lördag 25 mars 2017

En gudagod Morotskaka med valnötsfrosting bakad utan socker och gluten

Vilken fantastiskt rolig kväll vi hade igår...
Men idag.....inte fullt så rolig.....
Så dagen kommer tyvärr inte spenderas ute i trädgården så som jag hoppats utan mer på soffan i ryggläge.
Och nej jag är inte bakis utan har en nerv som är skitsur och är inte alls på humör....

Men jag hoppas att jag kan ta tre-fikat i någon lähörna och få några solstrålar på näsan.
Och såklart mumsa i mig den här vansinnigt goda morotskakan bakad utan socker och gluten.

Ja Göta Petter vad god den blev, det enda var att jag var enligt mig själv något snål med frostingen så nästa gång kommer jag ta i ordentligt.

Men smakerna vänner, smakerna, uj, uj vad de så fint heter gifte sig med varandra.
Så är du sugen på att baka då tycker jag du genast ska prova den här morotskakan, så har du något riktigt smarrigt till eftermiddagsfikat.


TIPS

Jag har inte angett några mått till frostingen för att jag tycker det är en smaksak. Jag använde hälften av Philadelphiaosten och hälften av valnötsosten, vilket med facit i hand var lite snålt tilltaget eftersom jag tycker det ska vara m.y.c.k.e.t frosting på en morotskaka

Valnötsosten är något salt i smaken så balansera upp det med surkin melis. Hur mycket är också det en smaksak, jag gillar det lite salta mot morotens sötma och använde lite mer än 1 msk.

Vill man kan man skippa valnötsosten helt såklart och istället blanda ner rumsvarmt smör.   
...................................................................................................................................................................
MOROTSKAKA MED VALNÖTSFROSTING Low carb
Ingredienser ca 10 st
4 ägg, gärna rumstempererade 
2 msk Ica sötströ
1 tsk vaniljextrakt
1 msk honung
6 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 stor riven morot 

Frosting
100-200 g Philadelphiaost
60-125 g Président Rondelé Valnötsost
Sukrin melis efter smak 

Valnötter och apelsinskal till garnering

Så här gör jag
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg bakplåtspapper på en plåt och smörj det med smör
Vispa ägg, sötströ och honung  ljust och luftigt i några minuter
Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i äggsmeten 
Häll i moroten och vaniljextrakt
Blanda försiktigt men väl. 
Smeten börjar att tjockna efter cirka en halv minut
Sprid ut smeten i ett lager på bakplåtspappret.
Grädda mitt i ugnen i ca 8 -10 minuter, håll koll.
Kakan ska bli precis färdig, övergrädda inte, risken är då stor att den blir hård i kylen
Ta ut kakan ur ugnen
Lägg ett bakplåtspapper på en plan yta och stjälp upp botten med ovansidan nedåt.
Ta försiktigt loss bakplåtspappret från kakan
Låt kakan svalna på ett galler


Frosting
Rör ihop ingredienserna till frostingen och bred ut på kakan
Skär kakan i fyrkantiga bitar och garnera eventuellt med hackade valnötter och apelsinskal
Förvaras i kylen

NJUUUUUT!

.............................................................................................................................................................

Nu vila.....

Ha en underbar dag vänner och hoppas ni får njuta av vårsolen!

Kramisar

3 kommentarer :

  1. Åh så gott till kaffet ;)...ja solen skiner här och vi ska åka ut till torpet och äta lunch ;)...sen blir det en promenad där och snön tinar med en jädrans fart nu...vi har bara lite kvar. Ni ligger ju före oss i årstiderna, kommer ju ihåg hur det var när jag bodde på Västkusten ;))...men alla årstider har sin tjusning !....hoppas du mår bättre snart !
    Kramis bia

    SvaraRadera
  2. En riktig goding till fikat. Här håller solen på att komma fram ordentligt. Jag har varit inne i dagarna 3 så jag ska ut och få lite D-vitamin. Hoppas du med kommer ut en stund.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  3. Åh så gott! Hoppas att du fick en bra dag trots bråkande nerv.

    SvaraRadera