lördag 11 mars 2017

För dig som är chocoholic... Chokladpaj med salt topping och pistagenötter lchf

Men hörrni idag tror jag minsann att våren kom
Här är ett strålande väder och jag har typ mungiporna uppe vid öronen.

Dels för att solen gör att det spritter i hela kroppen av vårkänslor och sen kommer de bästa och finaste vännerna ikväll, jag menar då kan man faktiskt inget annat än vara på ett toppenhumör.

Och även om jag har lite att pyssla med så kommer jag allt slinka ut i två minuter för att få en liten d-vitaminboozt. Och då såklart med en kopp kaffe i handen och tyvärr inte den här godsaken men något annat.

Ja jisses är du baksugen måste du veva ihop den här chokladpajen, mums filibabba säger jag bara, speciellt om du är en lika stor chocoholic som jag är.

Len, smakrik chokladtryffel i ett knaprigt mandelskal, strösslat med flingsalt och crunchiga pistagenötter, japp man kommer till chokladhimlen direkt.

Och det bästa av allt.....den är plättlätt att baka, prova vetja!


TIPS

Håll koll på pajskalet i ugnen det får inte brännas och bli för torrt och tråkigt.

Vill man ha andra nötter än pistage går det lika bra, varför inte cashew eller pekannötter

Gillar man inte kombon salt och choklad skippa saltet men testa för jag lovar det sätter liksom den där extra touchen som gör pajen så galet god.

Serveras kall med en klick lättvispad grädde och färska bär

.....................................................................................................................................................

CHOKLADPAJ MED SALT TOPPING OCH PISTAGENÖTTER LCHF
Ingredienser en stor paj
Pajskal
4 dl mandelmjöl
50 g smör
1 msk fiberhusk
1 msk Ica sötströ
1 tsk vaniljextrakt
2 äggulor
2 msk vispgrädde
Tryffel
250 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljextrakt
2 msk honung
50 g rumsvarmt smör 

Så hör gör jag
Pajskalet
Kör ihop mandelmjöl och smör i en matberedare.
Lägg i övriga ingredienser och kör till det blir en deg. Skulle den vara något lös tillsätt lite mer mandelmjöl.
Lägg degen på ett fat och ställ den i kylen ca 30 minuter
Sätt ugnen på 175 grader. 
Tryck ut degen i en pajform och grädda i ugnen ca 8-10 minuter, håll koll så att den inte bränns, pajskalet ska inte bli för torrt
Ta ut pajskalet och låt det svalna helt 

Tryffel 
Hacka chokladen till tryffeln och lägg i en skål.
Häll vispgrädde och honung i en kastrull och ta av från plattan precis när det börjar att koka.
Häll över chokladen och vaniljextrakt. Rör tills chokladen har smält. Rör ner smöret lite i taget och se till att smöret smälter ordentligt.
Låt sedan tryffeln svalna något i rumstemperatur

Häll över tryffeln i pajskalet och strössla flingsalt över
Ställ pajen i kylen så tryffeln stelnar

Strax innan serveringen hacka pistagenötter och strössla runt pajen
Dekorera med jordgubbar och servera pajen med lättvispad grädde

NJUUUUUT!!!!
...................................................................................................................................................

Nope här kan jag inte sitta längre.....dags att fixa med mat och annat.

Ha den bästa dagen vänner!

Kramisar
T

6 kommentarer :

  1. Wooooooo underbart ..........
    /Kram finaste!

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott. Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Jisses, så gott och vilka bilder. Man vill grabba tag i pajen från skärmen.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  4. Jisses så god pajen såg ut att vara. Toksnygga bilder.

    Kram på dig.

    SvaraRadera
  5. Guuuud så gott det ser ut! Älskar desserter med salta inslag!

    Kram Jenny

    SvaraRadera