onsdag 13 december 2017

Fyra sätt att få en lyxigare touch på din varma choklad

Japp jag tokgillar varm choklad
Och ett måste är ett gigantiskt berg av fluffig vispgrädde, ääälskar vispgrädde... gissa vem som alltid står och slickar visparna i det här huset......

I alla fall tänkte jag idag tipsa om fyra olika sätt att smaksätta sin varma choklad på.

Givetvis och oftast smaksätter jag den inte med alkohol, men när man har varit ute och man är som isbit när man kommer in, eller vid lite festligare tillfällen som nu i juletid, då tycker jag det sätter en lyxig touch på drycken.

Grunden är alltid detsamma för mig

3% mjölk
Kakao
Har jag ingen smaksättning i så tar jag också lite honung.

All smaksättning för du själv avgöra hur mycket du vill ha i..... Men jag sötar aldrig den varma chokladen när jag har alkohol i då det oftast blir tillräckligt sött ändå.

Första smaksättningen är mörk Rom
Rom i varm choklad drack jag första gången på en julmarknad i Tyskland, så japp efter det har det liksom blivit en tradition här i svarta huset, ett måste liksom.

Om det är gott, såååå gott!


Jag som också är en riktig kaffekärring måste absolut smaksätta den varma chokladen med lite kaffelikör, Kahlua

Förföriskt och försvinnande gott





Här har jag smaksatt den varma chokladen med Minttu, en pepparmintslikör.

Mint och choklad är ju en oemotståndlig kombo och den här kommer du bara att tokgilla


Och sist men inte minst Xanté, en päronlikör.

Kan låta en aningens mysko och jag själv var en aningens skeptisk men oj, oj vilken härlig överraskning jag fick.

Och för allt i världen glöm i.n.t.e vispgrädden, det är liksom pricken över det där berömda i:et och skulle vara som glögg utan pepparkakor, ja ni fattar det går liksom inte, tycker jag då.....

Prova nu vetja!

Ha en underbart fin Lucia vänner!

Kramisar
T

3 kommentarer :

  1. Tack för tipset!
    Det måste jag prova någon dag. Den med Xanté lät ju spännande, och annorlunda ;)
    Ljuvliga bilder som gör att man genast vill slurpa i sig en massa gotter.

    Kram Jonna

    SvaraRadera
  2. Många goda tips du gav. Rom har jag också provat eftersom gubben gillar rom här i huset.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Meeen muuums...
    Med Minttu har jag druckit i måååånga måååånga år men de andra har jag aldrig testat.. jag blev nyfiken på den med päronsmak....jag är svag för päronsmak...;) Å ditt skåp...det blev verkligen som världens största och finaste tittskåp ju... suuuperfint! Jag ställde billiga batteriljus i vårt vitrinskåp förra året...men näpp de åkte ut i rask takt...
    Har man väl börjat med enjoy kan man inte ha något annat..;)
    Kraaaam finis!

    SvaraRadera