta till i handen 

Lägg i en nutellaklick och rulla ihop till en boll

Vänd ner i sesamfrön

Förvaras i kylen
 
NJUUUUUT!



Nu ska jag fixa lite i köket, har ett nytt recept jag måste prova.

Ha en finfin dag vänner!

Kramisar
T

2 kommentarer :

  1. Tack för receptet och jag förstår att det är svårt att bara stoppa en i munnen.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Alltså det där låter verkligen ljuvligt gott!

    SvaraRadera