tisdag 3 maj 2016

Mjuk mandelkaka med amarettofyllning lchf

Men hörrni nu är väl ändå vädergudarna på vår sida
Jag blir så ända in i hoppsan glad varje morgon jag slår upp de blå och ser att solstrålarna letar sig fram där genom rullgardinen.

Det är bara inte klokt vad den där gula saken gör för humöret, helst plötsligt känns det som om varje nerv och cell har vaknat ur någon form av Törnrosasömn och vill inget hellre än att typ shejka loss till en riktig discodänga.
Med andra ord har lusten för att få gjort saker äntligen kommit tillbaka och jag vet inte, men allt känns så mycket lättare när himlen är blå, naturen sprakar av färger och solen strålar ...

Och såklart måste det fikas där mellan gräsklippning och ogräsrensning, det är helt klart den bästa energipåfyllningen.....

Den här mjuka mandelkakan med Amarettofyllning (lchf) är som gjord för att sitta och mumsa på i trädgården, perfekt att ha i kylen och bara plocka fram till sommarens alla fikastunder.




Den här kakan är verkligen superlätt att göra, det enda du ska tänka på är att hålla koll på kakan när den står i ugnen så att den inte bränns. Jag plockade ut min efter cirka 4 minuter och kände med en sticka att den var genombakad.
Den här kakan är också perfekt att använda som rulltårta om du hellre skulle vilja göra det.

Tycker du om mina recept?
Gå då gärna in och gilla min Facebooksida, där uppdaterar jag dagligen med inspirerande recept, allt från bakverk och efterrätter till vardagsmat och festmåltider.
Home2tinys Facebooksida hittar du HÄR
.............................................................................................................................................

MJUK MANDELKAKA MED AMARETTOFYLLNING (LCHF)
Ingredienser
3 ägg
1 msk Ica sötströ
1 msk honung
1 3/4 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
Smörkräm
200 g rumstempererat  osaltat smör
1 msk sukrin melis
1 msk honung
1 tsk vaniljextrakt
2-3 msk Amaretto (mandellikör)
2 äggulor
1 1/2 msk kakao
Garnering
Mandelspån

....................................................................................................................................................

Så här gör jag 
Sätt ugnen på 250 grader
Vispa ägg, sötströ och honung riktigt pösigt (ca 4 minuter)
Blanda mandelmjöl, bakpulver, fiberhusk och vaniljpulver i en skål
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt men väl.
Klä en långpanna eller form ca 30x40 cm med bakplåtspapper och smörj med smör
Häll ut smeten i formen och bred ut den
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 4-5 minuter, håll koll så att den inte bränns
Lägg ett bakplåtspapper på en plan yta och stjälp upp kakan
Dra försiktigt av bakplåtspappret och lägg ugnsformen över kakan 
Låt svalna 
Vispa ihop smör, äggulor, sukrin melis, honung, Amaretto, kakao och vaniljextrakt till en kräm
Dela kakan på mitten så att du får två längder
Bred ut hälften av smörkrämen över den ena kakan och lägg över den andra delen
Bred resten av krämen på kakan och strö över mandelspån
Låt stå i kylen fram till servering
..........................................................................................................................................................




Idag ska jag ta mig ur soffläget och bli lite ompysslad, ska bli såå skönt.

Ha en strålande dag vänner!

Kramisar
T

4 kommentarer :

  1. Ääääääälskar att vi äntligen fått sooool o värme! Helt underbart :))
    Å får jag komma o fika hos dig???
    Ser galet gott ut! :)))
    Kramar Anna

    SvaraRadera
  2. Nu vill man inte gå in på kvällarna när man kommit hem från jobbet.
    Tack för receptet.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  3. Visst blir man lycklig av det underbara vädret. Så ljuvligt underbart!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Jag blir också helt till mig i trasorna av det vackra vädret.

    SvaraRadera