måndag 18 april 2016

Frallor á la lchf

Måndag...
.... och det känns som jag bara skriver äntligen fredag, ny vecka och jösses vad tiden springer iväg.....

Det spelar liksom ingen som helst roll att jag den här helgen verkligen har tagit det slow och försökt leva mindfulness, tiden struntar fullständigt i det och kutar ändå på som den hade eld i baken.

I alla fall har det varit nyttigt för mig att ta en helg när jag skippat många "måsten" och försökt bryta invanda mönster.
Jag menar man får sig en tankeställare när man som jag bara dammsuger en gång på hela helgen i stället för typ fyra-fem och märker att det är helt ok ändå, det blir ingen dammråttsinvasion och det  kommer liksom ingen dammsugspolis och bankar på dörren för att inspektera.....


Så den där tiden jag brukar jaga (osynliga som Mr C brukar säga) dammråttor har jag lagt på betydligt roligare och kreativare saker att göra, som att baka till exempel.
Bland annat dammade (jag vet....kunde inte låta bli...) jag av det här gamla receptet på frallor som bara är sååå goda.
De blandade nötterna ger en härlig smak och fröna ger en sådan där crunch som jag tycker det ska vara i frallor.
Till är det alltid lika gott med en rykande het kopp kaffe och med en nypa malen kardemumma eller pepparkakskrydda får kaffet en extra smakskjuts, testa jag lovar det är supergott
.....................................................................................................................................................

FRALLOR Á LA LCHF
Ingredienser ca 9 st
100 g sötmandel
50 g valnötter
50 g skalade sesamfrön
1/2 dl fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g solroskärnor
50 g pumpakärnor
25 g hela sesamfrön
25 g hela linfrön
250 g kesella 10 %
6 ägg
.......................................................................................................... 

Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Mixa mandel, valnötter och sesamfrön fint.
Blanda med övriga torra ingredienser.
Vispa upp äggen i en annan bunke
Blanda kesellan med äggen
Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda väl
Låt smeten svälla i 10 minuter
Forma smeten till bullar (smeten ska vara kladdig) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Strössla eventuellt lite solroskärnor på
Grädda i ca 25 minuter
.................................................................................................................................................



Ooooops måste rusa, Varberg väntar!

Ha en bra start på veckan vänner!

Kramisar
T

14 kommentarer :

  1. God morgon!
    Vika vackra bilder du tar!!
    Frallorna måste jag testa, så svårt att hitta gott LCHF-bröd.

    //Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Åsa, vad glad jag blir och vad kul att du kikar in här hos mig. Hoppas du kommer att tycka om frallorna lika mycket som jag gör. Kram Tina

      Radera
  2. Mmmmm...Här luktar det nybakat 💕
    /Kram finaste & ha en fin start på veckan!

    SvaraRadera
  3. Mums så gott det verkar ;)...jaa du,jag har ju skrivit några rader om mindfulness på min blogg
    ett tag nu ;)....men inte är det lätt att varva ner...mindfulness måste man "lära" sej...den här veckan ska jag verkligen ta tag i det, köra lite yoga och ta upp meditationen igen...har slarvat alldeles för mycket ett långt tag nu....
    Idag åker vi ut till landet en sväng, ska se om blåsipporna har kommit fram...det var ett tag sedan vi var där nu.
    Kram bia

    SvaraRadera
  4. De låter verkligen goda!

    SvaraRadera
  5. Inte lätt att vända på mönster man gör i bara farten, det är nog sant som House and Garden by Bia man måste lära sig varva ned. Hoppas du har haft en bra Måndag //Eva

    SvaraRadera
  6. Detta norpar jag direkt från dig, Tack.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  7. Men så gott det ser ut. Kram Anette

    SvaraRadera
  8. Mmmm känner doften genom dina fina bilder. Bilderna är mindfullness för mig!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  9. Ser ut som ett lagom recept för mig. Det får testas. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  10. Läser alltid din blogg och älskar all inspiration och alla goda recept. Kokosrullen skall göras i morgon. Men....en liten fråga. Varför skulle man dammsuga FEM gånger på en Helg? ?... Kram Inger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Inger. Visst är det knas att dammsuga såå ofta och nästan lite sjukligt, he, he.... men saken är den att när jag började tappa allt mitt hår så fick jag panik att se det ligga i högar på golvet här hemma. Så japp jag blev lite nojig och sen har det suttit i.... Nu tappar jag inte längre lika mycket hår och börjar inse att den där tiden som jag lagt på att dammsuga kan jag lägga på betydligt roligare saker att göra. Lycka till med kokosstubben och hoppas du tycker om den lika mycket som jag gör och tack för att du kikar in här till mig. Kram Tina

      Radera
    2. Åh, förlåt jag menade inte att vara nyfiken. Men tack för att du svarade. Jag tycker du borde skrva en bakbok. ?Dina recept är ju så underbara. Har provat många av dem. Kram Inger

      Radera
  11. Thanks for the recipe dear , looks pretty good!
    his almond cake with orange this on my list of cakes for the weekend .
    Patricia

    SvaraRadera