lördag 21 oktober 2017

Den Blossande tid nu kommer


Hej, Mr C här
Ja, det är väl bara att erkänna att jag haft ett visst återkommande sug ett tag nu. Ja ni vet den där känslan att det är något som saknas..

För några veckor sedan var det så äntligen dags att tända kaminen för första gången, men det var inte nog, nej, glögg och pepparkakor är ett måste för att den rätta känslan skall infinna sig.

Som tur är hade jag en beställning på ett par flaskor glögg som damp ner i veckan så nu är jag redo!


Att provsmaka årets Blossa är nog mitt allra viktigaste hedersuppdrag här i svarta huset..
Jag gillar verkligen Blossas idé att hitta ett nytt tema för sin årgångsglögg varje år, även om jag ibland varit lite tveksam till resultatet.

Men smak är högst personligt och det är väl tur det  
I år har Blossa hittat en riktigt färgstark inspiration på kryddmarknaden Khari Baoli i Old Delhi i Indien.

Den har de traditionella grundtonerna av kardemumma, ingefära och kryddnejlika men ovanpå hittar du solmogen mango, spiskummin och hettande chili som absolut ger mig Indiska vibbar.

Blossa 2017 är en av de bättre årgångarna för mig, här finns en bra balans mellan sötman och chilistinget som jag gillar. De senaste åren har jag inte riktigt nappat på smakerna, kul att se att Blossa i år vågat ta ett steg till och fått lite mer feeling i smaken.

Jag ger Blossa 2017 fyra CCCC, helt klart värd att testa.
Du hittar den här   



Om nu inte Indiskinspirerad glögg känns som din grej har jag ett alternativ, min personliga glöggfavorit Blossa 1895 som vi skrev om här

En riktigt traditionell svensk glögg men med lite mer oumph i smakerna, helt klart värd fem CCCCC för mig.

Har du något glögg-guldkorn du vill tipsa om? 


Dagens tips inför glöggsäsongen!

Nä, nu får jag nog kolla vad som är på g, hör att två bloggerskor är på väg att lämna svarta huset och jag kan plocka ur öronpropparna
  
See you next week friends!
Mr C

9 kommentarer :

  1. Får skicka Lasse och köpa årets Blossa!

    Trevlig helg och KRAM! Anna

    SvaraRadera
  2. Men så mysigt med glögg och pepparkakor. Så du har redan börjat du...Jag som tycker jag brukar vara tidig med att glögga. I veckan får det bli besök på det berömda bolaget för att ladda upp till nästa helg.

    Ha en trevlig helg.
    Kram Kamilla

    SvaraRadera
  3. Här har vi redan testat och den får mycket väl godkänd här.
    Mamma c

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att årets smak även skulle finnas i en alkoholfri variant. Jag gillar att mysa med glögg, men avskyr starkglögg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig, men jag såg faktiskt att Blossa hade en alkoholfri glögg i smakerna lingon och enbär, kan vara väl värd att testa. Ha en fin dag. Kram Tina

      Radera
  5. Glögg är ju så gott! Ok, då ska denna testas...låter som goa smaker faktiskt, lite ovanliga :)
    Önskar dig en skön kväll nu,
    Titti

    SvaraRadera
  6. Ha ha ha. ..rolig är du MR C. Köper aldrig färdig glögg. Sätter alltid egen. Sååå god. Blir ca 23 procent. Helt underbart gott. Kraaaam Inger

    SvaraRadera
  7. Så gott med glögg! Jag tycker det är för tidigt på julmust, men glögg tycker jag art man kan dricka redan nu.

    SvaraRadera
  8. Glögg är sååå gott. Jag ska testa den fast jag inte gillar spiskummin. Hoppas att kardemumman och mangon tar överhand. Provade nyligen den lagrade 1895 som var riktigt god. /Pia

    SvaraRadera