onsdag 23 mars 2016

Kaffe och chokladsemifreddo med nötter och chokladsås (lchf)

Jag vet knappt hur det här ska sluta
Kanske måste ge upp allt mitt bakande för annars kommer jag väl rulla fram så småningom.
Äsch skit samma, godsaker är till för att njutas av och det gör jag minsann och speciellt när det smakar så in i hoppsan gott att jag knappt kan sluta äta.

Och det gör sannerligen den här kaffe och chokladsemifreddon, ja vad säger man.
Krämig konsistens, fyllig kaffe och chokladsmak, en blandning av sött och salt och allt detta i en himmelsk kombination.


Jag serverade de karamelliserade nötterna och chokladsåsen som blev över bredvid, för just den där kombon av knapriga, saltsöta nötter och krämig semifreddo är något utöver det vanliga och förmodligen vill du eller gästerna strössla på lite mer.

Det här är en perfekt dessert som du kan förbereda några dagar innan festen, semifreddon står i frysen och där kan den står i alla fall minst en vecka, så japp vill du slippa efterrättsstress är det här den perfekta rätten för dig.

Och gillar du inte kaffesmaken, ta endast mörk choklad eller någon annan smak på chokladen, som alltid är det bara att testa sig fram, det är din smak som gäller, jag ger bara lite inspiration på vägen...
................................................................................................................................................

KAFFE OCH CHOKLADSEMIFREDDO MED 
KARAMELLISERADE NÖTTER OCH CHOKLADSÅS (LCHF)
Ingredienser ca 5 port
70 g Marabou Premium cocoa coffee choklad
70 g mörk choklad 
2 ägg
1 tsk Ica söt strö
1 msk honung
2 1/2 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1 tsk vaniljextrakt
50 g valnötter

Ingredienser och hur du gör de karamelliserade nötterna hittar du HÄR

Ingredienser och hur du gör chokladsåsen hittar du HÄR
............................................................................................

Så här gör jag
Olja insidan lätt på en brödform (eller annan form) och klä den med plastfolie. Låt en del av plastfolien hänga över formen
Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Låt svalna i ca 5 minuter
Vispa ägg, söt strö och honung i en bunke i ca 4 minuter så det blir fluffigt
Skrapa ur vaniljfröna i vaniljstången och vispa dem tillsammans med grädden och vaniljextrakt i en bunke
Tillsätt den smälta chokladen i äggsmeten och rör om försiktigt
Tillsätt vispgrädden i choklad och äggsmeten och rör om försiktigt
Hacka valnötterna grovt och häll dem i smeten, rör om försiktigt
Häll smeten i brödformen (eller annan form) och täck med den överhängande plastfolien
Sätt in i frysen, låt stå i minst 3-4 timmar
Ta ut kaffe och chokladsemifreddon ca 10 minuter innan du ska servera den.
Placera den på ett fat, dekorera med chokladsås och de karamelliserade nötterna innan du skär den i bitar och servera den
Jag satte även fram överblivna karamelliserade nötter och chokladsås bredvid.
Njuuuut!
...................................................................................................................................................



Nu mot sjukhuset!

Ha en toppendag vänner!

Kramisar
T

8 kommentarer :

  1. Men hallå där, sluta nu :-). Det bara vattnas i munnen på mig!!
    Det ser verkligen galet smaskigt ut, kanske något till påskhelgen.
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Gah så gott det ser ut, älskar choklad. Har aldrig smakat semifreddo.
    Hoppas det gick bra på sjukhuset.
    Stor kram Maria

    SvaraRadera
  3. Jättegott verkar det. Om du kommer rulla fram ja då är jag Kalle Anka. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  4. Mums så gott det där såg ut då.
    Kram mamma C

    SvaraRadera
  5. Men så gott det ser ut... du rulla? Kommer ju aldrig att hända. Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Ser super gott ut. Visst är det en bra kombo med det salta till chokladsmak. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  7. På andra bilden ser det ut som leverpastej. :)
    Smidigt när man kan göra i ordning långt innan.

    Kram Kia

    SvaraRadera
  8. Jösses jag dör... alltså jag har sagt det förut och jag säger det igen... du är GRYM på det där med att fixa smarriga desserter... det är TUR att jag inte bor hos dig för då hade JAG garanterat rullat fram =) Kram på dig Mia

    SvaraRadera