måndag 25 april 2016

Auberginelasagne lchf

Då var det ny vecka igen
Och snart kan vi lägga den här luriga månaden april bakom oss.
Ja jag tänker på vädret, för jösses vad det har varit omväxlande, från strålande sol från en klarblå himmel till mjukt fallande snö, där emellan har det också varit typ höststormar och piskande regn
Jag är glad att mina växter och kryddor fortfarande står inne, för annars hade de nog inte mått så bra.

I alla fall så innebär ny vecka också den där "roliga" frågan om -Vad ska vi äta i veckan?
Vi gör ju alltid matlista tillsammans varje söndag, så förutom att det underlättar betydligt för mig som både handlar och lagar det mesta av maten så slipper jag bara ställa den frågan en gång i veckan.

En rätt som är återkommande på min och Mr C matlista (japp vi har två listor, eftersom killarna äter kött) är den här auberginelasagnen, en perfekt rätt för dig som vill laga lite mer vegetariskt.
Den går dessutom hyfsat snabbt att göra och är verkligen supergod.


Vill man ha lasagnen lite mer matiga kan man antingen fräsa på lite vegfärs eller köttfärs och blanda ner i tomatsåsen, då blir lasagnen inte fullt så "såsig" heller.
Har man möjlighet, är ett tips att göra lasagnen dagen innan, då hinner den "sätta" sig något.

En smakrik vardagsrätt att starta veckan med.

.....................................................................................................................................................

AUBERGINELASAGNE LCHF
Ingredienser ca 2-3 port
Ca 350 g Aubergine
Ca 3 msk mandelmjöl
2 kryddmått pofiber
1 påse (290 g) buffelmozzarella
Ca 1-2 dl riven ost
Tomatsås
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 burk soltorkade tomater (+ lite av oljan och kryddorna)
10 tsk tomatpuré
1 msk pizzakryddor
4 kryddmått sambal oelek (öka eller minska mängden beroende på hur het du vill ha tomatsåsen)
2 tsk grönsaksbuljong
Peppar
1 kruka basilika
.....................................................................................................................................................

Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Börja med tomatsåsen
Lägg alla ingredienserna till tomatsåsen utom basilikan i en kastrull
Koka upp
Lägg i basilikabladen
Mixa med en stavmixer
Klart
(fräs ev vegfärs eller köttfärs och blanda med tomatsåsen)
Skär auberginen i cm-tjocka skivor på längden
Blanda mandelmjöl och pofiber i en skål.
Klappa in mandelmjölblandningen på auberginskivorna
Häll lite av tomatsåsen i en ugnsfast form och varva sen aubergineskivor, tomatsås och mozzarella.
Avsluta med tomatsås och riven ost
Tillaga auberginlasagnen i ca 45 minuter mitt i ugnen tills auberginen blivit riktigt mjuk.
Lägg eventuellt på lite aluminiumfolie mot slutet så den inte bränns.  
Serveras med en sallad!
....................................................................................................................................................... 



Nu måste jag sätta fart, ska snart sätta mig i bilen och ratta mot Varberg.

Ha den bästa starten på veckan vänner!

Kramisar

5 kommentarer :

  1. Låter supergott, hoppas du har en härlig dag i Varberg. Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Jätte jätte gott lät det där, ungefär som moussaka.. tackar för det receptet. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  3. Jag brukar också veckoplanera maten. Så man slipper fråga vad ska vi äta för svaret blir ändå, vet inte.....
    Sen så behöver vissa dagar gå lite fortare att laga mat än andra när det är barnens aktiviteter. Så ha planen klar redan innan underlättar.

    Vilka roliga byxor! Chocka lite är bra. :)

    Ha en toppen vecka!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  4. Låter super gott. Jag kan köra den helt vegetariskt. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Vad gott det låter. Tack för tipset!

    SvaraRadera