måndag 6 februari 2017

Mr C:s paradrätt och killarna i svarta husets favorit

Jisses Amalia nu skriver jag måndag igen.....
Och jag kickar igång den här måndagen med en efterfrågan från en av er läsare som hade en önskan om att få receptet på Mr C:s Club sandwich.

Och visst kan ni få det, blir så himla glad när ni lägger en kommentar eller ett mail om receptönskan, modetips, inredningsråd eller foto och kamerafrågor.
Ja annat också såklart och ni som väntar på svar på era frågor, tips och råd, håll ut de kommer här på bloggen snart, promise...

Så sitter du inne med en fundering så tveka inte hör bara av dig så ska vi se om jag kan hjälpa till.....

Hur som helst ska vi återgå till den där mackan nu......
den som är Mr C:s paradrätt och killarna i svarta husets favoriträtt
Club sandwich.

Nu gör vi den i två varianter en mer low carb och en mer "vanlig" variant, det är bara att välja vilken du föredrar mest.

Att jag inte har skrivit ut mått på vissa ingredienser är för att Mr C alltid kör på en höft och tänk på att det är dina smaklökar som avgör, börja med lite och öka på efter hur mycket smak just du vill ha.

So here we go!

TIPS

Gör coleslawen några timmar tidigare så den får stå i kylen och mogna, då kommer smakerna mer fram.

Likadant med tryffel och vitlöksmajonäsen, gör dem en stund innan så kommer de smaka magiskt

Jag har "bara" två brödskivor, eftersom jag tycker det är fullt tillräckligt men Mr C och killarna har tre brödskivor

Det här är lite fix och trix, en del moment och en del planering så man får allt att hålla sig varmt till serveringen...men jag lovar att det är värt varje sekund i köket så låt er inte avskräckas av all text.

........................................................................................................................................................

CLUBSANDWISCH MED COLESLAW ROSTADE GRÖNSAKER OCH TRYFFELMAJONÄS
Ingredienser 2 port
3 skivor surdegsbröd
2 skivor lchfbröd recept hittar du HÄR
1-2 kycklingfiléer
4-6 skivor kycklingbacon
2 Romansalladsblad
Majonäs
Ostskivor

Marinad till kycklingen
Olivolja
balsamvinäger
Tamari soja

Coleslaw
Fint strimlad vitkål
2 små rivna morötter
Lite finhackad rödlök
1 liten bit riven färsk ingefära
Curry
Crème fraiche
Lite majonäs
Salt o Peppar

Tryffelmajonäs
Crème fraiche
Lite majonäs (Hellman´s använder Mr C)
Några droppar vit tryffelolja (Zetas använder Mr C)
Lite färsk riven vitlök
Salt  o peppar

Vitlöksmajonäs
Crème fraiche
Lite majonäs
Färsk riven vitlök efter smak
Salt och peppar

Rostade rotsaker
Morötter
Palsternacka
Potatis
Olja
Smör
Salt

Rostad Blomkål
Blomkål
Olja
Smör
Salt

Så här gör Mr C
Låt kycklingfiléerna tina
Dela dem på mitten
Vispa ihop marinaden och lägg i filéerna. Låt dem stå och marineras några timmar

Blanda ihop vitkålen med övriga ingredienser till Coleslawen och låt den stå i kylen några timmar 

Blanda ihop ingredienserna till tryffelmajonäsen och vitlöksmajonäsen och låt dem stå i kylen några timmar

Skala rotsakerna och skär dem i bitar (lite som pommes)
Lägg rotsakerna för sig i en smörad ugnsfast form och ringla olja över. Salta

Skär blomkålen i mindre buketter och lägg den i en smörad ugnsfast form och ringla olja över. Salta

Stek kycklingfiléerna

Sätt in baconen i ugnen

Sätt in rotsakerna i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader
Sätt in blomkålen i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader, håll koll så att den inte bränns

Skär bröden i tunna skivor och stek dem i ordentligt med smör, olja och en gnutta vitlök, de får inte bli för knapriga

Low carb varianten
Ta en skiva bröd, bred på lite majonäs, lägg på bacon och sedan kycklingen, romansallad och coleslaw, en skiva ost och sen en brödskiva till. Sätt in i ugnen någon minut så brödet blir sprött

"Vanliga" varianten
 Ta en skiva bröd, bred på lite majonäs, lägg på bacon och sedan kycklingen och några skivor ost
Lägg på en brödskiva till, bred på lite majonäs, lägg på romansalladen, coleslaw och några skivor ost.
Lägg på den sista brödskivan
Dela brödet på mitten och sätt in dem i ugnen någon minut så brödet blir sprött och osten smälter något.

Servera Club sandwichen med rotsakerna, blomkålen och den vita tryffelmajonäsen och vitlöksmajonäsen

NJUUUUUUT!

............................................................................................................................................................. 



Nu blir det jobb!

Ha den bästa starten på veckan vänner!

Kramisar
T

8 kommentarer :

  1. Synd att jag inte hade det här istället i min lunchlåda idag.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  2. Så gott det ser ut. Mums! Blir hungrig igen trots att jag nyss ätit lunch. Ha en fin dag. Kram Annika

    SvaraRadera
  3. Oh, gott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Kram
    Maria

    SvaraRadera
  4. Tack <3
    Nu är lördagsmiddagen fixad, du är bäst, fina bilder oxå. Kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men tack söta Eva, hoppas nu det ska smaka annars får du ge Mr C bannor, he, he.... Ha en härlig måndag. Varm Kram Tina

      Radera
  5. Mummsigt & som alltid ljuvligt inlägg med vackra bilder....
    /Kram!

    SvaraRadera
  6. Men åh så gott det ser ut. Tack för det.
    Önskar dig en fin start på veckan.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  7. Vad bra! Jag hade tänkte att fråga men nu behövde jag inte. :)

    Jätte fin förstoring av promenaden!!
    Ha en toppen vecka!
    Kram Kia

    SvaraRadera