lördag 9 juli 2016

BROWNIEBOTTEN MED JORDNÖTSKOLAKRÄM OCH CHEESECAKE LCHF

Alltså den här kakan går inte av för hackor.....
Ska du baka något i helgen måste du bara testa den här.....

Lyssna på det här: En kladdig browniebotten, en salt jordnötskolakräm och en krämig cheesecaketopping, jamen det är ju så gott att jag dör en smula.

Och jag lovar att den är inte svår att baka alls, några moment, som både är busenkla och som går väldans fort att göra.
Det enda är väl egentligen att man helst ska låta kakan stå ett dygn i kylen och det kan vara liiiiite svårt att hålla fingrarna i styr därifrån.....

Jag är ju expert på att dras till det där kylskåpet som en magnet och  "jag ska bara prova en liten smula" typ 10 gånger om dagen eller så...... ingen karaktär alls.....
........men kan man så blir kakan godare om den får stå och gotta till sig.


Jag använder ett crunchigt jordnötssmör eftersom jag tycker om när det är lite jordnötsbitar i, men vill man så går det såklart lika bra med ett "vanligt"

Som alltid rekommenderar jag att smaka av de olika smeterna, du kanske vill ha mer eller mindre sötning, jag har utgått efter mina smaklökar och doserat mängden efter det.
.....................................................................................................................................................

BROWNIEBOTTEN MED JORDNÖTSKOLAKRÄM OCH CHEESECAKE LCHF
Ingredienser
Browniebotten
75 g osaltat smör
75 g mörk choklad + 50 g hackad mörk choklad
3 ägg
2 tsk Ica sötströ
1 1/2 msk honung
1 1/2 dl mandelmjöl 
1 1/2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljextrakt
Jordnötskolakräm
1 1/2 dl jordnötssmör crunchy (jag använder Green Choise som finns på Maxi)
3 msk kokosolja
1 tsk honung
1 tsk vaniljextrakt 
1 1/2 msk vispgrädde
Cheesecake
175 g Philadephiaost
1 äggula
1 tsk honung
1 tsk vaniljextrakt 
1 msk sukrin melis 
Vispgrädde och grovhackade jordnötter till att dekorera med
Så här gör jag
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret tillsammans med 75 g choklad i en kastrull. Låt svalna något.
Vispa ägg med sötningen i ca 4 minuter med elvisp. Häll ner choklad och smörröran tillsammans med vaniljextrakt och vispa en stund till. 
Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och grovhackad mörk choklad i en separat skål och vänd ner det i smeten. Klä en springform med smörat bakplåtspapper och häll i smeten. 

Blanda jordnötssmör, kokosolja och honung i en skål. Kör i mikron i 1 minut. Blanda ihop och rör sedan ner vaniljextrakt och vispgrädde så det blir en kolaliknande smet.
Häll över browniebotten och rör om lite så det blandar sig något

Blanda alla ingredienserna till cheesecaken och häll över kakan. Dra med en gaffel lite härs och tvärs så det blir lite marmorerat.

Grädda kakan i ca 15-20 minuter beroende på ugnsvärme. Cheesecaken ska ha stelnat något men browniebottnen ska fortfarande vara något kladdig, prova med en sticka.

Låt kakan stå kallt fram till servering och gärna över natten.

Dekorera med grovhackade jordnötter och vispgrädde.

Serveras med lättvispad grädde 

NJUUUUUT!

............................................................................................................................



Åååååå vad härligt det är med semestertider.
Vi har tagit en lååång och mysig frukost, suttit och planerat och pratat om vad vi ska hitta på under ledigheten men också lite framtidsplaner, älskar sådana stunder.

Idag kommer vi bara att skrota omkring här hemma, ta tag i kaoset som råder här och fika såklart, himmel vad det kommer gå åt kaffe från och med nu.....

Ha en strålande dag vänner!

Kramisar
T

5 kommentarer :

  1. Förstår att det måste vara svårt att slita sig från kylskåpet om sådant här står där i.
    Tack för receptet.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  2. Mumms - Tack för ditt Recept!
    /Kram fina du

    SvaraRadera
  3. Gud så gott det där lät då! :-) Kramizz Laila

    SvaraRadera
  4. Ååå vad gott det ser ut. Mums. Kram Anette

    SvaraRadera