lördag 9 april 2016

En dag i berg och dalbanans tecken, den gick upp och den gick ner....och upp igen.....

Vet ni, igår var det verkligen är sådan där upp och neddag.
Det började bra, jag tog en sväng i Varberg, regnet drog bort och fram kikade solen, bara en sådan sak gör ju att mungiporna pekar uppåt.

Ännu bättre blev det när jag ramlade in i en butik No.30 (som ni måste bara besöka om ni har vägarna förbi, tips, tips) fylld med ursnygga kläder och fräcka accessoarer.

Japp det blev en påse full med fynd från ett favvomärke, vad ska jag såklart visa er, men en ledtråd är bokstäverna MK, he, he.....

I alla fall åkte jag hem sjungandes i bilen med en sådan där härlig känsla som susar runt i kroppen när man har hittat något som man vet är så himla rätt.
Nu är jag där igen, det där med ytlig lycka, men efter några riktigt tuffa veckor bakom mig så bara förtjänade jag det, ibland får man kompensera en hård verklighet med mjuka ting.


I alla fall kom jag hem glad i hågen och efter några timmar kom också store F hem.
Vi satte oss och fikade och babblade på i vanlig ordning.
Bland annat frågade jag om han hade koll på sin deklaration och han svarade -Jadå, han hade varit inne på Skatteverkets hemsida och kikat.

Och då gjorde jag nåt som jag inte skulle ha gjort, något som höll på att förstöra hela kvällen, jag gick också in för att kika på min deklaration.....

Jag fick en chock och höll minst sagt på att ramla av stolen.
Vänner, de krävdes två glas, japp två glas bubbel innan jag knappt kunde prata igen.

Visst, jag hade koll på att jag skulle få restskatt, men femsiffrigt!!!! 
Ja herre jisses, tack gode gud för bubbel.......


Som tur var hade Mr C dukat upp med plockmat och det vet ni ju att god mat får ju vem som helst att lugna ner sig en smula och krydda man det dessutom med en hel radda kloka ord, ja då känns saker och ting betydligt lättare...

Sen hörde en fin vän av sig och vi bestämde fikadate nästa vecka och det fick också surheten att lätta en aningens och sen när jag såg att mitt döende fikonträd har börjat växa, då kunde jag bara inte hålla tillbaka leendet, jag med noll gröna fingrar har fått ett fikonträd att övervintra, hurra....

 Så en dag i berg och dalbanans tecken, den gick upp och den gick ner..... och upp igen, men alltså Skatteverket inte mina favoriter just nu....


Idag ska vi fira min fina svägerska, så det blir presenter och skönsång senare i eftermiddag och fram tills dess hittar ni mig förmodligen i köket.

Ha en fin dag vänner!

Kramisar
T

15 kommentarer :

 1. Hu så tråkigt med restskatt! Hoppas du kan blicka förbi det och ändå njuta av din helg till fullo. Kram Camilla

  SvaraRadera
 2. Restskatt är ingen rolig historia, särskilt inte när man är sjukskriven, hua, tur det finns bubbel som dövar, iallafall för en stund.
  Kramen Helena

  SvaraRadera
 3. Nej tack till restskatt!! Jag brukar alltid SMS deklarationen och sedan få några tusenlappar extra till midsommar. Det är kul. Men i fjol kände jag som du!! NEJ! Jag märkte att jag inte kunde sms deklarationen... sen såg jag restskatten! USCH! Känner med dig! I år har jag inte vågat kolla. Papperna har inte kommit än. Tur att det finns rolig shopping och bubbel =)

  KRAMAR Anna

  SvaraRadera
 4. Inte kul när man går in och kikar på Skatteverket och det blir bakslag. Här åkte mungiporna upp och hos min gubbe ner. Men summan av kardemumman blir det lite kvar i alla fall. Här ska bubblet på kylning idag för vi ska hoppa i tunnan efter arbetsdagen i trädgården. Ha en fin lördag.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 5. Jag får alltid restskatt...men en liiten sådan, tack och lov !!
  Idag skiner solen här och jag ska bara njuta "ensam" av dagen och kvällen. Mannen och dotterns ska åka en sväng ner till Gävle på ett ärende och det tar några timmar, så vi ses lite senare ikväll ;))
  Men jag njuter av ensamheten...den kan man behöva ibland ;))...jag kan då "bara vara" ;))
  Hoppas du har det bra
  Kramar bia

  SvaraRadera
 6. Usch vad tråkigt men härligt ändå att delar av din dag var riktigt fin. Ha en skön lördag! Kram

  SvaraRadera
 7. Tråkigt med restskatt. Det fick jag med dock inte så mycket som femsiffrigt. Trevligt med kalas. Det ska vi också till min bror idag. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Ja men snälla. Hur kan man få Såååå mycket restskatt. Nu vet ju inte jag riktigt vad du gör, men du tjänar väl bra. Kram kram. Snygg är du i alla fall.

  SvaraRadera
 9. Ja men jädrar...
  Samma här restskatt med 5 siffrigt... Va f...n blir det. Jag höll på att smälla av...
  Ja, vad kan man säga, trrist som bara den...
  Hoppas allt är bra med dig min vän!
  Ha en mysig lördagskväll :)
  Stor kram
  Jessica

  SvaraRadera
 10. Det lät som en bra dag tills vi kom till skatteverket. Där avundas jag dig inte. Hoppas du kommit över det lite..... Kram Anette

  SvaraRadera
 11. Samma här. Ganska rejält femsiffrigt men.....Jag kan uppröras över bilskrällen som går sönder och dyra repkostnader etc men restskatt är ju pnegar som man haft som man inte borde ha så...det där har jag ganska lätt att förlika mig med ändå. Hoppas du får bra perspektiv på det där....Kram Mia

  SvaraRadera
 12. Inte kul. Tur du har bubbel, familj och vänner. Man blir alltid ledsen av restskatt.
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 13. Usch...inte kul. Tur det finns goda vänner och bubbel! KRAM!

  SvaraRadera
 14. Trist :( ja jag kör förbi Varberg då jag åker till ullared :) hoppas du får en fin dag med firande kram

  SvaraRadera
 15. Såklart det är trist med restskatt, det fick jag också, men det är ju som "rektorskan" skriver, man har haft pengar som man inte skulle haft, helt enkelt haft en för låg skattesats som dragits. Vill man slippa restskatt får man se till att rätt skatt dras på ens inkomster. Det har jag fixat inför detta år.
  Kram

  SvaraRadera