onsdag 3 augusti 2016

En av mina favoriträtter, Kycklinggryta med citron lchf

Än är sommaren långt ifrån slut
för himmel och pannkaka vilken väder jag har vaknat upp till.
Pangblå himmel, strålande sol och lagom med vind, kan minsann bli en riktigt härlig dag.

Som tur är slipper jag stå vid spisen och göra lunch idag, kommer bara att värma resterna av vår superdupergoda middag från igår, kycklinggryta med citron.

En av mina favoriträtter, älskar ju citron i mat och sambal oelek tillför den där hettan som ger rätten en extra smakskjuts.
Inte så starkt att det sprutar eld ur öronen, men så att det pyr lite sådär runt smaklökarna......


Marinaden gör jag på en höft därför har jag inte skrivit några mått och kycklingen behöver inte marineras men jag tycker att det ger extra smak.

Jag använde kycklinginnerfilé den här gången, eftersom det fanns i frysen, men det går precis lika bra med "vanlig" kycklingfilé.

Som alltid rekommenderar jag dig att smaka av, det här med hur mycket hetta man vill ha är så individuellt så måtten skulle jag vilja säga sådär lite svenskt, är en lagom mängd.......

Och ja älskar du inte oliver som jag.... skippa dem, det blir gott ändå......

...........................................................................................................................................................

KYCKLINGGRYTA MED CITRON LCHF
Ingredienser ca 4 port
500 - 700 g  kycklinginnerfilé eller kycklingfiléer

Marinad
Sweet thai chili
Tamari soja
Rapsolja

2 vitlöksklyftor
3-4 dl vispgrädde
1 msk kycklingbuljong
1 msk tamari soja
1- 1 1/2 tsk sambal oelek
1 msk honung
Rivet skal och pressad saft av 3/4 citron
1 broccoli
1/2 dl hackad persilja
Blandade oliver

Så här gör jag
Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda ihop marinaden och marinera kycklingen i kylen några timmar.
Skala och grovhacka vitlöken
Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, salta och tillsätt vitlök
Blanda grädde, buljong, soja, sambal oelek, honung och citronsaft i en skål.
Häll över kycklingen i stekpannan
Dela broccolin i mindre bitar och lägg i stekpannan så den får koka med i grytan under ca 10 minuter.
Rör ner citronskal, persilja och oliver
Serveras med förslagsvis blomkålsris 

NJUUUUT!

............................................................................................................................................................



Idag ska jag förhoppningsvis avsluta projekt måla-om-skåp är så himla spänd på hur det kommer att bli....

.......ta en liten sväng om med dammtrasan och sen däcka i solstolen.......

Ha en prima dag vänner!

Kramisar
T

3 kommentarer :

  1. Det där lät supergott, jag som älskar citron och oliver :). Dock har jag ju en familj som inte gillar oliver, så jag får kanske göra den till mig själv någon dag :).
    Kram Ulrica

    SvaraRadera
  2. Hej! Va gott det var! Jag klagade den här kycklingen idag, fast med lite mindre vitlök (min man gillar inte det...) och utan oliver (glömde dem), det blev ju sååå himla gott! Tack för receptet, det kommer jag att spara ;)! Jag serverade bönpasta med frästa champinjoner o babymangoldblad i, plus lite riven parmesan i till kycklingen, det blev gott!
    TACK för mumsigt recept, från Ninnie

    SvaraRadera
  3. Alltså inte KLAGADE utan lagade...=)

    SvaraRadera