lördag 12 november 2016

Gudagott i glöggtider, pepparkaksknäcke lchf

Här doftar det av nybakat
Var i vanlig ordning uppe med tuppen och fick lust att veva ihop något smarrigt till frukosten.
Frö och nötbröd (recept hitta du HÄR) blir alltid uppskattat och går fort att baka, dessutom så kanske jag ökade på mina pluspoäng, viktigt såhär i julklappstider, he, he....

Och det är ju inte bara julklappstider utan även glöggtider och idag ska jag minsann försöka få till min egna glögg, har inte riktigt bestämt mig än vilken eller vilka smaker jag ska tillsätta... men det lutar lite åt granatäpple..

Och om det är något jag saknar till glöggen är det pepparkakor och ädelost, ja ädelost det äter jag på längden och tvären, men kombon med de knapriga pepparkakorna...

Så efter lite provbak har jag äntligen fått fram en helt ok värdig ersättare till pepparkakorna, ett slags pepparkaksknäcke utan gluten och socker, så nu äntligen kan jag njuta av den oslagbara kombinationen till glöggen....


TIPS

Jag trycker alltid ut smeten tunt med handflatan.
Jag låter alltid knäcket stå lite på eftervärme så det säkert har blivit riktigt hårt och knaprigt 
Skulle knäcket börja brännas,  känn först om det hårdnat, ta ut det i så fall, annars sänk graderna och låt det bara stå inne lite längre, men håll koll......

Jag älskar ädelost på det här pepparkaksknäcket, men det är supergott med vilken ost som helst såklart...

...........................................................................................................................................................

PEPPARKAKSKNÄCKE LCHF
Ingredienser
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 dl mandelspån
1 msk skalade sesamfrö
1 1/2 tsk pepparkakskrydda
2 msk honung
1 tsk vaniljextrakt
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten

Så här gör jag
Sätt ugnen på 130 grader. 
Blanda alla ingredienser förutom vattnet. 
Häll över det kokande vattnet och rör om ordentligt. 
Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck ut smeten tunt med en sked eller handen
Grädda pepparkaksknäcket i ca 60 min, håll koll så att det inte bränns, sänk i så fall graderna och låt det hellre stå inne i ugnen längre och tills de hårdnat.
Låt svalna innan du knäcker det i bitar
Serveras med ost 
NJUUUUUUUT!
.........................................................................................................................................................


Ha en strålande vinterdag vänner!

Kramisar

2 kommentarer :

  1. Mums, så gott! DET ÄR NÅGOT SÄRSKILT MED JULSMAKER.

    SvaraRadera
  2. Det låter gott, ska testa det i jul. Jag älskar pepparkakskryddorna..... nu verkar det vända och gå mot plusgrader här uppe på västkusten. Ha en ljuvlig söndag!
    Kram J

    SvaraRadera