lördag 8 oktober 2016

Bjud på något extra kärleksfullt idag......... Kärleksmums lchf

Mumsfilibabba.......
Kärleksmums hur gott är inte det på en skala liksom......

Speciellt såhär en lördag till fikat efter kanske en tur på stan, eller en promenad i skogen eller efter lite trädgårdsfix, då behöver man något extra smarrigt att sätta tänderna i, tycker jag då....

Nu tryckte jag i mig tre stycken på raken igår och det kanske inte var det smartaste jag gjort, jag rekommendera att njuta av en, högst två, för de är rätt så mäktiga och täpper till magen rätt så rejält.....

I alla fall vansinnigt goda är de och plättlätta att baka så sätt igång och veva ihop något extra kärleksfullt till din käraste idag.
 

TIPS

Låt kärleksmumsen stå några timmar i kylen, då sätter sig kakan och blir sådär extra krämig och god.

Jag använder inte så mycket sötning i chokladkrämen, smaka av och tillsätt mer honung om det behövs.

Jag förvarar mina kärleksmums i en kakburk i kylen

.......................................................................................................................................................

KÄRLEKSMUMS LCHF
Ingredienser ca 15 st
Botten
75 g osaltat smör
75 g mörk choklad + 50 g hackad mörk choklad
3 ägg
2 tsk Ica sötströ
1 1/2 msk honung
1 1/2 dl mandelmjöl 
1 1/2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljextrakt 

Chokladkräm
1-2 msk kallt, starkt kaffe 
75 g rumsvarmt osaltat smör
50 g Philadelphiaost
1 msk honung
1 tsk Ica sötströ
4 msk kakao

Kokosflingor till garnering
 
Så här gör jag
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret tillsammans med 75 g choklad i en kastrull. Låt svalna något.
Vispa ägg med sötningen i ca 4 minuter med elvisp. Häll ner choklad och smörröran tillsammans med vaniljextrakt och vispa en stund till. 
Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och grovhackad mörk choklad i en separat skål och vänd ner det i smeten. Klä en ugnsform eller mindre plåt med smörat bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda kakan i ca 12-15 minuter beroende på ugnsvärme. Kakan ska vara något kladdig i mitten
Låt svalna

Rör ihop alla ingredienserna till chokladkrämen
Bred krämen över kakan
Strössla över rikligt med kokosflingor och skär kakan i fyrkanter.
Låt kärleksmumsen stå (gärna över natten) i kylen några timmar

NJUUUUUUUT!
................................................................................................................................
 


Nu ska jag hoppa ur pyjamasen och fixa till mig, det vankas nämligen äventyr. 
Jag har äntligen hittat en soffa som vi ska åka och provsitta..... 

Ha en förträfflig dag vänner!

Kramisar
 

6 kommentarer :

  1. Åh, men så smarrigt. Den gör jag i morgon. Äter snart ihjäl mig på dina läckra bakverk. Ha en underbar lördagskväll. Kraaam Inger

    SvaraRadera
  2. Håller verkligen med om att kärleksmums är mums mums. Godast är de med kokos fast våra barn helst vill ha med strössel.

    Må så gott.

    Kramis Kamilla

    SvaraRadera
  3. Kärleksmums är så gott och kan visst vara lite nyttiga också enl. ditt recept. Hoppas soffan var bra som ni skulle provsitta.
    Kram mamma C

    SvaraRadera
  4. Gott! Brukade baka vanliga sådana förr. Nu ska jag testa ditt recept. Spännande med ny soffa. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  5. Så mumsigt. vackra foton också bjuder du på. Jag hade gärna smakat en sådan god kaka. Hoppas du har en härlig söndag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  6. Kärleksmums är ju det godaste som finns, OM det är kaffe i glasyren. ;-) Ska prova ditt recept! Tack för en bra blogg! Har lite svårt att hitta bloggar av personer i min egen ålder, som lever ett ganska likt liv som en själv, med äldre barn och så, men här fanns ju en! Tack!

    SvaraRadera