lördag 16 april 2016

Att ha ett tufft och ansvarsfullt uppdrag.....

Alltså den här kokos och jordgubbsstubben tog mig raka spåret till tårthimlen
Så ända in i hoppsan god, och jag har haft den stora lyckan att få äta den två gånger på en vecka
Japp först var jag tvungen att provbaka godsaken och sen ha det förskräckligt tunga och ansvarsfyllda uppdraget att vara testpanel..... sen måste jag baka den en gång till (om nu skapelsen lyckades passera testpanelens stränga och mycket känsliga gourmetmunnar) för att kunna fota den hit till bloggen och därefter måste "någon" äta upp den, ja jag vet, det är inte klokt så tuffa uppgifter man har ibland.......

I alla fall så måste jag säga att den här tårtan/bakelsen är helt sagolikt god och ska du baka något i helgen tycker jag absolut att du ska testa denna kokos och jordgubbsstubbe.

Kombinationen maräng, jordgubbar och vispgrädde är verkligen sommar för mig så det här är en tårta/bakelse som jag kommer njuta en hel del av när jag fikar i trädgården framöver.

Såklart bakar jag den hela året om, men oftast byter jag då ut jordgubbarna mot något annat, som granatäpplekärnor till vintern, blåbär till hösten och varför inte hallon till våren, som alltid är det bara att testa sig fram.

Tycker du om mina recept?
Gå då gärna in och gilla min Facebooksida, där uppdaterar jag dagligen med inspirerande recept, allt från bakverk och efterrätter till vardagsmat och festmåltider.
Home2tinys Facebooksida hittar du HÄR
.............................................................................................................................................

KOKOS OCH JORDGUBBSSTUBBE (LCHF)
Ingredienser ca 10 bitar
6 äggvitor
3/4 dl Ica sötströ
2 1/2 dl riven kokos
3 msk kokosmjöl

Fyllning
4 dl vispgrädde
250 g färska jordgubbar 

Dekoration
Färska jordgubbar
Mörk choklad
kokosflingor

........................................................................

Så här gör jag 
Sätt ugnen på 175 grader
Rosta kokosflingorna i en stekpanna under omrörning
Ta från värmen, häll upp flingorna på ett fat och låt svalna något
Vispa äggvitorna med hälften av Ica sötströ till en maräng. När marängen är fast och glansig häll i resten av Ica sötströ och vispa ytterligare 2 minuter
Blanda rostad kokos med kokosmjöl.
Vänd ner blandningen i marängen
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smörj med lite smör
Spritsa smeten i långa strängar tätt bredvid varandra.
Spritsa så att strängarna går parallellt längs med plåtens långsida. (Eller bred ut smeten till en rektangel)
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter  (beroende på ugnsvärme). Marängen ska inte bli för torr
Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av pappret från bottnen och låt den svalna.
Om bottnen känns fuktig kan du grädda den ytterligare några minuter liggande upp och ner.

Vispa grädden fast.
Bred ut grädden över marängbottnen
Skär jordgubbarna i mindre bitar och sprid ut dem över grädden
Rulla till en fast rulle med hjälp av pappret. Se till att skarven hamnar nedåt, så håller rullen ihop.
Ställ stubben i kylen fram till servering

Smält chokladen
Ringla lite av chokladen över stubben
Doppa jordgubbarna i chokladen och rulla dem i kokos. Låt stelna i kylen
Dekorera stubben med jordgubbarna.
Servera som hel stubbe eller som bakelser och eventuellt med lite vispad grädde vid sidan om.

Njuuuuut!

 


Idag ska jag påbörja projekt ovanvåning här hemma och först ut är att försöka få skinnsoffan skinande ren (jag ska försöka sälja den nämligen). Om någon har ett supertips på hur man lyckas bäst med att få en skinnsoffa ren utan att torka ut skinnet blir jag mer än tacksam.

Ha en mysig lördag vänner och glöm inte att fika!

Kramisar
T

15 kommentarer :

  1. Ser farligt god ut. Drygt när man som jag inte tål mjölkprodukter. Grrrr....Kram Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mjölkprodukter? De va ju nästan ingen mjölk i denna utom grädden, men de finns ju sova eller havre istället. Funka nog lika bra. Om de är mjöl du tänk på så kan du säkert använda kokosmjölk då de är gjort på kokos.

      Radera
  2. Guuuuuuuuud ögongodis. Jag vill krypa in genom datorskärmen och ta en bit. :-)
    Ingen aning om och hur med soffan men det finns ju läderrengöring. Kolla i en hästbutik eller nåt.
    kram!

    SvaraRadera
  3. Mumms...mumms vill komma på fika hihi
    /Kram finaste ♡ ...

    SvaraRadera
  4. Det receptet måste prövas. Ser supergott ut. Mitt tipps när det gäller läder är sadeltvål och sadelolja, funkar superbra på alla lädersaker. Kram Eva

    SvaraRadera
  5. Det receptet måste prövas. Ser supergott ut. Mitt tipps när det gäller läder är sadeltvål och sadelolja, funkar superbra på alla lädersaker. Kram Eva

    SvaraRadera
  6. Meeeen, hur god såg inte den där ut!? Inte så söt och tung och mastig. Mera lätt och fräsch. Typ nästan nyttig! Eller hur!?

    Har för mig att det finns skinnregöringsmedel på möbelbutiker.

    Kram Lena

    SvaraRadera
  7. Såå gott det ser ut! Vilken fin butik du visade bilder på i förra inlägget. Kram Suss

    SvaraRadera
  8. Mums ! Jag gillar desserter och ska faktiskt äta tårta i kväll....vi ska nämligen på barndop !!
    Och efter dopet blir det kaffe och tårta och en massa annat gott...men jag tror jag siktar in mej på tårta, haha...ha en fin lördag !!
    Kram bia

    SvaraRadera
  9. Dina bilder! LOVE!! Dessa skulle kunna vara omslaget till Allt Om Mats midsommarnummer! Så läckra!!

    Trevlig helg och KRAM Anna

    SvaraRadera
  10. Med gudars, Såååå å gott. Den bakar jag i morgon. Tack för alla underbara recept. Kram Inger

    SvaraRadera
  11. Men så gott... Kram Anette

    SvaraRadera
  12. Bara bilderna tar mig till himmelen. Det här stubben måste jag bara prova att baka.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  13. Lät verkligen gott och såg onekligen ut som rena himmleriket. :-) Kramizz o ha en jättefin söndag/Laila

    SvaraRadera
  14. Den både låter och ser förföriskt god ut! Kram J

    SvaraRadera