onsdag 18 januari 2017

Kan svära på att jag till och med hörde en änglakör......... Kolatårta med chokladkräm och biskvibotten low carb

Jag har skrivit om det innan....
det där om när jag experimentera fram recept.

Att ibland blir det katastrof, rakt ner i soporna och ibland blir det bara ett sådant där "Halleluja-moment" och i helgen var det sannerligen ett sådant, kan svära på att jag till och med hörde en änglakör när jag satte tänderna i den här tårtan....

Faktiskt....kan vara det godaste jag bakat och allt socker och glutenfritt......

Receptet på kolakrämen är egentligen ett recept på gräddkolor som jag hittat inne hos inspirerande och duktiga 56 kilo.
Jag bara lät kolan koka något mindre så den inte blir lika fast i konsistensen, då blir den mer en kräm än kolor.

Och bli nu inte skrämda över att det ser ut att vara ett långt och krångligt recept, för det är faktiskt superduperlätt.

Biskvibottnen fixar du på två röda, kolakrämen sköter sig själv på spisen och chokladkrämen ja lättare än så blir det inte......och slutresultat.....ja det lovar jag dig......den tårtbiten vill du i.n.t.e. vara utan.
Testa!


TIPS

Fibersirap vit och Fibersirap Gold som är ingredienser i kolakrämen beställde jag HÄR och HÄR där kan du också läsa mer om produkternas innehåll osv

Använd helst termometer till kolakrämen då är chansen betydligt större att du får en perfekt kolakräm

Tårtan håller sig ett par dagar i kylen

..........................................................................................................................................................

KOLATÅRTA MED CHOKLADKRÄM OCH BISKVIBOTTEN LOW CARB
Ingredienser
Biskvibotten
3 dl mandelmjöl
2 msk vispgrädde
1 1/2 msk Ica sötströ
3 äggvitor
1 tsk vaniljextrakt 

Kolakrämen
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl fibersirap vit
1/2 dl fibersirap gold
3/4 dl Ica sötströ
100 g smör
1 1/2 tsk vaniljextrakt

Chokladkrämen
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde

Så här gör jag

Biskvibotten
Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform med löstagbar kant ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper.
Vispa lätt upp äggvitorna.
Blanda ner de andra ingredienserna i äggvitorna
Rör försiktigt och se till att allt blandar sig väl
Häll smeten i springformen och grädda den i ugnen i ca 15 minuter. eller tills den fått fin färg och känns genombakad
Låt biskvibottnen svalna och gör kolakrämen

Kolakrämen
Lägg alla ingredienserna i en tjockbottnad, vid kastrull
Låt koka upp och låt sedan kolakrämen sjuda på medellåg värme i ca 35-40 minuter.
Använd gärna en termometer då är det betydligt lättare att veta när kolakrämen är klar. Temperaturen ska visa ca 121 grader när kolakrämen är klar
Häll kolakrämen över biskvibottnen och ställ in i frysen ca 20 minuter och gör chokladkrämen

Chokladkrämen
Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i grädden. Blanda ihop allt ordentligt till en kräm och bred ut den på kolasåsen. Låt den stelna i kylen.

Dekorera tårtan med färska jordgubbar och vispgrädde
Servera gärna bär och vispad grädde till tårtan.

NJUUUUUUT!!!!!

.........................................................................................................................................................




Nu ska jag jobba (älskar att kunna skriva det) en stund sen ska jag fundera ut något nytt recept som jag kan baka.

Ha en mysig lillördag vänner!

Kramisar

10 kommentarer :

  1. Jaha ja, den där kakan skulle sitta som en smäck för mina smaklökar... Biskvi & kola... jisses så gott!!! Skriver ut det receptet också.... ;) ;)
    Luvtröja är ju något av mitt favoritplagg... får kika närmare på den!!
    Så kul för dig att smyga tillbaka till jobbet igen, och tänk så mycket social kontakt kan göra för själen..
    Ha det bäst, fina Tina! Kram Kate

    SvaraRadera
  2. Åh gud så gott det ser ut !!....härliga bilder !
    Synd att jag sällan eller nästan aldrig bakar, har liksom aldrig varit intresserad av det, tyvärr ska man väl säga...mannen och dottern bakar dock ibland...men jag äter gärna av något smarrigt!!
    Kram bia
    P.S. har sett att vi är några som undrar vad du jobbar med ??

    SvaraRadera
  3. Mmmm Waoooo så gottir & vackert ❣
    /Kram fina du

    SvaraRadera
  4. Så gott,det är nog ingen risk att den åker in i kylskåpet om jag bakar den.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  5. Ser läckert ut!!
    Ha det toppen!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  6. På riktigt Tina...
    Om jag bodde nära och kunde fika hos dig nån gång i veckan.. det hade antagligen varit som ljuv musik <3
    Kraaaam Anna

    SvaraRadera
  7. Ska allt försöka hitta tiden att prova detta recept någon dag framöver, ser hur mumsigt ut som helst och att det inte innehåller socker eller gluten är ju kanon! Vad duktig du är att komma på!!! Kramar L

    SvaraRadera
  8. Det såg gott ut. Kan bli till min födelsedag kanske.
    Kram
    Maria

    SvaraRadera
  9. Så vackra och inspirerande bilder. Blir sugen att prova. Ha en fin jobbdag. Kram Pernilla

    SvaraRadera