torsdag 15 oktober 2015

Något jag tycker väldans mycket om

Mmmmm granatäpple
Fantastiskt god och väldans vacker att se på och både jag och killarna äter den ofta, speciellt nu när det är säsong för den.
Bästa mellanmålet, rysk yoghurt, granatäpple och valnötter, precis vad det fick bli idag där mellan en hög stryktvätt och packning.
Sämsta med granatäpple är väl att det ser ut som Stockholms blodbad i köket efter jag försökt få ut alla kärnorna, jag menar den där saften sprutar ju helt okontrollerat runt omkring och helst skulle man väl stå med skyddsdräkt, men jag börjar får grepp om hur jag ska pilla ut kärnorna och på så sätt undvika ett rödsprutat kök, tack och lov.
Och tjejer, se till att era män äter granatäpple (eller dricker granatäpplejuice), det är bevisat att denna frukt hämmar prostatacancer och allt som kan bromsa denna avskyvärda sjukdom är vi ju tacksamma för.
Så idag tummen upp för granatäpple en väldans bra frukt på många sätt.
Nu ska jag fortsätta att packa och sen får jag nog hålla alla tummar och tår att jag får igen eländet.

Ha en toppenkväll!

Kramisar

15 kommentarer :

 1. Ja,det är gottit &...waooo vilka vackra foton/Kram finaste!

  SvaraRadera
 2. Ser verkligen supergott ut!
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Jag gillar dessa kärnor också. Men tycker det är så balltit att få ut dom. Gubben avskyr dom.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 4. Gott!
  Det finns frysta på Ica i 250g paket...toppen till sallad och dekoration. Kram

  SvaraRadera
 5. Ååå så gott med dessa goa kärnorna !Underbara bilder ! Ha en fin kväll .Kram Rita

  SvaraRadera
 6. Granatäpple är gott, nyttigt och väldigt snyggt tycker jag. Kram Anette

  SvaraRadera
 7. Ha Ha! jag gillar också dessa spretande, kletiga kärnor som plötsligt finns överallt. kraaam Pia

  SvaraRadera
 8. Det är ju så gott, men väldigt slabbigt som sagt. Jag har inte lyckats komma på något knep än hur jag ska undvika det. Jätte vackra bilder!

  Kram Hanna

  SvaraRadera
 9. Så vackra bilder! Granatäpple är jättegott. Men som sagt, lite bångstyriga!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 10. Älskar granatäpple!
  Det är superlätt att få ut alla kärnor! knappt ngt stänk alls

  Börja med att skära av "snoppen/toppen" ta bort hatten, sen är det vitt fruktkött mellan kärnhusen, där skär du med kniven så att det blir klyftor runt om, sen böjer du ut dom eller tar av klyfta för klyfta så får du ut precis ALLA kärnor i hela äpplet

  http://mittkok.expressen.se/artikel/tva-frukter-du-atit-pa-fel-satt/

  eller googla på "open a pomergranate"

  Lätt som en plätt ;-)


  Ha en trevlig blogghelg
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 11. Tina! Brukar titta in här, tycker du skriver så mysigt och dina inlägg om inredning ger massa inspo till min lägenhet här nere i Lund! Hur som helst, har bästa tipset på granatäpple-problemet! Ta en skål och fyll med vatten, dela granatäpplet på mitten med en kniv och sen tar du en halva och liksom "vränger" den under vattnet i skålen så kärnorna kommer fram. Sen är det bara att pilla loss under vattnet, de lossnar mycket lättare då och stänker inget. När alla kärnor är ute är det bara att fiska upp dem på botten! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emma och vad glad jag blir att du kikar in till mig och hittar både tips och inspo till din lägenhet. Lund är ju en fantastiskt mysig stad så jag förstår att du trivs. Tack gulliga dig för tipset om granatäpplekärnorna, ska testa det så jag slipper Stockholms blodbad här i köket, rött är inte heller min färg liksom, he, he...... Stora varma kramen. Tina

   Radera
 12. Å ja det är ju så gott med granatäpple! Har för mig att jag sett färdiga kärnor i frysdisken när man inte vill brottas med frukten :-)

  SvaraRadera
 13. Rulla granatäpplet fram och tillbaka på bänken och tryck till samtidigt så är det lättare att få ut kärnorna sen när du delar på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för tipset. Kram Tina

   Radera