lördag 27 januari 2018

Semlatider.... Baka en sockerkakssemla low carb.....

Vet ni....jag är så himla glad....
Vår fotostudio börjar bli klar och igår tog jag alla de här bilderna där.
Ja men det känns så himla bra.
Ljuset är perfekt, här har jag bara använt naturligt ljus, inga lampor någonstans och så har jag space, utrymme för att själv röra på mig och ändra på det jag fotar.

Himmel och pannkaka så nöjd och berusat glad jag är över detta, egen fotostudio liksom.....

Och sen bakade jag en helt gudomligt god sockerkakssemla (low carb)

Sockerkakan har smak av kryddig kardemumma och på ligger en krämig mandelmassa och sen....såklart mycket fluffig vispgrädde.....

Tror faktiskt jag dog en smula när jag smällde i mig den till fikat....och japp båda de där bitarna slank ner bara sådär, häpp...



TIPS

Jag använder både kardemummakärnor och malen kardemumma för jag älskar den här kryddan.
Vill du bara ha kardemummakärnor eller bara malen kardemumma går det precis lika bra.

Börja försiktigt att hälla ner lite vispgrädde i mandelmassan och tillsätt såpass mycket att du får till en konsistens som passar just dig. Jag vill ha min mandelmassa riktigt krämig.

Sen älskar jag vispgrädde och spritsa ut en hel del. En smaksak du kanske vill ha mindre....
.........................................................................................................................................................

SOCKERKAKSSEMLA LOW CARB
INGREDIENSER Liten sockerkaksform
Sockerkaka
3 dl mandelmjöl
1/2 dl Ica sötströ
1 tsk honung
100 g rumsvarmt smör
2 äggulor
2 äggvitor
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor
1 tsk malen kardemumma 

Mandelmassa
100 gram mandelmjöl
2 msk sukrin melis 
Knappt 1 äggvita
Vispgrädde

2-3 dl vispgrädde
 
Så här gör jag
 
Sätt ugnen på 150 grader
Smörj och en liten sockerkaksform och bröa med mandelmjöl
Vispa Smör, Ica sötströ och honung vitt och pösigt
Tillsätt en äggula i taget under vispning
Stöt kardemummakärnorna i en mortel
Tillsätt mandelmjöl, kardemummakärnor, malen kardemumma och bakpulver
Vispa till en smet
Vispa upp äggvitorna hårt
Blanda ner (ej vispa) lite av äggvitorna i smeten och tillsätt därefter resten, Blanda väl
Häll ner smeten i sockerkaksformen
Låt sockerkakan stå i ugnen i ca 20 minuter, känn med en sticka, den ska inte vara kladdig
Ta ut och låt svalna

 Blanda i en skål mandelmjöl, sukrin melis och äggvita
Tillsätt lite vispgrädde i taget och rör om tills du får en krämig konsistens 

Vispa grädde

Skär av ett "lock" på sockerkakan
Lägg på mandelmassan runt om
Spritsa ut grädden runt om
Lägg på locket
Sikta över sukrin melis och strössla hackad mandel över

NJUUUUUT!

...............................................................................................................................................




Tur att det finns en liten bit kvar i kylen, kommer passa perfekt till tre-fikat i eftermiddag.

Ha en mysig dag vänner!

Kramisar
T

8 kommentarer :

  1. Vilken lycka att ha en egen fotostudio att hålls i. Magiska bilder och det lät riktigt gott också.
    Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Carin. Ja jag är så himla glad för min studio, nu ska jag bara fylla den med riktigt bra rekvisita också. Ha en mysig dag. Kram Tina

      Radera
  2. Men åh, grattis till er egna fotostudio. Så lyxigt! Blir inte alls avis:). Det kanske är det man skulle göra med vårt "fjärde sovrum" som inte används till något vettigt:).
    Jag gillar tonen i dina bilder, jättefin.
    Kram vännen och ha en fin dag. Äntligen lite sool

    SvaraRadera
  3. Underbara bilder som vanligt!!!
    En egen fotostudio, kan ju inte annat än bli ännu bättre bilder om det nu är möjligt!?
    Grattis, det måste ju kännas helt fantastiskt att ni bägge har samma intresse och kan hjälpa varandra.
    kram Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Monica vad glad blir. Ja det är fantastiskt roligt att vi har ett gemensamt intresse jag och Mr C, allt blir ju så mycket roligare när man är två. Ha en fin dag. Kram Tina

      Radera
  4. Underbara bakverk och bilder Tina!!

    Ha en fortsatt fin helg!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. wow!!!i really want eat it so much i like your good idea.

    หนังดราม่า

    SvaraRadera
  6. Den här måste helt klart testas. Jag är som tokig i semlor men tål inte gluten. Kram.

    SvaraRadera