torsdag 28 april 2016

Chokladbiskvier lchf

Ja hur blev det nu igår?
Hittade jag drömgolvet och kan bara släppa den tanken....
Jo tjena mittbena....vet inte vad det är för fel, men det slutar alltid mer eller mindre såhär när jag ska surfar runt i jakten på  information och fakta.
Förhoppningsvis är det någon mer som känner igen sig

För det börjar ju bra, börjar kika på olika företags hemsidor, läser tråkig produktinfo och gäspbeskrivningar, surfar vidare för att få mer inspiration, hamnar på en blogg med snygga, vita golv och en jädrans häftig soffa. 
Var är den köpt?? 
Googlar och ser samtidigt en snygg matta på en annan bild.... in på den sidan och ser att det finns ett Pinterestkonto....

Hamnar på Pinterest och fastnar i ett flöde av fräcka hem och pinnar bilder för glatta livet.
Fastnar speciellt för ett hem och klicka mig vidare till bloggen, oj där fanns det recept också.....
...och en snygg tavla, kanske jag ska klicka hem en sådan??

Jamen ni förstår.........helt plötsligt har två timmar gått och förutom att jag slukat två galet goda biskvier så har jag inte kommit ett dugg närmare ett beslut angående några golv, eller rättare sagt det där med golv försvann redan vid den snygga soffan.....

Ok jag får göra ett nytt försök idag om inte annat är det en väldans bra ursäkt till att fika, för till faktasurfing behövs sannerligen något uppiggande som chokladbiskvier....


CHOKLADBISKVIER LCHF
Ingredienser till ca 12 st
Mandelbiskvier
2 dl mandelmjöl
1 1/2 msk vispgrädde
1 msk Ica sötströ
2 äggvitor
Chokladtryffel
150 g choklad mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk flytande honung
20 gram rumsvarmt osaltat smör
Övrigt
Ca 100 g mörk choklad att doppa biskvierna i 
Eventuellt lakritspulver 
Så här gör jag
Börja med tryffeln
Hacka chokladen i små bitar och lägg i en skål
Blanda grädde och honung i en kastrull med tjock botten
 Koka precis upp och dra sedan kastrullen från plattan 
Häll grädden över chokladen
Blanda ner smöret och arbeta in det väl
Låt tryffeln stå ute och svalna

Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper
Vispa lätt upp äggvitorna
Blanda ner de andra ingredienserna i äggvitorna
Rör försiktigt men se till att allt har blandat sig väl
Klicka ut 12 st rundlar
Grädda i ugnen i ca 10 minuter
Låt svalna på galler

Smält chokladen
Stryk på tryffeln på biskvibottnarna
Doppa dem i  chokladen.
Pudra eventuellt över lakritspulver
Låt dem stå kallt innan de serveras.
NJUT!



Ha en finfin dag vänner!

Kramisar
T

9 kommentarer :

  1. Jaa precis så är det. Vad kommer det sig, kan man undra. Tror det är att man inspireras så av vackra bilder och är så nyfiken vart man hittar saker, för det kan ju också vara ett riktigt bra pris. Jag har många oavslutade projekt jag skall leta efter på internet pga av att jag hamnat någon annanstans.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Ha ha ja du hög igenkänning på de! Så lätt att försvinna in i "nätets härliga värld"...
    Ibland tycker jag dock att jag blir "mätt" bara av att låssas-shoppa. Man klickar produkter till varukorgen för glatta livet men där hejdar man sig ... ;)

    Ha en fortsatt god jakt på det perfekta golvet!

    Kram P

    SvaraRadera
  3. Du vet väl att man alltid ska ät något sött när man ska fatta stora beslut eller göra en investering.
    Kram
    Maria

    SvaraRadera
  4. Haha jag känner igen mig. Biskvier Lchf! 1000-tack för dem.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  5. Gud vad gott det låter med sådana där biskvier.

    SvaraRadera
  6. Tack för receptet.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  7. Det är så lätt att hamna lite överallt när an älskar börjar surfa runt och tiden går... Kram Anette

    SvaraRadera
  8. Haha jag dööör... jag funkar på exakt samma sätt... alltså... det gååår inte att bara göra en sak =) Kram kram Mia

    SvaraRadera
  9. Kan bli sittande med Pinterest i timmar.

    SvaraRadera