måndag 5 december 2016

Smakmagi av julens guld......Saffransbiskvier lchf


Hur många saffransbiskvier kan man smälla i sig på en dag???
En faslig massa kan jag tala om, nästan så att det typ sprutar ur öronen.
Lchf eller ej så är det såklart inte det bästa för maggen men vad gör man när det är smakmagi som uppstår av julens krydda numero uno, julens guld...saffran

Jag hade ett litet uppdrag att utföra...... och det var att försöka "översätta" vinnaren av God Jul vimpeln, Monicas favoritjulkaka, i det här fallet saffransbiskvier till en mer lchf-vänlig variant och jag tror minsann att jag lyckades.....

I alla fall hoppas jag att Monica och alla ni andra som bakar de här biskvierna ska tycka om dem lika 
                           mycket som jag gör och att det till och med kan blir just din nya julfavoritkaka


TIPS

Bra att veta är att lchf-biskvibottnarna blir inte lika "sega" som "vanliga" biskvibottnar

När jag ska doppa biskvierna i choklad använder jag en gaffel som jag sticker i biskvibottens undersida och kan på så sätt doppa biskvierna utan att kladda

Hur mycket sötning och saffran det ska vara i smörkrämen bestämmer du, börja med en mindre mängd och smaka av, några vill ha mer saffranssmak, andra mindre....
....................................................................................................................................................
SAFFRANSBISKVIER LCHF

Ingredienser ca 10 st
Biskvibotten
2 dl mandelmjöl
1 1/2 msk vispgrädde
1 msk Ica sötströ
2 äggvitor 

Smörkräm 
100 g mjukt rumsvarmt smör
1-2 tsk sötströ (eller annan sötning)
1/2 tsk vaniljextrakt (kan uteslutas)
1/2-1 påse saffran (beroende på hur mycket saffranssmak du vill ha)
100 g mörk choklad 

Så här gör jag 
Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper
Vispa lätt upp äggvitorna
Blanda ner de andra ingredienserna i äggvitorna
Rör försiktigt men se till att allt har blandat sig väl
Klicka ut 10 st rundlar
Grädda i ugnen i ca 10 minuter
Låt svalna på galler

Vispa ihop alla ingredienser till smörkrämen med elvisp

Stryk på smörkrämen lite toppigt  på biskvibottnarna
Ställ biskvierna i kylen så att smörkrämen stelna något

Smält chokladen i mikron eller över vattenbad.
Doppa biskvierna i chokladen
Ställ svalt så att chokladen stelnar

NJUUUUUT!

..............................................................................................................................................................

   

Nu ska jag sätta på förmiddagskaffe och ta en av de sista saffransbiskvierna till, bäst att passa på innan någon annan hinner före.....

Ha en härlig start på veckan vänner!

Kramisar
T

11 kommentarer :

  1. Tina..du är underbar med alla dina goda recept, och dessa måste jag testa då jag älskar saffran :) ljuvliga bilder som alltid hos dig :) fin måndag kram <3

    SvaraRadera
  2. Tack Tina, nu är det bara att baka. De ser ljuvligt goda ut. Underbart med en LCHF-julkaka som favorit.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Men så fina bilder Tina!!!

    Sv: haha, skönt att höra, känns inte lika ensamt så ^^ Dock tror jag att dessa skall vara ganska så lättskötta, men vem vet, kanske lyckas ta kol på även denna =O

    Kramar Louise

    SvaraRadera
  4. Du är så duktig på att bara svänga ihop något gott recept.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  5. Åhh så gott. Sätt på kaffet, jag kommer över och fikar Ha Ha! Kraaam Pia

    SvaraRadera
  6. Det lät ju rätt lätt! Kanske jag ska prova till jul.
    Kram Kia

    SvaraRadera
  7. Tack för receptet. Det måste testas tänker jag :-)
    Ha en fin vecka!
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  8. Men så gott. Mums. Kram Anette

    SvaraRadera
  9. Men så gott. Mums. Kram Anette

    SvaraRadera
  10. Kan man gå upp i vikt av att läsa en blogg? Din blogg alltså? Du visar så himla goa grejer hela tiden. Och jag är helt analfabet på att baka. Grrrr.....Kram Mia
    http://happyvardag.se/2016/12/05/det-ar-hemskt-dumt/

    SvaraRadera
  11. Vad goda de ser ut, så duktig du är på att baka och dessutom skapa egna recept. Och alltid lika snyggt hos er! Kram Suss

    SvaraRadera