torsdag 22 juni 2017

Alla favoriter i en och samma tårta. Budapestlängd med chokladkräm och jordgubbsgrädde lchf

Mycket godsaker nu.....
Men det är en typisk mathelg som coming up och jag vet att det är många som uppskattar tips på bakverk till midsommar.

Den här Budapestlängden är förföriskt god, mandelmaräng, chokladkräm och jordgubbsgrädde, behöver jag egentligen säga mer.......

Alla mina favoriter i en och samma tårta, kan knappast bli bättre.

En njutningsfull historia till midsommarkaffet.....


TIPS

Har du andra bär hemma som hallon eller blåbär, så går de precis lika bra att använda

Varför inte smaksätta grädden med något så sommarsvenskt som Punsch, en smak som gifter sig bra med de andra ingredienserna

.....................................................................................................................................................................

BUDAPESTLÄNGD MED CHOKLADKRÄM OCH JORDGUBBSGRÄDDE LCHF
Ingredienser cirka 6-8 bitar
3 äggvitor
1/2 dl Ica sötströ
1 1/2 dl mandelspån
1 1/2 msk kokosmjöl 

Chokladkräm
100 g mörk choklad
3 msk vispgrädde 

Fyllning
Ca 3 dl vispgrädde
Ca 250 g färska jordgubbar + till dekoration

Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna under omrörning
Ta från värmen, häll upp mandeln på ett fat och låt svalna något
Vispa äggvitorna med hälften av Ica sötströ till en maräng. När marängen är fast och glansig häll i resten av Ica sötströ och vispa ytterligare 2 minuter

Sila ner kokosmjölet i marängen
Krossa mandelspånen i handen och häll ner i marängen (spara lite till dekoration)
Blanda försiktigt men väl

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smörj med lite smör
Bre ut smeten till en rektangel
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter  (beroende på ugnsvärme). Marängen ska inte bli för torr
Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av pappret från bottnen och låt den svalna.
Om bottnen känns fuktig kan du grädda den ytterligare några minuter liggande upp och ner. 

Chokladkräm
Finhacka den mörka chokladen
Koka upp grädden och häll den över chokladen
Rör om väl så där inte finns några chokladklumpar kvar
Låt svalna 
Bred ut chokladkrämen över marängbottnen

Vispa grädden fast.
Skär jordgubbarna i mindre bitar och blanda ner dem i grädden
Bred ut jordgubbsgrädden över chokladkrämen
Rulla till en fast rulle med hjälp av pappret. 
Se till att skarven hamnar nedåt, så håller rullen ihop.
Dekorera med chokladkräm, vispgrädde, jordgubbar och mandelspån 
Ställ Budapestlängden i kylen fram till servering 

NJUUUUUUUT!
.................................................................................................................................................................. 




Idag ska jag fixa med några ärenden sen så fira helg!

Ha en strålande dag vänner!

Kramisar
T

6 kommentarer :

  1. Ohh mamma mia, så god den ser ut. Älskar verkligen Budapesttårta, men kan tänka mig att denna är minst lika god.
    Japp snart ses vi och det skall bli så kul, längtar.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Åh vad jag blir sugen, Budapest är en av mina favoriter :). Mysiga bilder som alltid.
    Kram på dig

    SvaraRadera
  3. En kopp kaffe och en sådan bit till skulle jag vilja ha nu.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  4. Hei, hei, mm, den kaka ser kjempegod ut, og så lekker!! Tusen takk for oppskrift, den skal jeg prøve.. Man får så lyst til å bake nå om sommeren, med alle fine bær som kan brukes.
    Sitter ute i hagen og nyter sommerkvelden, i morgen er det meldt regn her,uhu..
    Håper dere får en fin midsommar,
    Klem, Ida

    SvaraRadera
  5. Jag bara älskar din blogg! Finns inget glassigt mat/mode/interiörmagasin som kan konkurrera med er.

    Glad midsommar och Kram Anna

    ps. Hör av mig via mail efter midsommar. ds.

    SvaraRadera