onsdag 22 februari 2017

Lika bra att frossa ordentligt, semmelkladdkaka lchf

Jamen det är väl lika bra att fortsätta i det här semmelspåret...
det är ju liksom den tiden nu, så det är väl lika bra att frossa ordentligt.

Den här gången blev det en semmelkladdkaka, eller det var i alla fall tanken.
Grundreceptet hittade jag hos duktiga By Diadonna men som jag i vanlig ordning ändrade en aningens i för att få den mer lchfvänlig.

Tyvärr lyckades jag med bedriften att få den på gränsen för torr trots att jag hade kakan inne 3 minuter mindre än vad där står grundreceptet, så nästa gång blir det bara 10 minuter.

Hur som haver blev den supergod i alla fall, som en lite kladdigare sockerkaka med riktigt härlig kardemummasmak, jag skulle vilja säga att den inte helt oväntat smakade som en semla........häpp!!


TIPS

Som sagt håll koll på kakan i ugnen så den inte blir för torr.....

Använd hela kardemummakärnor som du själv maler, då kommer smaken betydligt mer fram. Jag låter även några kärnor vara hela så det blir som en riktig kardemummaexplosion i munnen, men det är såklart en smaksak.

Jag använder riven bittermandel för att få en tydligare mandelsmak i kakan
.............................................................................................................................................................

SEMMELKLADDKAKA LCHF
Ingredienser
Steg 1
2 dl mandelmjöl
1 msk Ica sötströ
1 äggvita 

Steg 2 
100 g smält smör (osaltat)
1 1/2 dl mandelmjöl
1-2 st riven bittermandel
1 tsk vaniljextrakt
1 msk Ica sötströ
2 ägg
1 äggula
2 msk stött kardemumma

Så här gör jag
Sätt ugnen på 180 grader
Smält smöret och låt det svalna
Pensla en springform, ca 20 cm med smält smör och strö lite mandelmjöl i botten.
Kör ingredienserna i steg 1 i en matberedare till en mandelmassa

Stöt kardemummakärnorna. Tillsätt ingredienserna i steg 2 i mandelmassan och vispa ihop allt ordentligt.
Häll smeten i springformen och grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter beroende på ugnsvärme (min var inne i 15 min och blev supergod men tyvärr en aningens för torr för min smak..)
Låt kladdkakan svalna helt, ställ den gärna i kylen en stund och dekorera den med vispgrädde och kakao strax innan servering.

Servera eventuellt lättvispad grädde till

NJUUUUUUT!

............................................................................................................................................................



Nu ska jag in och fota mina fröknar, som jag är oändligt tacksam över att få göra.
Glöm inte det vänner när ni får kallelsen till mammografin, att gå, en undersökning som går fort, gör knappt ont och den räddar liv, bättre livförsäkring finns knappast.

Så dags att ratta (!!!!) in till sjukhuset

Och nu har jag till och med hunnit att styra hem igen eftersom det där med att publicera det här inlägget, det glömde jag fullständigt bort i morse.

Så nu är fröknarna fotade, jag har haft några mystimmar med mamsen och just nu sitter jag och njuter av den här goda semmelkladdkakan, min onsdag so far.....

Ha en toppendag vänner!

Kramisar
T

9 kommentarer :

  1. Allt så det vattnas lite i munnen du ;-)
    Ha ha trodde först det vara några smö fröknar du skulle fota, men sen fattade jag ju att det var dina rattar ;-)
    Hoppas det gick bra iaf <3
    Ha en fin em!
    Kraaaam Anna

    SvaraRadera
  2. Har sett denna variant på semla på en del bloggar. Blir nog till att prova.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  3. Så gottigt det ser ut! Tack för receptet.
    Hihi, jag trodde du skulle på fotouppdrag med små fröknar:)
    Ha det gott
    Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Ser jättegott ut! Måste nog ge dottern receptet, hon tokgillar både kladdkaka och semla... ;)
    Kram/maria

    SvaraRadera
  5. Mums vad gott och snygg är den också. Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Ser smarrigt ut. Visst är det en bra försäkring. Jag var också och fotade mina den här veckan. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  7. Hej gumman!
    Men ååå va det där ser smarrigt ut du är ju så duktig så man smäller av...
    Om vi bodde grannar skulle jag bli smällfet för då skulle jag minsann slinka in var o varannan dag o provsmaka...;)

    Stoooooor kraaaaaaam

    SvaraRadera