tisdag 20 oktober 2015

Årets adventsljusstake - check

Nu har människan blivit tokig, tänker ni
Feber och värk har kanske gjort att det har slagit över fullkomligt, jul mitt i oktober, uj,uj.....
Men jag kan lugna er, jag har inte i någon form av feberyra börjat julpynta här hemma, utan det här är en hörna jag fixade till lite snabbt i söndags bara för att jag ville visa och tipsa er om de här kopparna från Design Letters som fick följa med hem från Malmö.
Ja, för de är egentligen espressokoppar, men här i svarta huset kommer de att användas som adventsljusstake i år (tror jag i alla fall)
Hur fina som helst och antingen kan man ha värmeljus eller vanliga stearinljus i.
Har inte bestämt vilket det blir, men pyntar jag med stearinljus får jag stötta upp ljusen med mossa eller något annat rassel så att de inte står lika snett som lutande tornet i Pisa typ....

I alla fall så måste jag erkänna att tankarna redan har börjat snurra, på julen alltså, för ni vet hur det är, svisch så är vi bara där och då är det ju bra om man har varit steget före....

Så årets adventsljusstake - check.........

Kopparna från Design Letters köpte jag HÄR 


Tro det eller ej men rumsgranen är från förra julen, jag har haft den ute hela sommaren och har inte gett den någon som helst uppmärksamhet, men den har trots allt överlevt, märkligt.
Nu har den fått komma in och jag ska pyssla om den och ge den all den omvårdnad och kärlek som den förtjänar.......Ha en fin kväll vänner!

Kramisar
T

18 kommentarer :

 1. Kan inte låta bli att le… bara för några timmar sedan sa jag till min älskade make att i år går jag inte igång på julen i oktober, trots att affärerna plockar fram mera och mera julsaker för varje dag! Men nu fick du mig allt att på andra tankar! Min rumsgran har också överlevt sommaren och nu blev jag faktiskt sugen på att plocka in den och hämta ned några ljusslingor från vinden! Idén med espressomuggarna föll jag också för! Marmorkross kan nog bli bra att stabilisera ljusen med!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 2. Så snygg och stilren. Du har ju visst gröna fingrar som fått rumsgranen att överleva. Snygg hörna du pyntat.
  Jag var på Ikea i helgen och köpte med mig ljus för kommande adventsljusstake, så jul finns i tanken här också:)
  Hoppas du mår bättre nu
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Supersnygg hörna,absolut... Men jag väntar lite med julen jag ;-)
  Må så gott! Kram ♥

  SvaraRadera
 4. PS. Vilken ny snygg header förresten!!!

  SvaraRadera
 5. Snyggt & du ger mig allt lite härlig Adventsfeeling hihi ...
  /Kram

  SvaraRadera
 6. Så fint du dekorerat redan. Mitt ligger kvar i påsen. Har inte hunnit något sedan jag kom hem!!! Läste att du blivit sjuk. Hoppas verkligen inte det blir långdraget, du har nog som det är. Kryakram Helena

  SvaraRadera
 7. Superfint och mysigt. Och vilken tur att rumsgranen har överlevt. Ha en fin kväll. kram Annika

  SvaraRadera
 8. så snyggt.. och jag är ju mitt uppe i repandet inför adventskonserter, så för mej känns det helt rätt!

  SvaraRadera
 9. Vilket härligt event ni var på! Inte utan att man blir lite avis.....Känner Rebecca Pecci som jag tror var med där (hon bodde här i min skärgårdsstad innan). Jag, som typ inte har något inredningssinne eller stilkoll alls utan lär mig en massa bland annat här hos dig, jag köpte mina ljusstakar som ska få bli en adventsljusstake redan i mitten på september. Och håll i hatten, för det som verkar bra i teorin (jepp, teoretiker that´s me) kanske inte alltid jag får ihop så bra IRL så att säga. Hihihihi...men jga tror att tanken är god. Krya på dig! Kram Mia

  SvaraRadera
 10. Jag har börjat längta lite smått till julen jag också. Har redan sett en del julklappsidéer, och de är ju väldigt välkomna så man slipper slita sitt hår när det närmar sig och man fortfarande har någon kvar att handla till. ;)
  Kramar

  SvaraRadera
 11. Jag måste ju erkänna att det ser så mysigt ut med adventspyntet, trots att det bara är oktober. Nu håller vi tummarna att granen inte tuppar av då det plötsligt kommer in i värmen och blir ompsysslad. Hoppas du mår bättre i förkylningen!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 12. Men vad snyggt...bra tips. Jag måste ju också erkänna att en och annan tanke har jag haft i julmyset. Kram Anette

  SvaraRadera
 13. Härligt att läsa om adventförberedelser. Jag startar alltid väldigt tidigt till min mans fasa. Han tycker vi firar jul alldeles för länge.....men det kan man inte. Jag älskar julen och julpyntandet.

  SvaraRadera
 14. Ja super fina men denna julen är inte så viktig för mig då maken jobbar o jag är ledig julafton :/ men lite pynt blir det allt :) ha en fin onsdag kramen

  SvaraRadera
 15. Så fint. Jag tycker det är en perfekt tid på året att börja spåna lite inför jul nu. Kram.

  SvaraRadera
 16. Så fina ljuskoppar, eller espressokoppar. Det finns så mycket fint på Svenssons i Lammhult. Vill ha på mycket i den butiken. ;) Ha en fin dag! Kram Camilla

  SvaraRadera
 17. De där kopparna är fina och användbara...jag hade mina som adventsljusstakar också förra året, och just nu jobbar de som estpressokoppar...=) Vilka fina bilder du alltid bjuder på...kul och inspirerande att kika in här!
  kram tina

  SvaraRadera
 18. Galen !? Nej inte alls !
  Jag älskar julen och är gärna ute i god tid med både pynt och klappar :)
  Kram

  SvaraRadera