söndag 15 november 2015

Miss Ellies fyllda lussebullar

Här börjar julen smyga sig in allt mer
och till killarnas stora glädje är nu även årets första lussebak färdigt.
De blev inte de traditionella lussekatterna som det brukar, utan saffransbullar med en makalöst god fyllning.
-Det luktar sååå gott sa killarna när de i förbifarten snodde med sig både en och två bullar innan de försvann upp till sina rum igen.

Ja det gör ju det, doftar himmelskt av alla de kryddor som är i de här fyllda lussebullarna och att jag har döpt dem till "Miss Ellies" beror på att jag en gång i tiden fått receptet av min galet bakkunniga kollegas fru (Nu heter hon inte Miss Ellie såklart men hur och varför hon kallas så, är en helt annan historia.......).
Hon har som tradition att varje år i adventstider fresta oss med de här godsakerna på jobbet och jag tror aldrig min kollega är så populär som när han dukar upp med de här gyllengula bakverken till trekaffet och vi andra (utom jag då....) får moffa i oss.

Så självklart måste jag dela med mig av de här åtråvärda receptet.
Prova vetja, alltid spännande att baka något annat än det "gamla vanliga"





Idag fortsätter projekt måla "fönster" och jag är sååå spänd på hur det kommer att bli så nu går jag mest här som en äggasjuk höna och väntar på att Mr C ska vakna så han kan sätta igång och få det klart.
Jag vill ju börja (advents) piffa.........

Ha den finaste söndagen vänner!

Kramisar
T

13 kommentarer :

  1. Åh va gott det ser ut :) fick scrolla ner & njuta av vad som händer hos dig, så mkt fint du gjort Tina :) ja när man har barnen hemma så är det extra skoj att fixa både med bak o pynt :) önskar dig en skön söndag kramen

    SvaraRadera
  2. Himmel så gott det ser ut. Jag har aldrig bakat med saffran, måste prova det.
    Kika gärna in hos mig och hjälp mig välja, om du vill:)
    Ha en fin söndag
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Mums, ser kalasgott ut, Denna variant ska jag testa till julbaket.

    SvaraRadera
  4. Åh, så gott! Här ligger vi i startgroparna och drar nog igång julbaket vilken dag som helst. Ha en fortsatt fin söndag! Kram Camilla

    SvaraRadera
  5. Saffransbullar eller bröd är ju helt det bästa med advent. Jag kommer att äta fast det inte är bra för mig. kan inte motstå. Roligt med ett nytt recept.Kraaam Pia

    SvaraRadera
  6. Men så smarrigt! Lussebak, dit har jag inte kommit ännu men idag flyttade den första Hyacinten in!

    SvaraRadera
  7. Men så gott det där lät. Tack så jättemycket för receptet.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  8. Mmmm så gott. Önskar dig en fortsatt fin söndag. Kram Anette

    SvaraRadera
  9. Gud va gott !
    Jag har lovat V att vi ska baka lite lussekatter nu i veckan.
    Både den traditionella varianten, och några fyllda med vaniljkräm !

    Visst är jeansen snygga !
    Jag suktar efter ett par svarta också, men gårdagen blev dyr så det få nog vänta till nästa lön åtminstone :)

    Kram

    SvaraRadera
  10. Julbak så sammanträffande ;-) miss Ellie bullarna ser ut att smaka mumma...
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  11. Åh , jag riktigt känner både doft och smak genom skärmen :) så otroligt bra beskrivet både i text och bild !
    Kram Anna

    SvaraRadera
  12. Så smarrigt det låter. Mysigt att det närmar sig julmyset. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera