lördag 10 september 2016

Smakrik och magisk god Söderhavssallad med fikon (lchf)

Oh my, vilket väder, det kommer bli en magisk dag
Visst blir man glad när man vaknar av att solens strålar letar sig in genom rullgardinen, luften som sveper in är frisk och klar och när man kikar ut ligger daggen som en mjuk bädd på gräsmattan, löv it.

Här ska det fortsättas att renoveras, stackars Mr C som ska kämpa på inne idag med slipning, putsning och annat renoveringstjafs, jag däremot ska försöka hålla mig ute så mycket som möjligt, börja så smått och höststäda trädgården, så det inte blir som förra året.......

Har du också en buzy dag så kanske du vill ha något lättlagat men ändå vansinnigt gott till middag.
Då måste du testa den här makalöst, smakrika Söderhavssalladen.
Vi blev bjudna på den förra lördagen hos våra goda vänner och jag har längtat efter den sedan dess


Jag har ändrat lite i receptet i stället för kinesisk soja använder jag Tamarisoja som är helt glutenfri och utan tillsatser. Istället för strösocker i marinaden använder jag honung och min personliga touch blev de färska fikonen som harmoniera utmärkt till resten av smakerna.

Vill man ha salladen något matigare och inte äter enligt lchf kan man servera ris eller nudlar till och en sak till.......glöm inte att hälla på extra marinad, det gör susen för hela salladen....

........................................................................................................................................................



SÖDERHAVSSALLAD MED FIKON
Ingredienser 4 port
1-2 stånd romansallad (jag använde ett som var stort)
½ skivad gurka
2 färska mango i bitar
3 avokado i bitar
5-6 färska fikon
4-6 kycklingfiléer

Jademarinad
1 dl Tamarisoja
½ dl vatten
2 msk honung
2 msk vinäger
2 msk finriven färsk ingefära
2 msk sesamolja
4 pressade vitlöksklyftor
2 krm sambal oelek

Ev ris eller nudlar till servering

Så här gör jag
Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Häll över hälften i en liten skål och spara till serveringen.

Skär kycklingfiléerna i ½ cm tjocka skivor. Stek kycklingbitarna snabbt så att de får en fin färg och blir precis genomstekta. Salta och peppra och lägg dem sedan i marinaden.  Jag lät mina marineras i ca 2 timmar, men de kan marineras både längre och kortare

Riv romansalladen och lägg strimlorna på ett stort fat. Lägg övriga ingredienser på fatet och dekorera sist med fikonen

Servera salladen med den extra marinaden och eventuellt med ris eller nudlar

NJUUUUUT!
...........................................................................................................................................................

  


Nu hoppa ur nattlinnet och ta tag i dagen.

Ha en vacker dag vänner!

Kramisar
T

10 kommentarer :

  1. Oj så gott !!...jag som älskar fikon skulle pröva den salladen...men inte idag, för då blir det
    kräftor med mannen ute på landet !!...solen skiner och det ska bli varmt, så då ska jag bara njuta där ute på torpet !!...det har varit en jobbig vecka efter semestern...pappa ligger på sjukhus och vi har åkt dit titt som tätt...ligger efter lite med fix och städning m.m...tvättat har jag iaf hunnit med ;))...så nu tänker jag bara koppla av över helgen...
    Ha en fin helg nu och njut av sensommaren !
    Kram bia

    SvaraRadera
  2. Yum yum yum delicious!
    Ser gudomligt gott ut och så himla vackra bilder. Vi har ju levt på ljuvlig greksallad i en vecka nu, så underbart när tomaterna verkligen smakar tomater om du fattar vad jag menar :)
    Nu är vi hemma i verkligheten igen, med berg av tvätt haha, men skönt väder ute så man får pausa och gotta sig lite på altanen.

    Kram och fin helg till dig,
    Catta

    SvaraRadera
  3. Mums så god den salladen såg ut. Tack så mycket för receptet.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  4. Gott och fina bilder som vanligt...
    Önskar dig en skön kväll!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  5. Åh, så gott det ser ut! Det ska jag absolut testa! Tack för alla frestande recept och fina bilder.
    Så vackert fat oxå, var kommer det ifrån?
    Önskar dig en riktigt fin fortsättning på helgen.
    // U

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Ulrika, vad glad jag blir för dina ord. Du måste absolut testa salladen, den är helt galet god. Fatet har jag fått av min son, märket är Vinga of Sweden. Ha en härlig dag. Kram Tina

      Radera
  6. Mums så gott och det ser riktigt fräscht ut. Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Ser verkligen exotiskt ut. Blir riktigt sugen på den salladen. Ha en härlig dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  8. Hej vännen!
    Pjuuuh nu är vi hemma igen..;)
    Har läst i kapp här inne hos dig...åååå viiiiilken smarrig sallad. Det där receptet måste jag testa.

    Å så jäkla snyggt det kommer att bli där uppe.
    Jag gillar moodboards men är dålig på att göra dem själv....sker ytterst sällan...får bättra mig där för det är himla kul att se tanken före....;)
    Älskar golvlampan du beställde och jag kommer nog inte heller måla väggarna mörka...;)

    Kram vännen och ha en fin dag!
    Katarina

    SvaraRadera
  9. Oj, den salladen ser verkligen god ut! Och snygg!

    SB

    SvaraRadera