måndag 15 augusti 2016

Ljuvliga smaker har den här ört och vitlökskycklingen att erbjuda

Ny matvecka......
Och hos oss är matlistan redan skriven, alltid lika skönt att veta vad vi ska äta under veckan, finns inget tråkigare än att börja diskutera vad man ska äta när blodsockret är nere i knävecken.......

I alla fall så kanske den här ört och vitlökskycklingen inte direkt är en vardagsrätt eftersom det är lite pyssel, inte så att den är svår på något sätt, men det är några moment som man kanske inte ha lust att mecka med efter jobbet, men till helgen är den helt suverän.

Trots allt går den hyfsat fort att fixa och den har ljuvliga smaker att erbjuda.

Kanske något att bjuda helgens gäster på


Jag använde kycklingbacon men föredrar man "vanligt" bacon går det såklart lika bra.

Jag delar filéerna på tvären eftersom jag tycker att de blir lättare att skära en ficka och fylla filéerna då.

Som alltid, smaka av.... kanske föredrar du mer eller mindre vitlök eller vill ha mer örter i. Det är bara dina smaklökar som bestämmer......
...................................................................................................................................................

ÖRT OCH VITLÖKSKYCKLING
Ingredienser 4 port
Ca 1 - 1 1/2 kg kycklingfiléer
200 g färskost, vitlök och örter
2 paket kycklingbacon
Ca 3 msk hackad persilja
Ca 1 dl riven parmesan
4 dl vispgrädde
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk hackad basilika
 
Marinad
Rapsolja
balsamvinäger
Tamari soja
 
Så här gör jag
Tina kycklingfiléerna, när de är halvtinade dela de på tvären och skär en skåra ner i filén så det blir en ficka.
Blanda ihop marinaden och låt filéerna marineras i kylen några timmar 
Sätt ugnen på 225 grader
Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. och bryt det i mindre bitar
Stek kycklingfiléerna runt om så att de får en yta, salta och peppra
Ta upp och lägg filéerna med skåran uppåt i en ugnsfast form
Blanda färskost, persilja, bacon och parmesan 
Fyll filéerna med ca hälften av fyllningen.
Blanda resten av fyllningen med vispgrädde, balsamvinäger, kycklingfond, vitlöksklyfta och basilika
Vispa till en sås.
Häll i ugnsformen och över kycklingfiléerna
In i ugnen ca 20-25 minuter
 
Jag serverade med ugnsrostad broccoli, aubergine och zucchini men det är gott med blomkålsris eller blomkålsrisotto också.
 
NJUUUUUT!   

...........................................................................................................................................................


 

Nu ska jag hoppa ur pyjamasen och ta tag i den här dagen!

Ha en fantastisk start på veckan vänner!

Kramisar
T
 

6 kommentarer :

  1. Mmmmm...jag som ääälskar kyckling måste ju såååklart testa den där nån gång...
    Inte så viktväktaraktig kanske men på helgen kan man ju unna sig..;)

    Ha en fin dag vännen!
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  2. Åh,så vackert & gottit ....
    Tack för receptet finaste!

    /Kram denna soliga ljuvliga dag

    SvaraRadera
  3. Så gott det ser ut, kyckling är ju en favorit hos mig. Så fina inköp du gjort, kimonon i förra inlägget var superfin. Kram Suss

    SvaraRadera
  4. Det här sparas tills vi kommer hem på svensk mark.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  5. Supergott verkar det som. Kan jag lugnt testa någon gång. Kraaam pia

    SvaraRadera
  6. Åååå lät ju super gott... Måste testa! :)

    SvaraRadera