onsdag 8 april 2015

En dessert fylld med överraskningar

Lillördag och full fart mot helgen igen.....
Nu kan det ju vara så att du förätit dig på sötsaker under påsken och inte vill se åt en godsak på bra länge, men jag tar risken och bjuder på en efterrätt idag, för ni var några stycken som ville ha receptet på desserten jag serverade på långfredagen.

Inte särskilt svår att göra, bara något pilligt att skära bort toppen på kinderäggen så att de inte sprack totalt, där prövades mitt tålamod till bristningsgränsen.....men det gick till slut och jag kunde servera en riktigt påskig sötsak som jag döpt till Ägg surprise.


ÄGG SURPRISE
Ingredienser 6 portioner
6 st kinderägg
Vit chokladmousse
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl kesella
Så här gör jag
Vispa grädden (ej för hårt)
Smält chokladen på svag värme i vattenbad 
Vispa upp ägget
Tillsätt chokladen under kraftig omrörning (här fick Mr C hjälpa till att röra så moussen blev sådär len och inga klumpar i)
Rör ner kesella
Rör ner vispgrädden

 Lemon curd
3 citroner
3 ägg 
3 dl socker
125 g smör
Så här gör jag
Skrubba citronerna i varmt vatten
Riv skalet från en av citronerna 
Pressa saften ur alla tre citronerna i en kastrull
Blanda ner citronskalet
Tillsätt ägg och socker
Låt allt sjuda och rör till en tjock kräm
Ta bort från plattan och blanda ner smör
Rör till en jämn lemon curd
Häll upp på en väl rengjord burk
OBS!
Du kommer får lemon curd över om du inte halverar receptet. 
Jag har för det mesta lemon curd i kylen eftersom det är perfekt att ha till många olika bakverk.
Lemon curd varar ca 1 månad i kylen.

Så här gör jag Ägg surprise
Skär försiktigt bort toppen på Kinderägget och pilla ut innehållet.
Behåll "toppen" på ägget till serveringen. Fyll det också med lite mousse och lemon curd
Ställ ägget i en äggkopp eller snapsglas som jag gjorde
Fyll ägget med chokladmousse
Sätt in i kylen någon timme
Ta bort lite av moussen och fyll på lemon curd
Jag satte snapsglaset på ett litet fat, strödde överbliven choklad runtomkring och "toppen" på ägget.
Njuut!
 


Nu är jag på väg mot Malmö och en efterlängtad träff, men mer om det en annan dag.

Ha en mysig onsdag vänner!

Kramisar
T

16 kommentarer :

  1. Mmmm, ser gott ut och lagom storlek på desserten! Önskar Dig en härlig dag i Malmö :)
    Mitt-i-veckan-kram från Kate

    SvaraRadera
  2. Ser jättegott ut! :-) Kramizz o ha en bra dag i Malmö/Laila

    SvaraRadera
  3. Ooo, den efterrätten har jag sett på många bloggar i år speciellt nu när det har varit påsk, men den ser verkligen god ut =)
    Så verkar den även vara så lätt att göra, skulle nog funka för mitt tålamod hihi.

    Ha en jätte bra dag! Kram

    SvaraRadera
  4. Snygg dessert! Ser god ut, med otroligt tålamodsprövande... :)

    SvaraRadera
  5. Mm, det låter smaskigt men lite tålamodsprövande:) Men lemoncurden kommer att göras till helgen och njutas till scones.
    Ha en fin onsdagskväll!
    Kram
    Suz

    SvaraRadera
  6. Tack även för detta recept. Har nog gjort det mesta av det du visat och det är bara gott. Kram Inger

    SvaraRadera
  7. Ser så elegant ut. Och gott. Kram.

    SvaraRadera
  8. Mycket gott men verkar väldans pilligt.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  9. Mums, den ser fantastiskt god ut. Kan just tänka mig att det var pilliga med ägget.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Men så coolt! Men pilligt... ;)
    Ha så mysigt på din träff!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  11. Avancerat men det ser gott ut.....kram Anette

    SvaraRadera
  12. Oh, det där receptet måste jag spara och testa. Det låter gott!

    SvaraRadera
  13. Mmm gott gott hoppas du haft en super fin påsk Tina stor kram njut av dagen

    SvaraRadera
  14. Så smarrigt! Tack för receptet:)
    Kram

    SvaraRadera