lördag 26 september 2015

Nutellamousse, den bästa desserten jag gjort

Alltså den här desserten måste du bara göra
Så god så jag nästan smäller av en smula.
Serverade den igår efter vi tryckt i oss hemmagjorda pizzor och trots att vi nästan var i ett tillstånd av matkoma, kunde vi inte låta bli den här nutellamoussen.

Jamen jag överdriver inte när jag säger att det kan vara den bästa desserten jag gjort och så fruktansvärt enkel att göra.
Åtminstone om du inte äter enligt lchf och vill dra ner på sockret, då köper du bara nutella i butik och du är så gott som hemma.
Vill du däremot ha en nutella utan socker är det lite mer pyssel.
Inget svårt alls egentligen och har du turen att hitta hasselnötter utan skal ja då slipper du att rosta själv och har kommit ett steg närmare den här godsaken.

Du hittar recept på allt nedanför och nu ska jag leta upp den där klicken mousse som blev över från igår, för visst kan man väl äta något så syndigt gott även till frukost, eller?????


NUTELLA LCHF
Ingredienser
200 g hasselnötter
1 msk honung (eller någon annan sötning, ta då något mer)
2 msk kakao
2 msk kokosfett 
1 tsk vaniljextrakt

Så här gör jag
Börja med att göra nutellan
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg hasselnötterna på en plåt 
Rosta nötterna i ca 10 - 15 minuter håll koll så att de inte bränns
Låt nötterna svalna
Gnugga av skalet på hasselnötterna
Mixa nötterna i en matberedaren tills de blir en massa (tar några minuter)
Tillsätt kakao, 1 msk honung, kokosfett och vaniljextrakt
Mixa
Skulle nutellan bli för hård tillsätt mer kokosfett.

NUTELLAMOUSSE MED CHOKLAD LCHF
Ingredienser ca 2-3 port
1/2 dl nutella lchf
1 msk honung
1 1/2 dl vispgrädde
ca 25 g mörk choklad
bär till dekoration

Så här gör jag
Värm upp 1/2 dl vispgrädde med honung och rör ut nutellan på svag värme
Dra bort kastrullen från plattan
Vispa resten av grädden (ej för hårt)
Rör ner nutellablandningen (får inte var för varm då skär sig grädden)
Hacka chokladen (spara lite till garnering)
Rör ner  chokladen i nutellablandningen
Blanda väl
Ställ in i kylen minst 1 timme innan servering
Häll upp i serveringsglas och toppa med färska bär och chokladkross
Njuuuut!


NUTELLAMOUSSE MED CHOKLAD
Ingredienser ca 4-6 port
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl köpt nutella
50 g hackad mörk choklad
bär till dekoration

Så här gör jag
Värm upp 1/2 dl vispgrädde och rör ut med nutella på svag värme
Dra bort kastrullen från plattan
Vispa resten av grädden (ej för hårt)
Rör ut med nutellablandningen (få inte vara för varm, så skär sig grädden)
Blanda väl
Rör ner chokladen (spara lite till dekoration)
Ställ in i kylen minst 1 timme innan servering
Häll upp i serveringsglas och toppa med mörk choklad och färska bär 
Njuuuut! 


Idag är det kalasdag två, så nu ska jag sätta fart och både baka och laga mat.

Ha en finfin dag vänner!

Kramisar
T

14 kommentarer :

  1. Så där lagom hungrig innan frukosten och jag landar här....Guuuud så gott, snålvattnet rinner på mig. Receptet måste ju bara provas någon kväll.

    Kram Kajsa

    SvaraRadera
  2. Denna ska jag absolut göra till Filippa då hon är hemma, hon älskar nämligen Nutella ;)

    Ha en mysig lördag, själv är det jobb först men sedan lite festligheter!

    Kram P

    SvaraRadera
  3. Oj va gott det såg ut...kopierar in detta i mitt receptdokument på skrivbordet...smaskens. :)

    SvaraRadera
  4. Gottit & som alltid vackert presenterat ❤️ ...
    /Kram fina du!

    SvaraRadera
  5. Åh! Jag ska snart ha tjejmiddag! Det blir en perfekt efterrätt!

    SvaraRadera
  6. Wow så läckert läskiga bilder, riktigt dramatiska och passar sååå bra ihop med desserten. Du har alltid en så fin utklurad tanke med dina bilder. Nu har jag efterrätten klar för denna helgen, men senare i höst så måste jag göra denna.
    Jag försökte fota en dagens förut, och jag säger bara h j ä l p, det blir liksom bara värre och värre;))
    Ha det gott vännen
    Kram Maria

    SvaraRadera
  7. Dina bilder asså... och NUTELLA!! Lovely!

    Jag gillar skinn och mocka. Det är snyggt!

    Kramar Anna

    SvaraRadera
  8. Jag dööör vad gott. Kram Anette

    SvaraRadera
  9. Mums! Det där ska jag försöka testa nån dag!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  10. Låter oerhört gott.... Älskar smaken av hasselnötter!!!
    Kram Kate

    SvaraRadera
  11. Åh herregud så gott det låter.
    Kram Mia
    http://happyvardag.se/2015/09/26/overdos-av-frisk-luft/

    SvaraRadera
  12. Nu är det ingen tvekan om vad jag kommer att laga för dessert till söndagens middag!!
    Tack för det!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  13. Gott det där lät! Och jättefina bilder! Kram kram Pernilla

    SvaraRadera
  14. Oj oj va gott det låter, ja när jag blir sugen på nåt gott så kikar jag alltid in här & hittar nåt gott så tack för att du delar med dig ha en toppen söndag kram

    SvaraRadera