onsdag 26 oktober 2016

Att bjuda på vegetariskt, rödbets och halloumiburgare

Idag bjuder jag på vegetariskt 
De här rödbets och halloumiburgarna är verkligen mums. Jag gör dem ofta och serverar dem på olika sätt.

I helgen blev det såhär, som burgare och istället för hamburgerbröd använde jag salladsblad och ugnsrostade sötpotatis istället för pommes.
Hur gott som helst och superduperenkelt att laga.
Eller rättare sagt så får jag erkänna att det var första gången jag provade sötpotatis och njaaa, inte något jag gjorde vågen över, enligt mina smaklökar var de för söta.... så nästa gång blir det grönkålschips istället....

Annat jag brukar servera till är blomkålsgratäng, broccoli och blomkålsmos, stuvad vitkål eller en rättikagratäng, med andra ord är det bara fantasin som sätter gränserna på vad man kan bjuda till de här burgarna/biffarna.

Prova vetja!!!


TIPS

Eftersom vi älskar hetta i maten använder jag både sweet chili och sambal oelek i burgarna, men det går såklart att både minska och öka mängden allt efter dina smaklökar.

Tänk på att inte salta burgarna för mycket, halloumin i sig är rätt salt.

............................................................................................................................................................

Rödbets och halloumiburgare
Ingredienser 6 mindre burgare
Ca 300 g rödbetor
1 halloumi (200 g)
1-2 ägg (beroende på hur stora de är)
3/4 dl mandelmjöl
2 tsk Pofiber
1 msk Sweet chili sås
1 krm sambal oelek
Salt, peppar
Olivolja

Så här gör jag
Sätt ugnen på 225 grader
Skala rödbetorna och riv dem grovt på ett rivjärn (använd handskar)
Riv halloumin grovt på ett rivjärn
Blanda alla ingredienser i en skål
Forma till 6 burgare och lägg dem på en bakpappersklädd plåt
Pensla med olja på ovansidan
Ställ in burgarna i mitten ugnen i ca 15 - 20 minuter, tills de får fin färg.

Om du äter low carb mat servera burgarna i salladsblad i stället för bröd och i stället för pommes, ugnsrostad sötpotatis.

NJUUUUUT!

.......................................................................................................................................................................



Ha en fin dag vänner!

Kramisar
T

6 kommentarer :

  1. Du borde satsa på att hålla på med mat o bak :) göra en bok som Åse 56kilo :) ser ju såå smarrigt ut :) kram å fin dag

    SvaraRadera
  2. Tycker precis som du att sötpotatis blir lite för sött och inte lika krispiga. Burgarna såg hur smarriga ut som helst. Tycker också du skulle göra en egen kokbok.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  3. Supergott! jag åt hallomiburgare i går. Sötpotatis strips gillas verkligen också. Meen du, vilka bilder.. Du borde ju göra en kokbok. Sen blev jag glad över att se skedskålarna för jag tänkte köpa sådana i julklapp. Jättekul att servera såser i eller annat smått och gott. Såg att det var rea hos The place to be. Ha en fin dag Kraaam Pia

    SvaraRadera
  4. Håller me´ Eva´s om mat & bak bok ....
    Fantastiskt gott ser det ut & fotona jag säger bara Waooooo ❤️

    /Kram finaste!

    SvaraRadera
  5. Har efterlyst kokbok tidigare och önskar fortfarande en sån, inte minst för dina outstanding foton. Behöver inte alltid laga, räcker att titta på bilderna. Håller med dig och tidigare kommenterare, sötpotatis som blivit så populärt är inget gott, för sött och inte krispigt utan mosigt.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men tack snälla, söta Monika blir så galet glad av dina ord, du har verkligen gjort min dag. Stor varm kram Tina

      Radera