lördag 7 mars 2015

Renoveringstankar och en låda full med marmor

Marmor är fortfarande ganska hett i inredningen
Själv tycker jag det är ursnyggt och är glad för vårt marmorbord som vi själva knåpat ihop av överblivna marmorskivor från svarta huset.
Det jag ångrar bittert är att jag fick för mig att riva ut alla fönsterbrädor i marmor när vi flyttade hit och ersätta dem med trä. 
Hm kanske inte det bästa beslutet jag tagit och nu får plånboken känna på det när jag åter igen vill sätta in fönsterbrädor i just marmor.....

Fick en fråga om hur vårt hus såg ut när vi flyttade hit.
Uj, uj.....våra kära föräldrar tog sig för pannan och mumlade något om dårskap och hur ska detta gå.....
För det var inte vackert....någonstans kan jag lova, men vi såg bakom all skit och fulhet och visste med en gång att det här var ett hus för oss.
 Vi har lagt så många timmar på renovering att jag knappt vågar tänka på det, men det blir så när man ska förvandla en fastighet med tre lägenheter till ett hus (därav att vi slet ut tre kök).

Idag är vi nästan klara, men fortfarande finns det projekt, både stora som små, som vi borde ta tag i, men att alltid renovera kostar på, både i plånboken, fysiskt och rent familjemässigt.
Så vi tog ett beslut, att renovering framöver få ta sin tid, det är inte värt att alltid stå med en hammare i handen, eller att ständigt ha byggdamm i näsan bara för att försöka spika fram det perfekta hemmet, dessutom hann vi aldrig sitta ner och faktiskt njuta av allt det vi åstadkommit. 

Så idag tar vi små steg åt gången, tar allt i ett mer easy tempo och försöker att inte sätta för höga krav. Det får helt enkelt vara lite hejsan svejsan, i alla fall tills jag tittar på Mr C med en kärleksfull blick och säger -Älskling.... jag har en idé......Och har ni sett vilken skatt jag hittade i källaren. Schackpjäser i marmor. Så läckert. 
Kommer att placera ut en del av pjäserna i svarta huset, för inte tusan ska de ligga gömda nere i källaren.


Nu hoppas jag på bättre väder så vi kan ge oss ut och fota, annars blir det en lugn dag med lite pyssel och bak.

Ha den bästa lördagen vänner!

Kramisar
T

16 kommentarer :

 1. Marmor är vackert, kommer ihåg att vi hade marmorfönsterbräden när jag bodde hemma som liten. Det är mycket fint du hittar i din källare. Ha en skön och bra lördag nu.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att höra den storyn… Måste nog beundra er så mycket fint ni åstad kommit. Har just nu guddottern med familj som förverkligar
  sin dröm med att renovera en gammal gård. Jag följer med med stort intresse och stor beundran..
  ha en skön helg!
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 3. Men hur kunde du slita ut dem!!?? Vilken tur att du hittade en annan skatt i alla fall. Så mysiga. Tjaa, det är ju så där med tankar och idéer om inredning. Det man absolut inte kan tänka sig ena veckan känns plötsligt som en jättebra idé nästa.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Men just sådär är det ju... att renovera tar ju på krafterna. Här har vi just bestämt att den där tilltänkta poolen struntar vi i, vi måste ju hinna sitta på altanen som vi byggde förra året! :-)
  Ha en fortsatt skön helg!

  SvaraRadera
 5. Likadant här hemma, fast vårt hus nog är sim ert vardagsrum hi hi. Nu ska det in nya golv och vi börjar på måndag med vårt sovrum, så jag håller på att rensa ut det jag kan. J är ju i Norrland denna helg också. Kram vännen. Ring om du har lust! Helena

  SvaraRadera
 6. ja man gör ju sina galna misstag i livet. Hur ska man kunna veta att just marmorfönsterbrädor är hett om si så där 10 år? Underbara schackpjäser, skulle passa fint på sonens hemgjorda schackbräde. Suck! Ha en fin kväll! Kraaam Pia

  SvaraRadera
 7. Absolut inte, upp ska dom och de är såå fina, har ett fint schackbräde oxp med fina pjäser i nån sorts ben som jag gillar jättemycket! Allt gott till dig! Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Tycker också det är snyggt, och roligt då det gamla kommer igen så man kan ta fram det ==D

  SvaraRadera
 9. Men åhhhhh vad snyggt! Jag kan inte spela schack men jag kan verkligen tänka mig ett sådant schackbräde hemma ♥ Du har god smak min fröken!

  Nu laddar vi för mello hemma hos oss!
  Stor kram Carola

  SvaraRadera
 10. Så fina. Vi har också gjort en massa jobb själva på vårt hus och det sliter... Blir det nåt nytt hus ska vi leja bort mer jobb. Ha en skön kväll. Kram Suss

  SvaraRadera
 11. Ja gamla hus o renovering vårt hus var original från 1963 när vi flyttade in för 15 år sedan. . Vi har sedan dess måla, tatapetsera, byggt ut osv. Kräks på att renovera nu har vi tsg ett beslut att hitta på något annat!

  SvaraRadera
 12. De är jättefina och såklart ska de upp och fram :) om ni tycker det såklart :)
  Hoppas er lördag blev härlig, det blev vår :)
  Stor kram
  Jessica

  SvaraRadera
 13. Det är verkligen fint med marmor!

  SvaraRadera
 14. Vad kul att göra lite egna fynd i sina gömmor.jag har plockat fram kristallen jag haft i mina skåp:) ska bli jättemysigt att ses i maj! Ser så fram emot det! Jag hoppas du vågar hoppa på tåget också sedan Tina! Så roligt! Ha en mysig söndag och det skulle bli fint väder så det blir nog fotande idag för dig:) kramis Pernilla

  SvaraRadera
 15. Vilket roligt fynd :).
  Jag hoppas ni får en mysig söndag i solen!
  KRAM

  SvaraRadera