onsdag 9 mars 2016

Du känner din kropp bäst

Vilket härligt ljus det har varit nu på morgonkvisten
Det märks att jag har törstat efter ljuset för med en gång känner jag hur energidepåerna fylls på och jag blir sååå mycket piggare.
Än är det lite för kallt, men snart så kan jag ge mig ut tidigt och fånga den där magiska stunden på morgonen när ljuset är som mest sagolikt, ögonblick som jag längtar efter.

I alla fall så hade jag en kreativ dag i köket igår och jag tror minsann att den fortsätter idag, är så peppad att testa idéer som jag länge gått och grunnat på och se om de blir lika goda i verkligheten som de är inne i mitt huvud.


Den här godsaken, chokladkräm med en touch av lakrits och karamelliserade nötter blev jag inte besviken på, snarare tvärtom, jag fick verkligen sansa mig för att inte äta upp hela alltet själv, herre jisses så gott.

Inte en gnutta socker eller mjöl så mer än helt ok för dig som äter låghydratkost eller LCHF.

Nu använde jag honung till nötterna som jag vet påverkar kroppen på samma sätt som vanligt socker så det bör undvikas i en LCHF-kost, men eftersom det är en sådan liten mängd så reagerar inte min kropp nämnvärt av det, du känner din kropp bäst, så testa dig fram.
.............................................................................................................................................



CHOKLADKRÄM MED EN TOUCH AV LAKRITS 
OCH KARAMELLISERADE NÖTTER (LCHF)
Ingredienser ca 4 pers
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 1/2-2 tsk lakritspulver (efter smak)
1 1/2 tsk vaniljpulver
75 g hackad mörk choklad (jag använde 70%)
4 äggulor
1 tsk sukrin melis

200 g nötter (jag använde pekannötter och paranötter)
1/2 dl honung
1/2 tsk fint salt

...................................................................................

Så här gör jag
Sätt ugnen på 125 grader. Värm mjölk, grädde, lakritspulver och vaniljpulver i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills det smälter
Rör snabbt ihop ägg och socker - vispa inte.
Blanda med chokladgrädden
Häll smeten i ugnsfasta små formar. Ställ på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 25-35 minuter, tills den precis har stelnat.
Låt svalna och ställ i kylen

Sätt ugnen på 180 grader och hacka nötterna grovt
Blanda dem med honung och salt i en bunke och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Låt dem karamelliseras i ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna

Servera chokladkrämen med vispad grädde, passionsfrukt, physalis och de karamelliserade nötterna

...................................................................................................................................................


Farligt goda de här nötterna om du inte reagerar på honungen är de perfekta som snacks till onsdagsmyset.


Nu mot köket!

Ha en bra dag vänner!

Kramisar
T

13 kommentarer :

  1. Superfin blogg du har och vilket underbart recept, måste prova!🙏

    SvaraRadera
  2. Kommentera som Ghugge (Google) min bloggadress är Ghugge.blogg.se

    SvaraRadera
  3. Sitter på jobbet och nu vill jag ha efterrätt istället för lunchlådan som jag snart ska äta. Tack för inspirerande bilder och goda recept.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  4. Men alltså....! Måste testa detta. Jag älskar ju lakrits och dina kokostoppar med just lakrits är en av mina favvisar ;)

    Kram P

    SvaraRadera
  5. Mumsimumsi! Tack för inspon.
    kram! <3

    SvaraRadera
  6. Oj vilka läckra recept du alltid bjuder på.
    Kram
    Maria

    SvaraRadera
  7. Oj så gott! Kul med LCHF godis. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  8. Visst ere som överskriften "säger" ....
    Wooo ljuvlligt gottit här ♡ /Kram finaste!

    SvaraRadera
  9. Måste nog ta på mig haklapp nästa gång jag ska in och läsa här om du fortsätter att bjuda på så goda recept. Det där lät ju helt magiskt gott. Sitter och dreglar här. Ha en riktigt skön kväll vackraste du! Kram Annika

    SvaraRadera
  10. Men hjälp vad gott det ser ut. Nu har jag skrivit av receptet och skrivit shoppinglistan.
    Vilket fredagsmys det blir hemma hos mig.

    Tack för inspirationen.

    Kramis.

    SvaraRadera
  11. Det ser jätte gott ut. Jag är lite skeptisk till att tabort socker som den socker råtta jag är men skulle absolut behöva göra det. Jag måstevpga testa. Kram Anette

    SvaraRadera
  12. Du är ju helt grym i köket! Kram J

    SvaraRadera