onsdag 27 april 2016

Ugnsrostad sparris med fetaost lchf

Jag gillar när det är enkelt, enkelt och väldans gott
Och det är precis vad den här rätten är, rostad sparris med fetaost.

Jag gör den ofta, speciellt nu under de här årstiderna, det är liksom en speciell vår och sommarfeeling över smakerna och så är den ett perfekt tillbehör till allt grillat som det kommer att brassas på en hel del framöver.

Men den passar också suveränt på en buffé, vilket många ska ha nu framöver, både konfirmation och student är på gång och när det är många hungriga gäster som väntar, är just buffé bland det bästa att servera.

Den är också bra att ha på lut en varm sommardag, då när jag inte vill stå vid spisen under en längre stund utan vill att lunchen ska gå snabbt att tillaga.

Då serverar jag de rostade sparrisarna med fetaost tillsammans med kallrökt lax, hur gott som helst och för mig riktig sommarmat.


Om du som jag ofta använder soltorkade tomater i din matlagning är ett tips att inte slänga oljan som blir över.
Jag sparar den alltid i en annan burk och använder den till marinader, dressingar och som i det här receptet som smaksättning på sparrisen.
Har du ingen sådan olja hemma går det såklart lika bra att använda vanlig olivolja och varför inte blanda upp den med lite vitlök och kryddor.

Det här är enkel sommarmat när den är som allra bäst, testa vetja!
...........................................................................................................................................

UGNSROSTAD SPARRIS MED FETAOST
Ingredienser ca 4 port
500 g sparris
150 g fetaost
2 msk olja och kryddor från en burk soltorkade tomater eller enbart olivolja
1/2 dl mandelspån

...............................................................................  

Så här gör jag
Sätt ugnen på 250 grader
Bryt av nedersta delen på sparrisen
Lägg sparrisen i en ugnssäker form
Ringla över oljan
Smula över fetaosten och strö över mandelspånen
Gratinera sparrisen högt upp i ugnen i ca 7-8 minuter

............................................................................................................................................



Nu ska jag surfa runt och försöka bli något klokare på det här med trägolv vs parkettgolv, ska jag äntligen få mina vita golv här uppe på ovanvåningen tro.......

Ha en fantastisk dag vänner!

Kramisar
T

8 kommentarer :

  1. Så busenkelt men va gott det ser ut. Har en knippa sparris i kylen. Så det här ska testas med en gång. Bra tips med att inte slänga oljan från tomaterna.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  2. Så busenkelt men va gott det ser ut. Har en knippa sparris i kylen. Så det här ska testas med en gång. Bra tips med att inte slänga oljan från tomaterna.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  3. Gottit & tallriksbilden är ljuvlig 💕 ....
    /Kram pårej!

    SvaraRadera
  4. Mums, vi har precis köpt grön sparris...detta skall prövas i helgen ;))
    Ha en fin dag !!
    Kramisar

    SvaraRadera
  5. Älskar sparris så tusen tack för tipset!
    Kram
    Maria

    SvaraRadera
  6. Åhh så gott! Vi har ju egen sparris snart så detta kommer jag att testa. kanske inte till studenten för min lilla student gillar inte sparris. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  7. Så gott och enkelt!! Det receptet ska testas till grillat. Det kommer bli toppenmat till studenten. Mina barns studenter är redan avverkade. Två år efter varann. Ha det bra:))

    SvaraRadera
  8. Mmmmm enkelt och gott, det är min melodi det. Kram Anette

    SvaraRadera