tisdag 13 december 2016

Absolut inte de vackraste och långt ifrån de perfektaste....

Hej Luciamorgon!
Är det något jag saknar så här i juletid så är det lussefirandet på dagis eller skolan, jisses vad det var mysigt.

Ja det är visserligen det på tv också, men ändå, då när killarna var små och jag fick höra dem sjunga,(eller inte....) i sina tomtekläder var något speciellt och fyllde mammahjärtat med så mycket känslor att det höll på att svämma över.

Och jag vet..... sådant här är "mamma-nostalgi-och-killarna-himlar-med-ögonen-tjafs" men det är minnen som jag vårdar ömt och plockar fram en si så där en gång om året.


I alla fall har vi i sjukstugen startat morgonen med att knapra pepparkakor (inte jag då), det är liksom ett måste på luciamorgonen och som av en händelse var alla pepparkaksburkarna fyllda till bredden.

Absolut inte de vackraste och långt ifrån de perfektaste pepparkakorna, men enligt killarna världens godaste och det är såklart absolut det viktigaste.

Så vill du också baka världens smarrigaste pepparkakor (enligt svarta husets killar) hittar du receptet HÄR


Och så ett stort HEJ


HJÄRTA


och PUSS till alla er fina läsare, tack för att ni kikar in här och förgyller min dag

Jag önskar er alla en fin Lucia!

Kramisar
T

9 kommentarer :

 1. Ljuvligt ❤️ ........
  /Pepparkakskraaaam från mig me´ "glitter i håret" hihi

  SvaraRadera
 2. Detsamma Tina, Trevlig Lucia! kramar Louise

  SvaraRadera
 3. Hembakade peppisar är bäst. En fin luciadag till dig med.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 4. Åhh så mysigt. Jag har en sådan där klump i halsen och vill bara gråta idag. Saknar jättemycket när killarna var små och man luciafirade heeela dan. Nu verkar ingen bry sig. Jag måste skärpa mig och ta fram lite tomtar. Inga pepparkakor till mig men baka hinner jag inte idag så det får köpas en burk. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 5. Duktig du är. Jag bakar aldrig pepparkakor. Gjorde det med färdigdeg med dottern när hon var liten men inte nu och aldrig jag. Imponerad av ditt verk.
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 6. Japp, lite lucia fick vi se i morse på skolgården. Vissa låtar hörde man knappt men när de kunde sången ordentligt klämde de i. :)
  Många tomtar var det i år. Även N var tomte och hon hade valt den största tomterocken hon hitta. Vuxenstorlek men då höll hon sig varm om benen också!

  Häftiga skor du hittat. Då får öva att gå i dom till jul.
  Ha det toppen!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 7. Precis vad jag också skrev på bloggen nyss. Saknar när barnen var små och man var på förskola eller skolan och firande. lilleman går ju i 6:an men på deras skola är det fyrorna som lussar. Det är ju så mysigt med lucia tycker jag. Ha en fortsatt fin sådan. Kram Annika

  SvaraRadera
 8. Men visst är det så, har ju inte ens tänkt på att det är lucia idag... Annat var det n'r de var små killarna och tomtade i lussetågen. Fina pepparkakor, så gott men i år har jag tänkt hoppa över det baket. Kram Suss

  SvaraRadera
 9. Lucia är en mysig dag. Barnen på jobb är så söta när de lussar. Gott med pepparkakor. Vi ska baka till helgen. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera