fredag 17 juli 2015

Att ha riktiga sommardagar

Det känns märkligt på något sätt
Att den sista pionen från trädgården är på väg att vissna, när jag tycker att sommaren knappt har börjat.
Kan den känslan bero på att jag knappt ha doppat tårna i havet, att de där ljuvliga, ljumna sommarkvällarna är lätträknade och den där hettan som gör att jag sover med vidöppna fönster och sparkar av mig allt vad sängkläder heter, det går jag liksom fortfarande och väntar på.

Visst har det varit fina, soliga dagar men inte de där riktiga sommardagarna, ni vet de där som fyller upp alla sinnena på en och samma gång.
Dagar när man frossar i smaken av solmogna bär som plockas direkt från landet, när man känner doften av nyklippt gräs i trädgården, när man slappar i solstolen och hör havets kluckande mot klipporna, när man känner kjolen fladdra mot bara, brunbrända ben och när man ser en brinnande sol sakta gå ner bakom horisonten och veta att morgondagen bär på samma sköna, lugna tempo.
Allt det där väntar jag fortfarande på och jag vet att det kommer, det måste det göra för de här är värdefulla dagar som jag vill sätta in på minnesbanken.
De är de dagarna jag behöver göra uttag på när  höst och vinter bankar på dörren, då när mörker och kyla greppar tag i mig, då om någonsin vill jag hitta tillbaka till alla de där känslorna, se tillbaka, minnas de där sommardagarna som fyllde på alla sinnena till bristningsgränsen.
Jag väntar och jag vet att den kommer, sommaren......
 


Ha en fin dag vänner!

Kramisar
T

15 kommentarer :

 1. Fint du skriver. Det är helt otroligt att den svenska sommaren inte kommit igång ännu, det är ju ändå mitten av juli. Men som du säger, den kommer så det är bara att hålla ut. Här nere har vi så det räcker och blir över, undra om det inte blir den varmaste dagen idag. Vi "brukar ha" 30,5° när vi äter frukost, men idag var det 32°.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Jag lever fortfarande på hoppet att det ska bli så där förlamande varmt så att man inte kan göra annat än att slappa!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Åhh får nästan sommar ångest, hihi...när jag läser ditt inlägg...jag väntar också på den riktiga sommaren...som jag inte tror kommer. Det är lite deprimerande faktiskt. Men vi får leva på hoppet, eller hur ?...ha en fin sommardag trots allt och jag önskar dej en trevlig helg med eller utan sol ;))
  Kramar från bia

  SvaraRadera
 4. Jag väntar oxå. Har inte badat ännu, benen är bleka men nästa vecka kommer sommaren med min semester (får vi iaf hoppas på).
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vem väntar inte, men man får leva på hoppet.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 6. Det var fint skrivet och beskriver exakt så som jag känner det. Vi fortsätter väl att vänta för jag tror som du att den kommer snart. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 7. Fint skrivet. Jag vet precis hur du menar. Här i Marseille är det dock FULL sommar med allt vad det innebär. ☺

  SvaraRadera
 8. Jag har tagit till vara på de soliga dagarna. Men det har inte riktigt slagit till o blivit någon kanonsommar precis. Så därför drar vi söder nu!

  Kramar Anna

  SvaraRadera
 9. Håller med... Värmen borde komma omedelbart! Vi har cyklat t havet men det är ju inte så man slänger av sig kläderna när man kommer dit, vi har mest fikat och fiskat krabbor...
  Jag är all in i ledigheten... Så härligt!!
  Ikväll är det mulet och det blir filmkväll

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 10. Nog känns det sommar de sista dagarna tycker jag......Kram Anette

  SvaraRadera
 11. Vi har haft två helt underbara varma och soliga bad-dagar men ser att nu är det svalare väder på väg in...

  SvaraRadera
 12. Vet inte om det är någon tröst men mina pioner har inte ens blommat ännu... massor med knoppar men jag är rädd att de kommer att förbli outslagna då det bara är kallt och regnar...
  Helt galet men syrenen blommade veckan efter midsommar och då bor jag ju bara halvvägs upp i vårt långa land! Har nog aldrig upplevt en kallare sommar och ser väldigt mycket fram emot en inbokad solresa om nån vecka! Men trots den så vill jag gärna uppleva den svenska sommaren, det finns inget bättre!


  KRam P

  SvaraRadera
 13. Åh vi har lyckligtvis haft några helt fantastiska dagar med sol på Öland så jag har fått en fin sommarkänsla nu. Hoppas du får njuta lite sol o värme snart också. Kram fina du!

  SvaraRadera
 14. Ja så sant som du skriver, när kommer den hett efterlängtade sommaren med sol och värme. Chansen att fylla på dom tomma depåer med energi, inför hösten som kommer.

  SvaraRadera
 15. Ja så sant som du skriver, när kommer den hett efterlängtade sommaren med sol och värme. Chansen att fylla på dom tomma depåer med energi, inför hösten som kommer.

  SvaraRadera