lördag 21 maj 2016

Jag är en chocoholic

Är du fikasugen?
Jamen då måste du bara baka den här drömtårtan med jordgubbsmousse och chokladglasyr.
Mamma Mia så tokgod den är.

Ja ni såg den på bild igår och vet ni vad, den är redan gone, borta, uppäten.
Svisch sa det, för varken jag eller Mr C kunde motstå den här godsaken, det räckte liksom inte bara med en bit, nope här moffade vi i oss både till eftermiddagsfikat och sen efter middagen också, häpp.

Och jag får nog allt erkänna att jag är en chocoholic för även om jag njöt något alldeles kolossalt av den här godbiten, så kunde jag bara inte motstå att bre lite extra chokladglasyr över tårtan (blev glasyr över som jag hade i kylen), jag menar choklad kan man aldrig få för mycket av....... 


Jag använde mig av frysta jordgubbar som jag plockade förra sommaren, men det går såklart att använda färska jordgubbar också.

Jag smörjer alltid bakplåtspappret med smör vilket gör att tårtan inte fastnar, utan då är det easy peasylätt att dra av bakplåtspappret.

Blir det glasyr över, är ett tips att sätt in den i kylen och sen rulla till små tryfflar och doppa i lakritspulver, mums.......
.........................................................................................................................................................


DRÖMTÅRTA MED JORDGUBBSMOUSSE OCH CHOKLADGLASYR LCHF
Ingredienser
200 g frysta jordgubbar
1 msk honung
1 msk Ica sötströ
1 tsk vaniljextrakt
3 dl vispgrädde

4 ägg,  rumstempererade
2 msk Ica sötströ
1 tsk vaniljextrakt
1 msk honung
5 msk kokosmjöl
2 msk kakao
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver 

125 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 msk honung
25 g rumsvarmt smör
Kokosflingor
Jordgubbar

...........................................................................................................................................................

Så här gör jag
Börja med jordgubbsmoussen. Tina jordgubbarna i mikron och häll bort vätskan. 
Koka upp jordgubbarna med 1 msk söt strö och 1 msk honung under omrörning.
Låt småkoka i ca 10 minuter till en fast kompott.
Låt svalna
Vispa grädden fast. Blanda ner jordgubbskompotten och vaniljextrakten och rör till en mousse

Hacka chokladen till glasyren och lägg i en skål.
Hetta upp vispgrädde och honung
Ta av från plattan precis när det börjar att koka. Häll över chokladen. Rör tills chokladen har smält Rör ner smöret lite i taget och låt sedan glasyren svalna i rumstemperatur.

Sätt ugnen på 200 grader
Lägg bakplåtspapper på en plåt och smörj det med smör
Vispa ägg, sötströ, honung ljust och luftigt i några minuter
Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem tillsammans med vaniljextrakt i äggsmeten
Blanda försiktigt men väl. 
Smeten börjar att tjockna efter cirka en halv minut
Sprid ut smeten i ett tunt lager på bakplåtspappret.
Grädda mitt i ugnen i ca 5- 7 minuter, håll koll.
Kakan ska bli precis färdig, övergrädda inte, risken är då stor att den blir hård i kylen
Ta ut kakan ur ugnen
Lägg ett bakplåtspapper på en plan yta och stjälp upp botten med ovansidan nedåt.
Ta försiktigt loss bakplåtspappret från kakan
Låt kakan svalna under kökshandduk
Bred jordgubbsmoussen över kakan och rulla ihop.
Bred chokladglasyren runt om kakan och strössla med kokosflingor.
Dekorera med jordgubbar
(blir det eventuellt mousse över är det gott att servera till)

NJUUUUT!
..............................................................................................................................................................
 

Ha en härlig dag vänner och glöm inte att fika!

Kramisar
T

4 kommentarer :

  1. Ooooo så gottit & vilka fantastiska foton <3
    /Kram fina du!

    SvaraRadera
  2. Hej Tina! Elisabeth från gruppen här :-) Himmel så gott det verkar! Ska genast prova här nån dag. Blir nog succé på torsdagsfikan som jag och ungarna har. Ha en fin lördag!

    SvaraRadera
  3. Samma här... är det choklad så kan jag inte motstå :)
    Den här ser sjukt god ut, tack snälla för receptet :)
    Hoppas du har en mysig kväll och att allt är bra med dig!
    Stor kram
    Jessica

    SvaraRadera
  4. Oj så gott, det verkligen smarrigt ut!:)
    Kram

    SvaraRadera