måndag 5 september 2016

En ny favorit här hemma, brownies med nötter och flingsalt lchf

Ny vecka och visst känns det i luften att vi är på väg mot hösten.
Inte mig emot, jag är verkligen en höstmänniska, älskar den årstiden, mycket på grund av att min kropp mår som allra bäst då och det känns eftersom jag får så mycket mer energi då.

Såklart tillbringar jag en hel del tid i köket under de här månaderna, bakar och lagar mat, inte så konstigt kanske, för det finns nästan inget mysigare än att tända massor av ljus, sätta på en panna kaffe och njuta av en smarrig kaka när mörkret faller utanför fönstret, myspys på högsta nivå liksom.

Och bakade gjorde jag även igår, var bara tvungen att veva ihop de här godsakerna bästa H bjöd på i lördags.
Brownies med nötter och flingsalt lchf, jisses så farligt goda, mycket chokladsmak och nötterna tillför en härlig crunch, en ny favorit här hemma.


I vanlig ordning ändrade jag om lite i receptet, jag strösslade lite flingsalt över eftersom jag är barnsligt förtjust i kombon sött och salt, är du inte det, skippa saltet och ös på lite riven choklad istället.

Jag hackade ner valnötter och pekannötter, men det går såklart bra med vilka nötter som helst.
........................................................................................................................................................

BROWNIES MED NÖTTER OCH FLINGSALT LCHF
Ingredienser ca 10 st
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1 msk honung
2 tsk Ica sötströ
1 tsk vaniljextrakt
1 dl blandade nötter (jag tog pekannötter och valnötter)

Chokladglasyr
50 g mörk choklad
1/2 dl vispgrädde

Garnering
Flingsalt
1/2 dl blandade nötter 

Så här gör jag
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg ett bakplåtspapper i en mindre ugnsfast form
Smält smör och choklad på låg värme i en tjockbottnad kastrull. Rör om under tiden och rör ner vaniljextrakte. Låt svalna något
Vispa ihop ägg, honung och Ica sötströ
Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten
Hacka nötterna grovt och vänd ner dem i smeten.
Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i ca 7-10 minuter. Kakan ska vara lös i mitten.
Ta ut kakan och låt den svalna i formen
Hacka chokladen till glasyren och lägg den i en skål
Koka upp vispgrädden och häll den över chokladen. Rör om till chokladen smält helt.
Glasera kakan och strö över lite flingsalt och nötter. Ställ in kakan i kylen någon timme.
Skär kakan i bitar
Serveras eventuellt med lättvispad grädde

NJUUUUUUT! 

...................................................................................................................................................................

Det blir en lugn dag eftersom jag fortfarande "betalar" tillbaka på helgens roligheter, men något gott i köket ska jag nog orka fixa till.

Ha den bästa starten på veckan vänner!

Kramisar
T

9 kommentarer :

  1. Du borde ha en bakblogg! Allt ser så gott ut och fina bilder på det du gör! Eller öppna café kanske....

    Ha en toppen vecka!
    Kram Kia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med =) En bakblogg!

      Radera
  2. Åh det där måste jag baka. Det låter ljuvligt gott.

    SvaraRadera
  3. Gud så gott det ser ut. Måste bara testas.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  4. Gud så gott det ser ut. Måste bara testas.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  5. Sååå mummsigt & lyxigt hihi
    Fantastiskt bra gjort inlägg/Kram

    SvaraRadera
  6. Så gott!!! Har kickat igång LCHF jag med...

    SvaraRadera