lördag 11 april 2015

Knäckig paj med ett knaprigt dajmtäcke

Idag får det allt bli en dag i trädgården
Strålande väder och det går liksom inte längre att förtränga att vi måste "vårstäda" den.
Lavendeln behöver klippas ner, löv behöver krattas bort, gräset är behov av en klippning och utemöblerna behöver dammas av.
Sen behöver vi måla pergolan, ved ska huggas och blommor ska planteras, med mera, med mera, japp vi har att göra om jag säger så.
Nu är vi inga duracellkaniner med nya batterier som hoppar runt i tvåhundranitto och får gjort allt det här på en dag, nej här tar vi det i mer Skalmantakt och jag är bara glad för varje sak som blir avbockad på to-do-i-trädgården-listan.


Något som är ett absolut måste när man kämpar på med trädgårdsarbete är såklart att fika och
 som tur var bakade jag en hel del smarrigt igår som vi förhoppningsvis kan sitta ute och smaska på i eftermiddag.
Bland annat vispade jag ihop den här knäckpajen med ett knaprigt dajmtäcke. 
Den gick hem hos killarna kan jag lova, söt och knaprig är tydligen en väldigt lyckad kombo.
Prova vetja för den är verkligen hur enkel som helst att röra ihop.


KNÄCKPAJ
Ingredienser ca 8 personer
Pajdeg
2 1/2 dl mjöl
100 g smör
2 msk socker 
1 äggula
Fyllning
2 ägg
1 1/2 dl muscovadosocker (eller farinsocker)
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
1 1/2 dubbeldajm
Så här gör jag
Kör mjöl, smör, socker och äggula i matberedaren till en deg
Tryck i en form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant
Ställ i kylen ca 10 minuter
Sätt ugnen på 150 grader
Nagga pajskalet och förgrädda i ca 10 minuter
Vispa under tiden ihop ägg, muscovadosocker (eller farinsocker), sirap, vaniljsocker och salt
Vispa i smält smör
Häll smeten i pajskalet
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter
Hacka dajmen och strö över pajen
Låt kallna

Jag serverade pajen med lättvispad grädde och grekisk yoghurt som jag blandat ihop med lite florsocker.



Nu ut i trädgården!

Ha en strålande lördag vänner!

Kramisar
T

24 kommentarer :

  1. Susanne i Värmland11 april 2015 10:58

    Hej, jag undrar var dina underbara fjärilsmuggar kommer ifrån, Ha en härlig dag i solen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susanne. Fjärilsmuggarna är köpta på Indiska för några år sen, så tyvärr finns de nog inte att få tag på längre, synd för jag skulle själv behöva några fler. Ha en mysig dag. Kramen Tina

      Radera
  2. Vilka fina bilder och så god kakan ser ut, skulle mina killar också gilla. Ha en skön dag i trädgården här blir det lite trädgårdsfix också. Kram Suss

    SvaraRadera
  3. Pajen ser jättegod ut och fjärlilskopparna är helt ljuvliga :)
    Här blir det också trädgårdssysslor idag.
    Ha en fin och solig dag,
    kram Tini

    SvaraRadera
  4. De lät ju för gott, bra att du la ut receptet på en gång :)
    Supersöta muggar också, passar verkligen ute nu!
    Ha en fortsatt skön helg!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Den där pajen ser verkligen god ut, gud vad man blir sugen =)

    SvaraRadera
  6. Åh herregud så gott det ser ut. Nu måste jag baka denna också. Bakar faktiskt det mesta du lägger ut.såå gott. Jättebra för sommarfiguren också. Hi hi. Hade också tänkt fråga om dom fina kopparna. Men då vet jag.Kram Inger

    SvaraRadera
  7. Låter fantastiskt gott!!! Och ser också ut som jag skulle kunna smälla i mig allt själv :-).
    Skalmanstakt låter som en bra ide! :-)

    Kram fina du!
    Malin

    SvaraRadera
  8. Amazing cake!! Beautiful photos!!
    PERFECT BLOG!!

    SvaraRadera
  9. Ja det ser verkligen smarrigt ut! Så mycket gott du bakar:)
    Kram

    SvaraRadera
  10. Den såg galet god ut pajen! Håller med om att det går åt lite gott när man grejar ute! Här ska vi plantera en häck men idag har vi bara varit på Zetas och fikat och insupit inspo!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  11. Det lät hur gott som helst! Ser säkert gott ut också, men jag ser inte bilderna i min padda... ;)
    Oj, klipper ni redan gräs hos er! Man märker att ni ligger före! Vi har också en hel del utepyssel att ta tag i.
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  12. Ljuvligt med trägårdsdag. Lavendel. Kan man på något vis se om man köpte flerårig el ettårig förra året? Hur har du klippt ner dem? Vet inte hur jag skall göra med min

    SvaraRadera
  13. Mm mm vad gott och vilka underbara bilder. Kram Anette

    SvaraRadera
  14. Men åh, det ser mycket gott ut!

    SvaraRadera
  15. Du borde anmälas till medverkan i något bakprogram. Det är ju förenat med livsfara att kika in här.....underbara godsaker!
    Kram Mia
    http://happyvardag.se/2015/04/11/gladjen-i-att-hjalpa-andra/

    SvaraRadera
  16. Så gott! Älskar dina bilder och recept! Sälj dem till bak o mattidningar.

    Kramar Anna

    SvaraRadera
  17. Underbara bilder !!
    Blir sugen på fika bara man ser dom
    Önskar dig en mysig söndag
    Kram Sanna

    SvaraRadera
  18. Mumsigt, och det skulle vara fullkomligt livsfarligt för vikten att bo i det svarta huset...
    Önskar Dig en skön söndag, kram Kate

    SvaraRadera
  19. Jisses så gott det där såg ut. Tackar, och sparar receptet som vanligt.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  20. Fika är bäst :)

    Såg gott ut....dregglar här ;)

    Ha de fint.

    SvaraRadera