lördag 4 juni 2016

Mandelmusslor med jordgubbar lchf

Blir det en lördagsfika idag?
Och du har inte kommit på vad du ska baka?
Då tycker jag absolut att du ska göra de här mandelmusslorna med jordgubbskräm lchf, så goda att jag smäller av en smula.

Jag slukade två på raken och fingrade på en tredje men nää den sparade jag till kvällen istället, (japp jag bakade dem i veckan).

Och även om inte killarna föll för själva mandelmusslan, så kan jag säga att krämen försvann fortare än en avlöning, så den fick minsann tummen upp.

Som alltid är de inte svåra att göra, det enda som kan vara lite pilligt är att trycka ut degen i formarna, men det ser jag bara som ren avkoppling, lite terapi sådär och låter tankarna fara....


Formarna kan man alltid hitta för en billig peng på loppisar eller så finns de såklart i butik.

Istället för jordgubbar kan man ta andra bär och varför inte fylla musslorna med vaniljkräm, hur mumsigt som helst.

Jordgubbskrämen gör jag alltid på en höft, därför har jag inte skrivit ut mängden Kesella. Ta lite i taget så konsistensen inte blir för lös eller hård.
Smaka också av, eventuellt vill du ha mer eller mindre sötning, då är det bara att öka eller minska på det.
Jag älskar vanilj och har gärna en hel del i krämen, men som sagt, det är dina smaklökar som avgör....

....................................................................................................................................................

MANDELMUSSLOR MED JORDGUBBAR LCHF
Ingredienser Ca 10-12 st
1äggvita
1 tsk Ica sötströ
1 tsk honung
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl 
1 tsk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
30 g smör + smör att pensla formarna med

Ca 3 dl Vispgrädde
Kesella
1 tsk Honung
1 tsk Sukrin melis
1 tsk vaniljextrakt
Färska jordgubbar

Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa äggvitan till ett skum
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggvitan
Tillsätt smöret och nyp ihop till en deg
Smält lite smör och penslar formarna
Tryck ut degen i formarna
Ställ formarna i frysen i cirka 15 minuter
Grädda mitt i ugnen i ca 10-13 minuter beroende på ugnsvärme
Ta ut mandelmusslorna och ur deras formar. Sätt dem på ett galler och ställ in dem på eftervärme i cirka 15-20 minuter, då blir de mer knapriga
Låt mandelmusslorna kallna

Vispa grädden med honung och Sukrin melis. Blanda ner kesella så det blir en kräm. Skär några jordgubbar i mindre bitar och blanda ner i gräddblandningen. Smaka av om du eventuellt vill ha mer sötning
Fyll musslorna och dekorera med en halv jordgubbe

Njuuuuut!
...................................................................................................................................................................




Ha en förträfflig lördag vänner!

Kramisar
T

7 kommentarer :

  1. Vilka fina mandelmusslor du bakat. Älskar att du påminner om att man kan baka utan vetemjöl. Ha en fin lördag du med. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Thank you for the recipe.your photos are fantastic,have a nice weekende,Patricia

    SvaraRadera
  3. Supergoda ser de ut, får allt bli mer lchf godsaker här hemma :) Kram Suss

    SvaraRadera
  4. Hallå vännen!
    Super stora pussar för helt underbara dagar...saknar dig redan!

    Jag gillar ju inte mandel men jag hade gjort som dina killar och slickat i mig smeten...mmmmm....
    Du är så duktig vännen och jag säger det igen.. DU BORDE GE UT EN KOKBOK!!!

    Kraaaaaam Katarina

    SvaraRadera
  5. Ser somrigt ut med jordgubbarna på. Fina bilder. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  6. Så gott och fint med mandelmusslor med jordgubbar. Skickade över ditt recept till mamma som är en mästare på att baka mandelmusslor. Nu får hon bjuda på ditt recept på sin söndagsfika med hennes vänner.

    Håller med Sallys Hus du borde ge ut en kokbok med en massa vackra inspirationsbilder.

    Kram Kamilla

    SvaraRadera
  7. Mmmmm så gottit & vilka fantastiska Foton ❤️ ...
    /Kram finaste & ha det riktigt gott i sommarvärmen!

    SvaraRadera