torsdag 29 september 2016

En effektfull kick för alla sinnen, len citronmousse med krispiga granatäpplekärnor lchf

Full fart mot helgen.....
Och förhoppningsvis tackar förkylningsbasilusken för sig så vi kan fira Filip som det är tänkt på lördag.

Alltid lika kul att planera vad jag ska laga för något smarrigt. Varmrätten har jag i alla fall bestämt men än vet jag inte vad jag ska bjuda på för dessert/tårta.
Kanske blir det den här citronmoussen som vi njöt av i lördags, ett riktigt fräscht och uppfriskande slut på en middag.

Lemon curdens syrlighet i kombo med den lena mascarponen och de krispiga granatäpplekärnorna ger en effektfull kick för alla sinnen, dessutom är den busenkel att veva ihop.


TIPS
Lemon curd har jag nästan alltid i kylen, en riktig räddare i nöden och tar inte många minuter att koka ihop.

Hur mycket lemon curd du ska använda är en smaksak, prova dig fram, personligen gillar jag när citronens syrlighet känns ordentligt.

......................................................................................................................................................

LEN CITRONMOUSSE MED KRISPIGA GRANATÄPPLEKÄRNOR LCHF
Ingredienser 4 port
Ca 1 1/2 dl hemmagjord lemon curd som du hittar recept på HÄR
125 g mascarpone
1 dl crème fraiche
1 tsk vaniljextrakt
1-2 granatäpple
Vispgrädde till garnering  

Så här gör jag
Börja med att göra lemon curden
Vispa ihop mascarpone, créme fraiche, vaniljextrakt och lemoncurd till en slät mousse
Dela granatäpplena och pilla ut kärnorna
Fördela några av kärnorna i botten på varje glas
Fördela moussen i glasen
Vispa grädden och spritsa grädden på moussen
Strössla granatäpplekärnor runt om
Dekorera ev med en liten klyfta citron och citronmeliss

NJUUUUUT! 

............................................................................................................................................................



Nu är det verkligen höst, så idag stannar jag hemma, virar in mig i pläden, tänder massvis med ljus och läser en rysligt spännande deckare.

Ha en toppendag vänner!

Kramisar

9 kommentarer :

  1. Mmmm...Underbart ❤️
    /Kram finaste!

    SvaraRadera
  2. det där såg väldigt gott ut !!
    Du är så duktig på att baka och fixa ;)
    Ha en fin höstdag nu !
    Kram bia

    SvaraRadera
  3. Ååå det ser supersmarrigt ut det där...
    Låter såååå skönt att vira in sig i en pläd och läsa deckare....här smattrar regnet mot rutorna så det vore ju himla mysigt att tända en brasa och öppna en bok...

    Kram du fina!

    SvaraRadera
  4. Underbara bilder och det ser helt underbart gott ut. Hoppas basilusken har försvunnit. Kram Eva

    SvaraRadera
  5. Åh, så smarrigt. Då var det dags igen att prova ett av dina fantastiska recept. Får bli i morgon. Kraaam Inger

    SvaraRadera
  6. Åh, vad gott. Måste göras.
    Kram
    Maria

    SvaraRadera
  7. Alltid kul at fira lite extra haha. Kram Anette

    SvaraRadera
  8. Hej Tina! Då var det dags o prova ett av alla dina fina recept, men kan man göra moussen flera timmar innan eller är den bättre gjord precis innan man ska äta? Kram Carina (Clpippi)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carina. Å vad kul att du ska testa denna galet goda desserten. Lemon curden kan du göra många dagar innan, förvara den bara i en burk i kylen. Moussen kan du göra någon timme innan, men lägg inte ihop allt förrän precis vid serveringen. Hoppas nu att du tycker om den lika mycket som jag gör. Ha den bästa helgen. Kram Tina

      Radera