tisdag 28 april 2015

Det doftar ljuvligt

I går när jag sprang runt i olika blombutiker var det en ljuvlig doft som förföljde mig
Jag kunde absolut inte fatta från vilken blomma den kom ifrån förrän jag var och drog i några citrusträd och insåg att det var deras blommor som spred den underbara doften i alla blombutiker.

Har aldrig vetat att deras blommor luktar så vansinnigt gott så jag blev såklart stående där bland clementiner och citroner och velade säkert i en kvart om ett sådant träd skulle få flytta hem till oss eller inte. De är ju rätt dyra och eftersom jag har en förmåga att ta livet på de flesta växter blev jag lite tveksam.
Är det någon som vet om de är lättskötta eller om de ska skötas om som en bebis?
Skulle verkligen vilja ha ett sådant träd, men kräver det mycket uppmärksamhet får jag nog avstå, eftersom jag har en förmåga att glömma av de där rackarna.


I alla fall så fortsätter rosorna som jag köpte till helgen att sprida sin härliga doft här hemma och jag själv går omkring och luktar Daisy från Marc Jacobs, en favoritdoft såhär på våren och sommaren.

Är det knäppt eller? Att ha en vår/sommar och en höst/vinterdoft?
För det har faktiskt jag, eller rättare sagt är det väl så att jag använder Marc Jacobs betydligt mer på  den här sidan året då jag tycker att den mer blommiga och söta doften passar till det mer lättsamma och bubblande livet man ha då. 
Och den något tyngre parfymen Belle de vie, duttar jag på mer till höst och vinter, då när det blir mörkare och man flyttar in och myser framför brasan under filten.
Kanske lite knäppt eller har du också parfymer till olika tillfällen?Nu ska jag fixa lite med entrén och gå ut en sväng i trädgården.

Ha en bra dag vänner!

Kramisar
T

5 kommentarer :

 1. Underbart sött ♡ ...
  Känner nästan den ljuvliga doften här hihi

  /Kram du fina & jag är lite "bloggsjukskriven" just nu ..........

  SvaraRadera
 2. Jag skulle också vilja ha ett citrusträd men är dålig på att vattna så jag har hoppat över dem, men de luktar så gott när de blommar, Hoppas du har en underbar tisdag.

  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder du tagit ;)....och dofter ja, tror jag har 7 st olika parfymer i kylskåpet...dom håller ju bäst där ;)...man vill ju ha ombyte, eller hur ?
  Ha en fin dag !!
  Kramis bia

  SvaraRadera
 4. Dofter...mmmm, ute i trädgården och på flaska! : )

  SvaraRadera
 5. Tycker inte alls det är knäppt. Jag tänker lite sötare lättare doft på vår och sommar och på vintern funkar det med något tyngre. På sommaren älskar jag doften av kokos. Panos har en cocosun som jag gillar. Kram Anette

  SvaraRadera